Szerintetek nem gáz, hogy hirtelen MINDENKI átvette Puzsér zöldítő prorgramját? Tarlós, Karácsony és Horvát is.
Szerintem nincs sok esélye a Puzsérnak. De szerettem volna ha legalább azok akik valóban zöld irányba szeretnék, hogy elmenjen Budapest rászavaztak volna, mert Ő legalább ezt a dolgot őszintén gonrolja...
De most ezek a másolók megosztják ezen embereket is.
Az állásfoglalás, és a hamis tény kijelentése között van egy különbség. Egyik: "Véleményem szerint...". a másik: Ez történt, (állítás), érzés szájbarágása: szerintetek is gáz ez a tény?
Ezért mondom, hogy a kérdés hazug és manipulatív. Csak nevén nevezem a gyereket. Ha úgy tennéd fel a kérdésed, hogy szerinted ez történt, amiről ez a véleményed, és mi mit gondolunk erről, na ez lenne az állásfoglalás és kérdés, de így kérdés köntösébe "rejtett" propaganda.
Az LMP is zöld párt, és az abból kiváló PM is az, nem ebből adódott az értékkülönbség, ami pártszakadáshoz vezetett. Szerintem ez nem vitás.
Lehet, hogy Tarlós belengette már korábban a dugódíjat, de a dugódíj fő célja nem az volt, hogy egy kis bevételt szerezzen a Főváros, és maradjon minden a régiben, hanem az, hogy arra ösztönözze az autósokat, hogy változtassák meg a városban való autózás szokásaikat ha lehetséges. Tarlós dugódíja kb annyiban merült ki, hogy évi x összegért úthasználati matricát kellett volna váltani a városba hajtóknak csakúgy mint az autópályánál. Vagyis ha egyszer kifizetik az éves díjat, akkor minden marad a régiben.
"Az MSZP, DK meg AZ ÉN VÉLEMÉNYEM SZERINT még abban is hazudnak amit kérdeznek. Kormányzásuk alatt még a Fidesznél is károsabbak voltak környezetvédelmi szempontból.Az MSZP, DK meg AZ ÉN VÉLEMÉNYEM SZERINT még abban is hazudnak amit kérdeznek. Kormányzásuk alatt még a Fidesznél is károsabbak voltak környezetvédelmi szempontból."
Nem vagyok sem MSZP-s, sem DK-s, szerintem lejött már, hogy nem Horváth Csabát támogatom, de azért érdekel az igazság, és számomra fontos az objektivitás. Konkrétan milyen dolgokban károsította meg a fővárost az MSZP, és milyenben a Fidesz? Ha állításod igaz, akkor az MSZP-DK-nál hosszabb és súlyosabb listának kell lenni, amit hirtelenjében kétlek, de lehet, hogy én tévedek. Túlzottan nem érdekel, mert egyiket sem támogatom.
Puzsér programja kétségkívül radikális, de nem racionális. Úgy értem, környezetvédelmi és egyéb szempontból rendkívül előremutató, ha csak ezt vesszük figyelembe, ez a legkedvezőbb, de ez csak egy ígérgetés, nem megalapozott, végrehajthatatlan. A feladat sürgető és fontos, ezt senki nem vonta kétségbe, de Pruzsér állítása, miszerint ez megvalósítható, nem igaz. Amennyiben ezt ő maga is tudja, akkor hazudik, ha nem tudja, akkor egyszerűen alkalmatlan, hiszen nem képes felmérni a lehetőségeket. A Párbeszédnek nem azért nem ez a programja, mert sötét víziónak találja ezt, hanem azért, mert megvalósíthatatlan az elkövetkezendő ciklusban, márpedig most az elkövetkezendő ciklusra kell főleg programot kínálni, nem egy százéves tervet. Ha százéves tervet kérnek a Párbeszédtől, lehet, hogy még ennél is túlmutatóbb dolgok lennének benne.
Több kerületből az autós forgalom TELJES kizárásával én soha nem tudok egyetérteni, annak ellenére, hogy nagyon elkötelezett zöld értékrendet vallok. Tekintsünk el a mentő-, tűzoltó-, rendőrautóktól! Mi lesz a mozgássérültekkel, a taxikkal, vagy acélirányos árú szállító autókkal?! Csak mert a TELJES az TELJES.
