Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Nem gondoltatok még arra hogy...

Nem gondoltatok még arra hogy a Himnuszunkat ideje lenne újragondolni?

Figyelt kérdés

#himnusz #Győzelmi induló #Győztes himnusz
2019. jan. 12. 20:57
1 2 3 4 5 6
 21/51 A kérdező kommentje:
A Himnusznak arról kéne szólni hogy szép az élet, jó élni vidáman boldogan, boldog hazafi módjára ebben a gyönyörű hazában.
2019. jan. 12. 21:35
 22/51 anonim ***** válasza:
83%
Első körben inkább azt kéne felderítened, mekkora támogatottsággal bír ez az ötlet társadalmilag. Ugyanis, ha a többségnek bőven megfelel a jelenlegi, hagyományos változat, akkor veszett ügy.
 23/51 anonim ***** válasza:
63%
Szerintem a himnusz olyan semleges... Hogy mongyam relatív...van akinek tetszik így van akinek nem jó igaz bár azt mondam nem, egy kicsit tényleg gyászos.
 24/51 anonim ***** válasza:
24%
És valóban igaz hogy nem valami jó élni Magyarországon...Nézd csak menyien mennek el?A himnusz a Magyar embereket jelképezi...
2019. jan. 12. 21:38
 25/51 A kérdező kommentje:

Nem én akarom megváltoztatni én csak beírtam ide pont azért hogy megtudjam azt hogy a többi Magyarnak mi a véleménye erről.

A megírását és a megzenésítését természetesen szakemberekre kellene bízni.

2019. jan. 12. 21:39
 26/51 anonim ***** válasza:
75%
Amúgy nem rossz a Himnusz, csak sajnos a Dohnányi féle hangszereléssel ismeri mindenki, mert ezt játszották mindig is. Az meg lassú, nyúzósra sikeredett, tényleg eret vág tőle az ember. Az eredeti Erkel félét hallgassátok meg, az jobb.
2019. jan. 12. 21:42
 27/51 anonim ***** válasza:
82%

"A megírását és a megzenésítését természetesen szakemberekre kellene bízni."

Valóban? Milyen szakemberekre, jobb- vagy baloldali, esetleg liberális vagy konzervatív stb...? Ki tudna jelen helyzetben olyan himnuszt írni, amit mindenki elfogad és kifejezi a magyar nép egységét?

Vagy olyan "szakemberekre" kéne bízni, akik az alkotmányt is írták? Mi jó sülne ki mindebből?

2019. jan. 12. 21:46
 28/51 anonim ***** válasza:
81%

A Dohnányi-változatot nem Trianon után kezdték alkalmazni? Mintha halványan ez rémlene.

2019. jan. 12. 21:46
 29/51 A kérdező kommentje:

Én meghallgattam az Orosz himnusz rokkos változatát, hát az nagyon király. Ha tehetitek hallgassátok meg.

Ezzel nemakarom az oroszokat futtatni, csak kimondottan a himnuszuk dallama az ami tetszik.

2019. jan. 12. 21:51
 30/51 A kérdező kommentje:

Hát nemlenne egyszerű olyan embert találni akitől mindenki elfogadna egy új himnuszt az biztos, de szerintem egy pályázat kiírásával lehetne ilyet találni.

Ez jobban megérne egy nemzeti konzultációt is mint orbán hülyeségei.

2019. jan. 12. 21:54
1 2 3 4 5 6

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!