Mi az oka annak, hogy a nők és a diplomások figyelnek arra jobban, hogy magyar terméket vegyenek? A jobban keresőket értem, de a másik kettőt nem.
"A válaszadóknak azonban csak 26 százaléka mondta, hogy hajlandó többet fizetni egy magyar termékért a külföldivel szemben. Zömük plusz 5-10 százalékot kész kiadni hazai áruért. Általában magasabb árat magyar élelmiszerért a nők, legnagyobb jövedelműek, és felsőfokú végzettségűek hajlandók fizetni magyar élelmiszerekért."
A diplomás valószínűbb, hogy jobban tudja, miért érdemes magyar terméket vásárolni. A nő lehet, hogy csak tudatosabb, női magazinokban ez egy visszatérő téma, ilyesmi.
A "simán" jobban keresők között ott vannak a drogdílerek, stricik és egyebek, tőlük meg ugye mit várunk?
"... csak 26 százaléka mondta, ..."
>> Vagyis csak mondta.
A nők nagyrésze tudja mi lenne a helyes, ezért ha kérdezik azt mondja. A diplomások meg azt amit a kérdező hallani akar.
Aki megengedheti magának a drágábbat az meg is veszi.
"A jobban keresőket értem"
Ez a legnagyobb baj, hogy jól keresőnek kell lenned ahhoz, hogy Magyarországon magyar terméket vásárolj.
Mert sajnos igenis drágább a magyar termék. Nem kell messze menni, elég ha mondjuk augusztusban megnézed, hogy 1 kg sárgadinnye mennyibe kerül. A spanyol 100 Ft/kg, a magyar 300/kg. A spanyolt 2500 km-ről hozzák, a magyart 15-ről.
Most szokott jönni az, hogy "de a magyar termék jó minőségű, és blabla...". Dehogyis... :) A magyar ott húzza le a magyart, ahol tudja. A magyar gazda ott spórol, ahol tud. Tehát a termékén. Ergo a magyar termék hangya f@szányit sem jobb minőségű a spanyoltól, vagy az olasztól, vagy bármelyiktől.
Nem csodaföld a magyar föld, nem terem benne csodadinnye. Nincs agyonfizetve a magyar húsüzemben dolgozó néni, miért is tenné bele szívét-lelkét a szalámiba? ;) Hajszálát már annál inkább.
Arra akarok kilyukadni, hogy NEM a minőség miatt drágább a magyar termék,hanem azért, mert amíg hozzád, fogyasztóhoz eljut, átmegy 5-6 kereskedőn, akik ráteszik a maguk hasznát.
Mellesleg diplomás vagyok, meg tudnám venni a drága magyart is, de csak azért nem veszem meg, hogy élénkítsem a gyökerektől sz@r rendszert. Ha a magyart tartom finomabbnak, akkor nem gondolkodom és megveszem.
Egy diplomás sztem keres annyit, h mindenből megtudja venni az úgymond "jobb" minőségűt. Én nem vok diplomás, 25 éves vok, csak érettségim van és OKJ végzettségem. Én is szívesen megvenném a drágábbat, és jobbat-egészségesebbet. Sajnos nem keresek annyit, h ezt meg tudjam valósítani.
A hazai árú pedig tényleg nem annyival jobb mint amennyit az ára mutat. Erre mondok csak egy példát: gondolom mindenki látott már Palmolive krémszappant, azt a pumpálós verziót. Nem tudom most pontosan mennyibe kerül, de 4-500 körül lehet. Egy nagykereskedelem a gyártótól kb 30-40 Ft-ért vásárolja (rokon által tudom)... Ez mire átmegy a sok kereskedőn, eléri a 4-500at..ezért tartunk ott ahol tartunk:)Ez sajnos ugyanígy van a zöldség gyümölcs dolgokkal is.
Az elözö csak hülyeséget beszél,
legközelebb mikor a paprika elfogy otthon, menjél szépen és vásároljál spanyol paprikát, (vagy bármilyen más paprikát).
Akkor látni fogod hogy igen is van magyar minöség!
Ugyan ez a szalámival, egyrészt jobb íze, de mondjuk ez lehet izlés kérdés, de ha nézed mi van benne, spanyol, olasz meg egyéb szalámikban tele vannak színezökkel, ssatöbbi, a magyar általában csak tartósítószert tartalmaz ami nem "természetes"...
"magyar izom"
Ha télen veszel paprikát, paradicsomot, akkor ugyan olyan víz ízű a magyar is (mivel az is fóliában terem), meg a spanyol is. Bár a spanyol lehet, hogy jobb ízű, mert az tovább lát napfényt.
Mellesleg magyar paprikának számít az is, ha magyar vetőmagból télen, bértermelésben termelteted Marokkóban. :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!