De a teljes kizáráshoz rengeteg dolognak meg kell valósulnia előzetesen: a közösségi közlekedés kapacitásának megtöbbszörözése, P+R parkolók. Viszont honnan szed Puzsér annyi pénzt a közösségi közlekedés ekkora mértékű fejlesztésére, mikozben a kormány nyilván nem fog adni sokkal többet? Ez is benne van a programjában?
Ennyi erővel 26. havi nyugdíjat is ígérhetett volna, valaki biztos beveszi.
HCS programjában már korábban is benne volt, de nem méltatom sokra azt a programot, inkább nem részletezem, hogy miért. Karácsony pedig már régóta következetesen eme értékrend mellett tevékenykedik a lehetőségeihez mérten jó hatékonysággal, és racionális, megvalósítható célokat határoz meg, így korrekt.
De ha tévedek, akkor én kérek elnézést, csak tényleg áruld el nekem, hogy számolta ki Pruzsér, hogy az autók kizárásához milyeen tömegközlekedési fejlesztésnek kell megvalósulnia, és az mennyibe kerülne, valamint honnan szed erre pénzt! És ez csak egy, amit nem értek. Remélem, segítesz.
Hazudsz és manipulálsz amikor azt írod, hogy végrehajthatatlan, 100 éves program, stb. (tényként közlöd)
Komoly szakemberek, közlekedés mérnökök állnak amelett az álláspont mellett, hogy igenis megvalósítható, méghozzá 4 év alatt.
Egyébként Puzsér még nem hozta nyílvánosságra a részletes programját, de az általad, a 11. válászban feltett kérdésekre MINDRE válaszolt már legalább részlegesen.
Tessék keresgélni!
A "Szerintetek nem gáz"-ból egyébként meg pusztán annyi következük, hogy SZERINTEM az.
De pont a véleményetekre vonatkozó kérdést teszek fel, akkor hol manipulálok?!
"A "Szerintetek nem gáz"-ból egyébként meg pusztán annyi következük, hogy SZERINTEM az."
Ismételni tudom magamat: az a gáz, hogy egy hazugságot, vagy ha úgy tetszik, téveszmét tényként tüntetsz fel, és az azzal kapcsolatos véleményedet kérdésként más szájába adod. A nemzeti konzultációs kérdések is mind ugyanígy működnek, és éppen ennyire megvetendőek a színvonaluk. Az csak annyiból felháborítóbb, hogy azokra közpénz-milliárdokat költenek, míg a kérdésed ingyenes, és csak a saját erőfeszítésed van benne.
Lassan olvasd, hogy akkor is megértsd, ha nem akarod:
Az max a te információhiányból adódó következtetésed, hogy Puzsértól bármi el lett lopva, le lett koppintva.
Az a te véleményed, hogy gáz az, ha több politikusnak hasonló a programja még akkor is, ha egymástól függetlenül készültek azok.
Ha a kérdésedet úgy tetted volna fel, hogy:
Szerintetek igaz az, hogy Horváth Csaba és Karácsony Gergely is Puzsér programját plagizálta? Ha igen, mi erről a véleményetek?
Aztán a megjegyzésbe bőven elég az állásfoglalásodat feltüntetni, hogy SZERINTED így volt, és ez szerinted gáz.
Erre nyilván sokan azt mondják, hogy elfogadják, hogy te úgy gondolod, hogy szerinted így volt, de szerintük ez a gondolat elég messze van a valóságtól, és szerintük ez a feltételezés baromság, így értelmezhetetlen magát a cselekedetet minősíteni, hacsak nem úgy, ha feltételes módban lenne, hogy HA ÚGY LENNE, AKKOR MI LENNE ERRŐL A VÉLEMÉNYETEK.
