Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Hogyan lehet megélni 47. 000...

Hogyan lehet megélni 47. 000 ft-ból Magyarországon?

Figyelt kérdés

Anno azt mondta egy politikus.

De azt nem mondta hogy hetente vagy havonta lehet ennyiből.

Ha havonta akkor van a rezsi ami a legkevesebb is 15000 Ft/hó kell enni ami 1000ft átlagban naponta de csökkenthető ha zsemlét eszik egész nap az ember. És ez a kaja csak egy főre van. Így valóban meg lehet élni 47bol. Na de ez már koldussag.

Esetleg ha olcsó menüt kaphatna a koznep is, akkor nagyot dobna

2019. jan. 29. 10:15
1 2
 1/13 A kérdező kommentje:
Ja és lakberrol nem is beszéltem, mivel úgy felmentek a lakásárak hogy nehéz lakást venni és nem kell itt csokkozni mert azt is a nagy penzuek vehetik igénybe 3 gyerekre csak. Főként 47000 ftra nem adnának hitelt sem.
2019. jan. 29. 10:17
 2/13 anonim ***** válasza:
36%
Azt is mondta, hogy kecskét kell mellette tartani és akkor lesz tejed is, amit megihatsz és csinálhatsz belőle tejtermékeket. Így.
2019. jan. 29. 10:19
 3/13 A kérdező kommentje:
Ahhoz hogy kecskét tartsak pénz kell venni egyet és tartani is ami tehát további költségeket eredményez. Nem mellesleg aki panelben el az nehezen tart kecskét ami akár beteg is lehet így az orvosi költség újabb kiadás.
2019. jan. 29. 10:25
 4/13 anonim ***** válasza:
62%

Sehogy, de nem is ezt mondta Matolcsy.

Anno amikor felemelték a közfoglalkoztatottak 28500Ft-os segélyét 47ezerre - és pont azok ugattak ellene, akik a 28500-at előtte megszavazták - akkor mondta Matolcsy, hogy

"Akik eddig meg tudtak élni 28500Ft-ból, azok 47ezerből is meg fognak élni!"

Matolcsy is és mindenki tudta, hogy a segélyezettek 99%-a feketén dolgozik, mert sem a 28500, sem a 47ezer nem elég a megélhetésre.

De kár ezen most 2019-ben rágódni, mert már nem annyi, tehát nem aktuális.

2019. jan. 29. 10:28
 5/13 Balogh Bence 2019 ***** válasza:
100%

1) Nem tisztem védeni ezt az aljas kormányt, de azért nem egészen úg volt, hogy hivatalosan kijelentették, hgy meg lehet élni ennyiből és amúgy is évekkel ezelőtt történt.

2) A létminimum 2017-ben számítási módszertől függően 91-118 ezer ft környékén volt a statisztikák szerint.

2019. jan. 29. 10:36
 6/13 anonim ***** válasza:
72%

1. Kecskéket soha a büdös életben nem fog senki se eltartatni 47 ezerből. Alapból ahhoz minimum két kecske kell, mert bak is kell, aki megtermékenyíti a nőstény kecskédet, hogy utána legyen kecsketejed.

2. A "47 ezerből meg lehet élni" nem a Matolcsy féle mondásra utal, hanem Zsiga Marcellre. Zsiga Marcell mondta, hogy nem érti sokan mit hisztiznek mikor 47 ezerből vígan meg lehet élni.

2019. jan. 29. 10:48
 7/13 anonim ***** válasza:
0%
Vidéken meg lehet élni ennyiből. Ingyen kedcskét, disznót vagy más háziállatot lehet kapni,tartani. Azt levágod megvan 2-3 hónapra a kaja. Kecske minden nap fejhető, akkor megvan a tej is. Tyúkok tojják a tojásokat akkor már nem éhezel. Ha saját kunyhód van, nem kell rezsire költeni. Kútból veszel vizet az is ingyen van. Max a viééanyért kell fizetni, ha akarsz gépezni. Simán megvan a 47k ft.
2019. jan. 29. 11:31
 8/13 anonim ***** válasza:
100%

,,Ingyen kedcskét, disznót vagy más háziállatot lehet kapni,tartani"

Ingyen tartani? Foglalkoztál te valaha a mezőgazdasággal? Vidéken élek, mi is tartottunk jószágokat, sok ismerősöm tart még, eddig nem élt a falumban olyan ember, akinek sikerült volna ingyen tartani őket.

2019. jan. 29. 11:33
 9/13 anonim ***** válasza:
100%

,,Kecske minden nap fejhető, akkor megvan a tej is"

Bocs, tovább olvastam volna megkaptam volna a választ, miszerint nem foglalkoztál sose haszonállat tartással.

2019. jan. 29. 11:34
 10/13 anonim ***** válasza:
48%

Sajnos 47 ezerből már akkor sem lehetett megélni, amikor ez elhangzott. Ez átlag napi kb. 1500 forint. Csak az egészséges, szükséges mennyiségű étkezés elvitt már akkor is annyi pénzt.

Ki mennyit költ étkezésre napi vagy havi szinten? Ebből milyen minőségűt és mennyit tud enni? Lehet válaszolni.

Egyébként, nem érdekel, hogy szerintük mennyiből kellene megélni, mert én is annyiból akarok élni, mint egy átlag fideszes politikus, vagy még jobban. Ezért is vállalkozok. Hidegen hagy amikor azt mondják, hogy ha van mit enned és van fedél a fejed felett, akkor legyél azzal elégedett. Azzal is jönni szoktak, hogy vannak rosszabb helyzetben lévők is. Azt hiszik, hogy érdekel bárkit is mit mondanak? Szoktam adni a rászorulóknak. Egy fideszes mikor tesz ilyet? Úgy értem, nem csak képmutatásból és önreklámozásból, a nesze egy marék morzsa szintű, vagy a haveroknak való adakozást kivéve? Ők inkább büntetik a hajléktalanokat, csesztetik a segélyszervezeteket és azokat, akik nem az ő szavazóikat képviselik.

2019. jan. 29. 12:22
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!