Egy átlagos családból származó ember hogy tud önálló életet kezdeni jelenleg ebben az országban?
Önálló élet alatt azt értem, hogy mondjuk 23-24 évesen elköltözik otthonról. Egy normális albérletbe. Nem valami lukat bérel 5 idegennel. Ezen felül tud félre tenni, minőségi ételeket fogyasztani, kultúrálódni, képeni magát, sportolni stb.
Szóval olyan életet élni ami kb Bulgárián, románián meg ezen a sertéstelepen kívül az alap.?
#8-as , csak a Facebook folyamat elém nyom hírdetéseket pedig munkát se keresek, nettó 250 fizu, szállás, étkezés , utazás támogatás az ország több részében is.
Olyan helyeken mint pl Győr, Kecskemét ahol autó gyárak vannak ott még több a pénz.
Ti hol éltek? Hol keres valaki 350 nettót? Főleg kezdőként?
Egy kezdő pedagógus keres kb. 120, egy postás kb. 110, egy kormányzati ügyintéző (pl. navos)kb, 120-130, egy raktáros-fizikai munkás kb. 150-160-at
Nem tudom hol él, aki ilyent állít.
"Nem tudom hol él, aki ilyent állít."
Gyakoriverzum!
betanított munka nettó 250-300 ezer
szakmunka: 5-600 ezer
diploma: egymillió alatt még a bölcsész SE keres!
ebből persze egy szó se igaz, de mindig van pár ember, aki gyakoriverzumban él, ahol ilyen fizetések vannak.
Facen látták reklámban...
Az releváns tudod
Nem a közszférával kell jönni ott adottak a fizetések, aki oda megy az tudhatja előre, de egyébként pont most lesz 30%-os emelés.
A versenyszférában pedig simán meglehet keresni a nettó 200-at ha kicsit is talpraesett az ember, később meg főleg. És Kecskeméten érdemes körülnézni betanított melósként is , mert már a gyárak verseynyeznek értük. Nettó 200 alatt szóba se áll a munkavállaló a gyárral..
"Gyárakba is nettó 200-300-tól indul a fizu normál helyeken"
Én mondjuk nem gyárba dógozok, de 600 -at kézbe kapok. Itt elég magosak a bérek.
"350k az átlagkereset."
Nem muszáj megelégedni az átlaggal.
"Ti hol éltek? Hol keres valaki 350 nettót? Főleg kezdőként?"
Nálunk például 500 a kezdő és 400 at adnak minden behozott emberért.
Tessék ismerkedni a valósággal:
a lényeg
"Az idei harmadik negyedévben 980 forint volt a fizikai munkát végző szak- és betanított munkások átlagos bruttó órabére"
a matek: 980 szorozva 160-al és ebből nettó: 104.272Ft nettó alapbér.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!