Egyébként a közgazdaságtanban ha megnézitek a munkaerővel kapcsolatos függvényeket, akkor fogtok látni egy olyat, melynek Y tengelyén a fizetés, X tengelyén a munkaidő van.
A függvény visszahajló, mert minél kevesebb szabadideje van az embernek, annál drágábban kínálja fel azt. Egészen addig, amíg el nem éri a holtpontot, és a megmaradt szabadidejét már megfizethetetlennek fogja tartani (ez kb. az a mennyiségű szabadidő, ami a fiziológiai szükségletek kielégítésére kell, de ez is már extrém).
2019. jan. 18. 11:15
12/21 anonim válasza:
11# Tudjuk, közgazdáság, számvitel...nagy okos lehetsz, mint a matematikusok, akik kifejlesztették az önmagáért létező tudományt. Jogászként azt szoktam mondani, hogy ez már annyira racionális, hogy teljesen irracionális 😁😁Áhhh...
2019. jan. 18. 13:13
13/21 anonim válasza:
Nem vagy te jogász, csak valami naplopó suttyerák max
2019. jan. 18. 15:55
14/21 anonim válasza:
Miért , irigyled? Pedig de...
2019. jan. 18. 16:35
15/21 anonim válasza:
Imádom :D beszól, amiért azt hiszi nagyzolok, de mellékesen ő is bedob egy kis tekintélyt kereső "Jogászként azt szoktam mondani..." önfényezést.
2019. jan. 18. 19:50
16/21 anonim válasza:
Nem én kezdtem😁, de amúgy bírom a hozzászólásaidat, mert VELED legalább lehet értelmesen " beszélgetni", érvelni, nem vagy egy szemellenzős...és már ez is pozitív itt sok " olyan" komment közt.
2019. jan. 18. 20:14
17/21 anonim válasza:
Egy diplomás ember nem beszél így a matekról. Még nálunk büfé (bölcsész) karon se
2019. jan. 18. 23:28
18/21 anonim válasza:
a híradóban azt mondták 180at kapnak.
szóval nem olyan legendás fizu az.
ha meg ekkora szopás a munkaidő is mint írták páran,meg fel mernek hívni szabadnapon,hogy tipli be,meg kölcsönadják ide oda,akkor nem csoda ha sztrájkolnak.
a fa-sz se lenne kíváncsi ilyesmire 180ért.
2019. jan. 18. 23:36
19/21 mindentudó99 válasza:
180? Mióta legendásan jó bér az?
2019. jan. 19. 06:56
20/21 anonim válasza:
Azert az eleg nagy tulzas hogy legendasan jo a fizetes.persze annak aki mernok, fonok vagy valamilyen magasabb beosztasban van..annak igen.egy sima sori melos brutto 253al van felveve..azert az nettoban nem legendas..es muszakoznak,vegig dolgozzak kemenyen a 8-12 orat.azert nem egy leanyalom am taktidore dolgozni de ki lehet probalni.es egyebkent is igenis alljanak ki magukert es koveteljenek tobbet..ne csak az arak emelkedjenek evrol evre hanem a fizetesek is!!az a baj h pont az olyan felfogasu emberek miatt tartunk ott ahol akik ilyen kerdeseket tesznek fel.ha nem allsz fel es nem allsz ki magadert akkor orokke ugyanabban a szarban fogsz tiprodni. Es ugy irtam ezt a konmentet hogy dolgoztam ott szoval nem kivulallokent irtam velemenyt.Tudom mi zajlik az Audi falain belul..
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!