Mi lesz a frankhitelesekkel? A zemberek megtanulták végre hogy nem szabad mindenre hitelt felvenni?
Régi, s folyton-folyvást ismétlődő történet:
Tanulatlan, iskolázatlan kissé mohó emberek a kölcsönből sápot húzó bolti "hitelügyintézők"(valójában az ördög ügynökei)tanácsára kedvezőtlen feltételekkel erejükön túl vesznek fel kölcsönt. Amikor vissza kéne fizetni saját elővigyázatlanságukat megkísérlik a társadalom többi tagjára áthárítani.
Ez alkalommal talán annyi változás van a mesében, hogy
a tanulatlanság csak relatív, hisz egy átlagember még tudhatta 5 éve hogy rossz a svájci Frankhitel, illetve az, hogy jött a világválság.
Egyébként a Nemzeti Bank kb. négy éve megmondta, hogy milyen veszélyek vannak, még a rádió is bemondta!!
"...és kihúzták a vájogot,..."
A vályog az egy zsákutca.
Olcsón megépíted mucsajpusztán aztán csak szív vele az ember, nem is szólva arról, hogy most az esőzéseknél kártyavárkén borultak össze.
Én frankhiteles vagyok (lakás).
2004-ben 52.000Ft/hó volt a részlet fizetés, a forint ugyan ezzel a konstrukcióval 95.000Ft!
Most a hülye válság és összeomlás után fizetek kb 65.000Ft-ot.
Szóval nem kell sipákolni és sajnálni engem.
Ez a kamat ingadozásos bukta egy nagy hülye városi legenda amit politikusok fújtak fel és olyanok bukták be aki nulla türéshatáral vették fel és forintot fel se tudták volna venni.
tegnap 23:58
Vannak viszont frankhitelesek, akik olyan hülye szerződést írtak alá, hogy most 2-3x annyit fizetnek, mint 2008 elején, mert beleegyeztek, hogy a bank egyoldalúan úgy módosítja a _kamatot_ (nem árfolyamkockázatról beszélek!), ahogy akarja.
Persze ezért is a kormány a hibás :)
"...a bank egyoldalúan úgy módosítja a _kamatot_ (nem árfolyamkockázatról beszélek!), ahogy akarja...."
Úgy tudom, hogy ez a forint hitelnél is előfordulhat.
Persze megtanultam. Ilyen luxus dolgok mint: lakás, tanulás, bútorok, család, gyerekek, szülők eltemetése, fűtés, utazás nem járnak nekem csak a szerencsés gazdagnak születetteknek, politikusoknak, celebeknek, luxus prostiknak, bűnözőknek. Ha nem lennék ilyen nagyravágyó már érettségi után beláttam volna hogy hiába dolgozok nem járnak nekem ezek a dolgok és meghúznám magam egy kunyhóban az erdőben, és elvegetálok ott életem végéig hiszen egy bérrabszolga, földönfutó senki vagyok és ne akarjak többet, mert ennyit ér a szaktudásom, a munkám, ennyit érdemlek az élettől. Meg tanultam igen.
Csak mit érek vele? Most már késő. Életem végéig eladósodtam.
Azt hiszed ez így működik? Hogy a buta emberek most megtanulják? Ez nem egy tanúságos történet, rövid kis epizód ha emberek elveszítik azt a házat ami az egyetlen vagyonuk és sok-sok év munkájának eredménye. Nem tudják újrakezdeni immáron tanulva a dologból, sokkal okosabban csinálva a dolgokat. A legtöbbnek nincs újra kezdés, hitel nélkül meg biztosan nincs.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!