Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Népbetegség, hogy ennyire...

Népbetegség, hogy ennyire befolyásolható a magyar?

Figyelt kérdés

Hangsúlyozom, hogy pártatlan vagyok! DE!

Miért issza 2/3- ad O. V. szavait? Egyszer már hatalmon voltak. Belebuktak. Sz@rból nem lehet várat építeni. Tény. Belebukott az MSZP kormány is. A FIDESZ egész végig csak pocskondiázott és tüntetett. Bajnai legalább megmondta, hogy nagy a sz@r és kemény menet lesz. Eddig úgy tűnik, hogy Orbán csak ígérgetett a hatalomért. Most akkor újból leforog a régi film? Ezek szerint van még bőr a magyar emberen, amit le lehet nyúzni?

2010. jún. 29. 09:10
1 2
 1/20 anonim ***** válasza:
27%

Orbán válságkezelő politikája lehet, hogy lassabb, de legalább gondol közben az emberek jólétére is.

Bajnai Ceausescu-politikát akart bevezetni, vagyis az életminőség súlyos leromlása árán akarta gyorsabb sebességgel visszafizetni az adósságot és egyéb kiadásokat.

2010. jún. 29. 09:29
 2/20 anonim ***** válasza:
70%

Én is pártatlan vagyok,de igazat adok neked.

Sok ostoba ember van,aki bedől a semmit mondó Orbán-frázisoknak.

A rászavazók egyrésze jómódú,vagy gazdag. Az előző kormányzása alatt is csak nekik kedvezett. Ugyanez lesz most is,majd az önkormányzati választások után.

De sok vallásos ember is rászavazott,mert a templomokban ezt mondták nekik,elkárhozással fenyegették,aki nem Orbánra szavaz.

Amióta kormányra kerültek,semmi mást nem csinálnak,mint a hatalmukat erősítik,hogy 20 évere bebetonozzák magukat az egypárt rendszerbe. Most már nem is ígérgetnek. Az eddigi ígéreteikről is csak hallgatnak.

Adócsökkentés, közbiztonság javulása,kisposták életrekeltése, devizahitelesek segítése:ezek már mind mellékesek. Az árvízkárolsultak segítéséről már nincs is szó.

Ősszel majd azt mondják,hogy sajna,nincs rá pénz!

2010. jún. 29. 09:32
 3/20 anonim ***** válasza:
60%

Orbánnak nincs válságkezelő politikája, a Bajnai által meghatározott irányt folytatja. Soha nem gondolt a kisemberekre, és most sem fog gondolni. Neki csak a hatalom számít! Nagyon naív,aki még hisz neki.

27/F

2010. jún. 29. 09:34
 4/20 A kérdező kommentje:

9:29 Félő, hogy csak a tehetősebbek még jobb létére gondol. Lehet, hogy lassabb, az viszont biztos, hogy mire politikai programja végére ér, addigra sok család számára késő lesz.

9:32 Ez így van, az viszont gusztustalan, hogy a politikát beerőltették a vallásba. Aljas húzás.

9:34 Én is úgy gondolom, hogy "érdemben" mindegyik csak addig cselekszik, amíg nincs a hatalom a kezében. Attól kezdve csak a megtartása a cél, még ha ez egy országba is kerül. Sajnos itt tartunk. De 30 éves fejjel úgy gondolom, hogy erről azért a nép is tehet. Inkább bele temeti magát a problémáiba, minthogy hallassa a hangját és megmondja, min kellene változtatni.

2010. jún. 29. 09:48
 5/20 anonim ***** válasza:
44%

27F: Mit gondoltál,Orbán hatalomra kerül és két kézzel szorja mjad a pénzt??Igenis megszoritások kellenek,hogy a hiánycélt lehessen tartani,ha tetszik ez ha nem!Ezzel a kisember duma meg elég fárasztó,hogy kicsesznek velük..,nem elég hogy a közüzemi dijakat befagyasztották már?Lendvaicsira csak azt tudta hajtogatni,hogy nem lesz gázáremelés és vagy 50-szer megemelték...,most meg jól kib@sztak a távhősökkel,hogy Bajnai idején megszünteték a gázártámogatást,a dupláját fogják fizetni a távhősök!

kérdező:Tudod miért issza mindenki O.V. szavait?Mert megszavazták jókora többséggel a Fideszt és elvárják tőle,hogy ennek tudatában jól tegye a dolgát,és jól beszéljen a parlamentben is többek között...

