Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » A Fidesz beismerte, hogy ő...

A Fidesz beismerte, hogy ő még a baloldalnál is rosszabb kormány a választási rendszer átalakításával?

Figyelt kérdés
Ha egyszer a Fidesz tényleg egy támogatott kormány miért is ne hagyta volna a választási rendszert olyannak, mint amiben ő is leváltotta a baloldalt?
2018. dec. 22. 20:15
1 2 3
 11/21 A kérdező kommentje:
Ez szép meg jó ahogy így elmondtad, csak ott a legelején hibázik, ahol megpróbálod mindezt úgy eladni, mintha a szegény Fidesz valami nagy elvárásnak tett volna eleget mindezzel. Hát ezt mesélheted estig sok mindenkinek, csak ne nagyon legyél optimista abban a tekintetben, hogy ezt valaki be is veszi neked.
2018. dec. 22. 21:13
 12/21 anonim ***** válasza:
83%

"mellesleg amikor megváltoztatták érdekes módon kussban volt mindenki."

Hazudsz. Akkor is mondta már mindenki, hogy egy fos az új rendszer.

Amúgy még Kövér is elismerte, hogy nekik kedvez.

2018. dec. 22. 22:14
 13/21 anonim ***** válasza:
3%

Értem.

Szóval elmondtam az okát, megmutattam, hogy nem a fidesznek kedvez a törvény, hogy most sokkal könnyebb - pont emiatt a törvény miatt - leváltani őket kormányról, de ez nem számít, kijelented, hogy nem hiszed el az okát és onnan vége.

Márpedig ez volt az oka. Hogy minden parlamenti ciklusban ostorozták a képviselőket, hogy túl sokan vannak, felesleges ennyit költeni rájuk. Hogy a korábbi évtizedekben annyi felszólítás jött a nemzetközi megfigyelőktől is, hogy aránytalanok már az egyéni körzetek, mert az elköltözések miatt volt ahol majdnem 3-szor annyi ember élt és kapott 1 képviselőt, mint máshol. Akkor is így volt ha nem vagy hajlandó elfogadni.

2018. dec. 22. 22:23
 14/21 anonim ***** válasza:
95%
#13: Csúsztatsz. Kevesebb a képviselő, de több az államtitkár. Több pénz megy el rájuk összességében.
2018. dec. 22. 22:29
 15/21 anonim ***** válasza:
3%

Hol írtam olyat hogy kevesebbe kerülnek?

Olvasd el! Azt írtam, hogy ezt mondták az emberek, ezt követelték a mindenkori parlamenttől!

Képzeld, én soha nem értettem egyet a kisebb parlamenttel, soha nem támogattam, hogy kevesebben legyenek és mindig megpróbáltam elmagyarázni, hogy nem a parlamenti képviselők fizetése a költség, hanem a teljes apparátus és azon nem változtat, hogy százzal több vagy kevesebb képviselő ül az ülésteremben. ÉS? Ettől még az emberek akkor is ezt követelték.

Ne csúsztass, inkább olvasd el jól amit a másik írt!

2018. dec. 22. 23:05
 16/21 anonim ***** válasza:
91%

#15: Sok mindent követeltek/követelnek az emberek. Nehogy már megmagyarázd, hogy azért vezették be, mert ezt követelték tőlik. Mintha érdekelné a Fideszt, hogy mit akarnak az emberek.

Az meg már már vérlázító, hogy azt akarod beadni, hogy a választási rendszer nem kedvez a Fidesznek, mikor ezt már a fideszesek is elismerik. Az egészet saját magukra szabták. Nem csak a rendszert, hanem a választókerületeket is úgy rajzolták át, hogy véletlenül nekik legyen jó.

2018. dec. 22. 23:38
 17/21 anonim ***** válasza:
100%

Az alábbi blogbejegyés még 2011-ben született és pontosan megjósolta a jelen állapotokat:

[link]

2018. dec. 23. 00:02
 18/21 anonim ***** válasza:
3%

Pontosan leírtam hogy mit gondolok, mi lenne ha végre elolvasnád rendesen?

A jelenlegi választási törvény a győztesnek kedvez. NEM a fidesznek, hanem aki a legtöbb egyéni körzetet és/vagy a legtöbb szavazót szerzi meg listán.

Ha ez a kétfarkú kutyapárt lett volna, akkor őket támogatta volna a rendszer és nekik lett volna erős többségük, a fidesz meg mehetett volna ellenzékbe.

ELŐBB meg kell szerezni a szavazatokat, ELŐBB meg kell nyerni az egyéni körzetet és UTÁNA már segíti az erős kormányzás lehetőségét a rendszer és nem fordítva!

2018. dec. 23. 00:36
 19/21 anonim ***** válasza:
94%
#18: Még egyszer mondom a választási rendszert a Fidesz saját magára szabta. Ez tény.
2018. dec. 23. 00:52
 20/21 anonim ***** válasza:
"Az, amit mondanak a választási rendszer reformjáról, nem mondom, hogy nincsen benne földrajzi bűvészkedés, vagy nem volt benne"
2018. dec. 23. 00:58
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!