Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Ennyi volt a rabszolgatörvény...

Ennyi volt a rabszolgatörvény elleni lázadás? Mindenki fülét farkát behúzva robotol tovább éhbérért?

Figyelt kérdés
2019. jan. 31. 19:01
1 2 3 4 5
 41/49 mindentudó99 ***** válasza:
56%
#40 Te életedben se dolgoztál! Tudod milyen sz önkéntes túlóra egy multinál? Bejössz túlórázni önként? Nem. Akkor kirúglak. Jó akkor bejövök.
2019. febr. 5. 05:30
 42/49 Alex Fly ***** válasza:
@40: 250 helyett 400... Valóban nem változott...
2019. febr. 5. 13:24
 43/49 anonim ***** válasza:
48%

"Bejössz túlórázni önként? Nem. Akkor kirúglak. Jó akkor bejövök."

Olvasgass egy kicsit hátha ragad rád valami:

[link]

Biztos van 1-2 olyan hely ahol 12 óra volt a napi munka eddig is, ott nem változtat semmit a törvény, majd ha megunja a dolgozó lelép. Ahol meg betartották a törvényeket ott meg a dolgozó jár jól az új szabályozással.

"250 helyett 400... Valóban nem változott..."

Nem kötelező a 400 nehéz felfogni? Nem csoda hogy problémád van ha meg se értetted mi változott.

2019. febr. 5. 23:47
 44/49 mindentudó99 ***** válasza:
Ne erőködj. Előbb nézz körül egy munkahelyen. Két perc alatt hoznak helyetted 3 ukránt. Meglátszik nem vagy tisztában a viszonyokkal. Láttál te már munkahelyet közelről? Kétlem.
2019. febr. 6. 04:33
 45/49 anonim ***** válasza:
49%

Azért a többség nem olyan helyen dolgozik, hogy 3 ukránnal kiváltható a szaktudása. Ez lehet, hogy szalagon működik, de már némi értelmet igénylő munkáknál nem.

Amellett az ukránok sincsenek ingyen, szállítani, szállásolni őket (benne van a szerződésükben) sem a jótékonysági alapból megy. Ukránokat nem ott foglalkoztatnak, ahol a magyar nem akar 400 órát túlórázni, hanem ahol alapban nem találnak munkaerőt a béka hátsója alatt levő bérekért.

Ez az ukránokkal való riogatás mostanában pont olyan mint annak idején a 23 millió románnal.

2019. febr. 6. 09:58
 46/49 mindentudó99 ***** válasza:
Itt pont te beszélsz mellé. Igaz ukránokat nem irodára hoznak. De akinek egy cseppnyi inteligenciája van az tudja hogy törvényt sem az irodai dolgozók miatt hozták. Úgy hogy ne beszélj mellé tovább.
2019. febr. 6. 12:51
 47/49 anonim ***** válasza:
49%

45-ös vagyok és nem tudom miről hadoválsz!

Most szóltam, hozzá először és mivel azt sem tudod, hogy ki hol dolgozik, csak fenyegetőleg emlegetted az ukránokat, ezért éreztem szükségét a kiegészítésnek.

Mellesleg nem irodai munkáról beszéltem, mert remélem vannak még azon kívül is szakképzettséget igénylő értelmes munkák, nem az egész ország képzetlen suttyó.

De felőlem rághatjátok a gittet kedvetekre, rohadtul nem érdekel az egész, mert családi vállalkozásunk van, ahova mindenki odateszi magát, a lehetőségei szerint.

2019. febr. 6. 14:02
 48/49 mindentudó99 ***** válasza:
Éppen hogy olyan helyen foglakoztatnak. Pont nem egy pl családi vállalkozásban. Hanem pl egy üzemben gyárban ahol éppen a legnagyobb veszélye van a törvény alkalmazásának. Riogatás milyen riogatás? A 23 millió román az volt. De az ukránok már rég itt vannak. Egyébként személyszerimt semmi bajom velük több ukrán barátom is van. De igen könnyen megtehetik hogy valaki helyett hoznak ukránt ha ő nem hajlandó túlórázni. Nem tudom mi ebben a hihetetlen.
2019. febr. 6. 14:20
 49/49 anonim ***** válasza:
Én dumáltam ukrán melósokkal. Főleg bontásoknál vagy építkezéseken segédmunkáznak. 8-9 órát melóznak napi 15 ezret kapnak kézbe.
2019. febr. 6. 18:54
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!