Tudod,nem nyert volna a Fidesz ekkora hatalmas fölénnyel ha az mszp jól kormányzott volna 8 évig..,sőt lehet nem is nyertek volna,erről ennyit!!

2010. jún. 29. 10:25
 6/20 anonim ***** válasza:
46%

"Hangsúlyozom, hogy pártatlan vagyok! DE!"

Rosszul kezdődik, mert:

1) Senki sem pártatlan;

2) Általában a "pártatlan vagyok..." szöveggel a legotrombább kampányszövegeket szokás bevezetni.

"Miért issza 2/3- ad O. V. szavait? Egyszer már hatalmon voltak. Belebuktak."

Nem buktak bele, Orbán kitöltötte a mandátumát. Két miniszterelnök volt eddig, aki nem töltötte ki a mandátumát (hanem megbukott): Medgyessy és Gyurcsány.

"Belebukott az MSZP kormány is."

Bajnai sem bukott meg, hanem kitöltötte a mandátumát. Az MSZP bizonyos értelemben persze tényleg megbukott.

"Eddig úgy tűnik, hogy Orbán csak ígérgetett a hatalomért."

Mit is ígért? Halljuk azt a rengeteg ígéretet. Amúgy 1 hónap kormányzás után nyilván "pártatlanul" meg tudod állapítani, hogy teljesítette-e, amit 4 évre vállalt.

"Pártatlan" vagy, kár, hogy szóról szóra felmondod a szocik kampányszövegeit.

2010. jún. 29. 10:32
 7/20 anonim ***** válasza:
0%

"csak a tehetősebbek még jobb létére gondol"

Ez a "tehetős"-özés tipikus szoci marker. Az tehetősözik, akihez minimum a hírlevél jár, vagy ha nem is tartozik az aktivisták közé, de rendszeresen olvassa a népszabit.

2010. jún. 29. 10:34
 8/20 anonim ***** válasza:
68%

Nem olvasok soha semmilyen szoci újságot. De éltem már az előző kormányzásuk alatt,és tudom,hogy csak a gazdagokat támogatta.

Nem emelt családipótlékot,csökkentette a nyugdíjemeléskete. Az adókedvezményeket is csak a magaskeresetűek tudták igénybe venni. Akinek alacsony volt a jövedelme, az nemhogy 30 milliót,de 4-5 millió hitelt sem kapőott.Esélye sem volt az önálló lakás megszerzésére. Akinek volt talonban 50-100 milliója,az kedvezményes hitelből a gyerekeinek is vett lakást.

Nem a szocik "propagandája" hat rám,hanem a tapasztalat. Tévedsz,ha azt hiszed,hogy ezután nem lesz gázáremelés!

A 29 pont is csak ígéretek halmaza,nagyon kevés,ami megvalósul majd belőle.

Én örülnék a legjobban,ha nem lenne igazam.

2010. jún. 29. 10:58
 9/20 anonim ***** válasza:
0%
Lehet,hogy lesz maaajd,gázáremelés,de nem ilyen sűrűn mint szociéknál!Amúgy a szocik,se valami családbarátpolitikát folytattak,nem tudom észrevetted e az elmúlt 8 évben?A fiatalokat abszolút nem támogatták a lakásszerzésben és kilátásod se volt,hogy tudj boldogulni valahogy... emlékszel Fletó bácsi mondta:"Ha nem tetszik el lehet menni,ebből a kurv@ országból" Fletót idéztem...
2010. jún. 29. 11:08
 10/20 anonim ***** válasza:

68

Egy kérdés: a vizitdíjat megszavaztad, ugye?:)

2010. jún. 29. 11:10
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!