Bizonyítható tény, hogy a Párbeszéd (tehát Karácsony) már rég szeretné a dugódíj bevezetését, de nem úgy, ahogy Tarlós, hogy csak egy újabb sáp legyen az autósok számára, hanem egy ösztönző a tömegközlekedésre váltásra. Ehhez viszont annak vonzó és versenyképes alternatívának kell lennie, és nem úgy kell versenyképes alternatívának lenni, hogy az autózást szarrá adóztatjuk, hanem hogy minőségivé és olcsóvá tesszük a közösségi közlekedést és a kerékpározást.
Bizonyítható tény, hogy ez már akkor programja volt a Párbeszédnek, amikor még fel sem merült hogy Puzsér indul a főpolgármesteri címért, nemhogy ismertté vált volna a programja, vagy legalább annak címe. Az, hogy melyik párt mikor tette közzé a programját, és milyen hasonlóságok vannak, az egy más kérdés, de ez még nem jelenti azt, hogy tólle plagizáltak, vagy csupán koppintottak volna, mert bizony tőle függetlenül is lehet ez a programjuk.
Megfordítom:
Ha Karácsony történetesen a saját programját egy hónappal Puzsér előtt teszi közzé, akkor sem jutna eszembe az, hogy Puzsér lopta volna Karácsonytól, ahogy neked sem kellene, még akkor sem, ha történetesen Karácsony híve lennél (hogy ne legyen kettős mérce, mert most erősen ezt feltételezem a részedről), és akkor se mondanám, hogy akkor lázasan új programot kellene készítenie, ami homlokegyenest eltér Karácsonyétól, mert különben gáz lenne, hogy lopta.
Ha mindhárman egyszerre tették volna közzé a programjukat, akkor sem lenne más bennük szerintem. Nem Puzsér szarta a spanyolviaszt.
Tehát utoljára: "hirtelen MINDENKI átvette Puzsér zöldítő prorgramját" - ez nem állásfoglalás, hanem tényközlés.
Egyébként nagyon kerestem azt a megva tanulmányt, vagy akármit, a megvalósíthatósági tanulmányt, akár a legpongyolább költségvetéssel, hatástervvel, stb. de nem találtam. Egyszerűbb, ha megdobsz a linkkel, mivel te jobban ismered, neked kevésbé fáradságos dolog ez.
Cserébe én is mutatom, ami bizonyítja, hogy nem koppintásról, plagizálásról van szó, hanem egy következetes cselekvés és értékrend melletti kiállásról, amiből logikusan és nyilvánvalóan következik ez a program.
Ha teszem azt eddig a Párbeszéd a Liget lebetonozása mellett kardoskodott volna, és az olmozott benzines autók kedvezményes árusítását tűzte volna ki célul a belvárosiak számára, és hirtelen lenne egy puzsér-terv kicsit átfogalmazva, na akkor lehetne hiteltelenségről és koppintásról beszélni, és gyanakodni, de jelen esetben nem.
*megvalósítási tanulmányt, legalább költségvetési becslést...
A link is lemaradt, itt találod, hogy milyen értékrendek mentén dolgozott, a Párbeszéd, amiket nyilván fővárosi vezetés szintjén is tovább szeretne vinni.
[link] /1106/70
Amúgy még ha úgy is lenne, hogy Puzsér találta volna ki az egész zöldfordulatot, és senkinek eszébe se jutott volna, akkor is jó dolognak tartanám, hogy így utólag a többiek is beleveszik a programjukba, ha komolyan gondolják. Te magad mondtad, hogy Puzsérnak nincs esélye bejutni, többek között mert rendkívül megosztó és tapasztalatlan fickó.
Számomra megnyugtató, hogy minden ellenzéki főpolgármester-jelölt programjában ott van a környezetvédelem, mert ez biztosítja, hogy bárki is nyer, akkor is megvalósulhat belőle valami.
Amúgy meg lesz egy előválasztás, Puzsér tuti, hogy nem lesz Tarlós kihívója, és ennyi.
De ha mégis ő lenne, akkor meg véleményem szerint pont a megosztó személyisége miatt elveszti a főpolgármesteri választást, így bukik a zöldfordulatod, mert Tarlóstól már megtapasztalhattuk, hogy mit várhatunk környezetvédelem terén.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!