Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Miert nem hisztek a Fideszben?

Miert nem hisztek a Fideszben?

Figyelt kérdés

-A gazdasag novekszik, nem is akarmilyen utemben

-Barhova megyek az orszagba, mindenhol azt latom, hogy epitenek/felujitanak valamit, Gyurcsanyek inkabb csak romboltak

-Migransokat nem engedjuk be

-Bernovekedes, 1,5x tobbet keresek ugyanazzal a munkaval, mint 10 evvel ezelott

Persze nem szeretnem azt mondani, hogy mindenntokeletes es kozel sem az, de szerintem az erezheto, hogy FEJLODIK az orszag.

Itt van ez a tulora torveny is, tenyleg nem ertem ezt a tuntetest. Aki szeretne tobbet dolgozni, annak lehetosege lesz es ezt a penzt NEM 3 ev utan kapjak meg a dolgozok hanem ho vegen, illetve ez nem kotelezo. Tudom, vannak helyek ahol nem mondhatod azt a fonoknek, hogy "bocs nem fogok", de ha valaki ilyen helyen dolgozik az szerintem mihamarabb valtson, mert ez mindent elmond a fonoke jellemerol.

Fideszeskent nem ertek egyet az allando Sorosozassal, a kozmediaval, a Meszaros fele oligarchakkal, de mindezek ellenere ugy gondolom, hogy a Fidesz kepes a legjobban vezetni az orszagot a sok csurhe kozul.

Ha mashogy latod kerlek ertelmesen, ervekkel magyarazd el, nem erdekelnek az anyazos kommentek.

2018. dec. 21. 23:17
1 2 3 4 5
 41/48 A kérdező kommentje:

Ti, akik szidjatok a kormanyt, megkerdezhetem hogy mit dolgoztok?

Es most nem szeretnek lenezo lenni, de miert van az, hogy akinek rendes vegzettsege, jo allasa van az nem sir, hogy sz@r a fidesz?

Aki meg sz@rul keres az miert akar 2x annyit keresni? Azert a munkaert, amit barki mas eltudna vegezni. Kicsit gondolkodjatok el legyszives.

2018. dec. 22. 11:27
 42/48 anonim ***** válasza:
0%

"Az alberlet es haz arak az egekben, a kormany semmibe veszi az oktatast es az egeszsegugyet, ertelmetlenul pumpoljak a focit es a haverokat is. Majd amikor az ember kerdore vonja oket, cinikusan a pofajaba rohognek. Ilyen sem volt, ugye?"

Az albérlet és lakás árakat ott kint mi határozza meg? Nem a kereslet-kínálat aránya? Nem azért kerül annyiba az albérleted, mert te hajlandó és képes vagy kifizetni érte a 800 fontot? Miért nem 500 font? Akkor nem több pénzed maradna másra? Itthon ugyanaz történik, annyiért adják ki a lakásokat amennyiért találnak bérlőt. Akkor alacsonyabb a bérleti díj, ha sok kiadó lakás van vagy kevesebb az emberek pénze. Most kevés a lakás és több a pénz, ezért emelkedett a lakások ára és bérleti díja is.

MOST veszik semmibe az oktatást? Amikor te tanultál akkor hó de fejlett, magas szinvonalú és korszerű volt, csak éppen 2010 óta rontották le? Nem zavar, hogy addig éppen a liberális oktatáspolitika züllesztette szét az egészet? Szerinted a 2011-ben indult változtatás az ELSŐ osztályokban, az mikor jelentkezik eredményképpen? Segítek, amikor elvégzik az iskoláikat, legkorábban 8 évvel később a középiskolai felvételiknél 2019-ben!

Az egészségügy MOST van rossz állapotban? Mikor az egész országban sorra épültek, újultak meg a kórházak, rendelők? Emelkedtek végre igen erősen az orvosok és ápolók bérei, lecserélték az elavult mentőautókat és rengeteg berendezést vásároltak? 2010-ig mit tudsz mondani az egészségügyben, mint új dolgot?

"Nem kell itt Gyurcsanyozni, az sem volt jobb, de ez mar borzaszto es undorito is egyben. A tetofok tetofoka. A gazdasag rohamosan romlik, aki mast allit, az vagy vak, vagy nagyon nagyon hulye."

Minimális értelem is elég ahhoz, hogy beláthasd, ha a GDP nem csökken hanem növekszik - az javulás. Ha az infláció nem 10% feletti hanem a 0-hoz közelít majd vek után eléri a hatalmas 3%-ot, az javulás. Ha a 10% feletti munkanélküliség helyett 3-4% van csak az javulás. Ha a munkabérek évi 10% feletti mértékben nőnek, az javulás.

"A korrupciorol pedig ne is beszeljunk. Szabad sajto, stb..gondolom ez is mocskos libsi duma, ugye?"

De, beszéljünk a korrupcióról! Sorolhatnád az "ügyeket" mert én eddig csak a ballibek által elkövetett 4-es metrós botrányról, a Bálna körüli huzakodásról, a MÁV CARGÓ eladásának osztrákoknál folyó peréről tudok, mint eljárásról a korrupció kapcsán. Kihagytam valamit?

Éppen tegnap került napvilágra a nemzetközi sajtó szabadságának vizsgálatáról készült jelentés - amit nem magyarok készítettek hanem a francia Libertex libertárius kutatóintézet - ahol bizony a magyar sajtó Egyesült Államok, Dánia és Nagy-Britannia után következik és ezzel szemben a franciáké a lista végén szerepel az oroszokéval együtt.

Érezd kint magad jól és keress sok pénzt. De azért nem árt ha elgondolkozol azon, hogy ha itthon egy nagyobb városban egy hasonlóan nagy üzletben ugyanilyen munkakörökben dolgoztok és csupán egy szobát béreltek egy házinéni lakásában, akkor ketten együtt nem tudnátok-e sokkal többet félretenni havonta. Hogy tényleg olyan nagyon jó-e ott kint a fizetésetek, ha ennyit sikerül csak belőle félretennetek.

Nem azt állítom, hogy rossz és közel sem mondom, hogy itthon ugyanilyen állást megkaphatnátok.

"bből kiderül, hogy a bolti eladók és a raktárosok kezdő bére heti 40 órás munkaidőre vetítve bruttó 272 269 forint, amely a cafeteria keretén belül további nettó 8333 forinttal, illetve 5000 forintos Erzsébet Utalvánnyal egészül ki, így bruttó járandóságuk a cafeteria elemekkel kiegészítve eléri a havi 292 319 forintot.

A kereset a cégnél töltött idővel arányosan nő, tíz év gyakorlattal az üzletben dolgozók havi bruttó járandósága eléri a 372 ezer forintot, kiegészítve a cafeteria elemekkel és a BKV-bérlettel.

A kiemelt üzletekben a kezdők bruttó 322 319 forintot, a tíz éve az Aldinál dolgozók pedig 417 519 forintot kereshetnek.

A boltvezetők bruttó járandósága a cafeteria elemekkel kiegészítve 517 119 forintnál kezdődik, a kiemelt boltokban elérheti a havi bruttó 844 519 forintot is."

[link]

2018. dec. 22. 11:32
 43/48 anonim ***** válasza:
89%

Kérdező reakció a 41-re!

Egyrészt ne terelj! Másrészt ezt hogy ellenőrzöd, ha most én beírom ide, hogy közmunkás vagyok, vagy azt írom, hogy mondjuk orvostanhallgató vagy azt, hogy szakfordító stb. bárki mondhat bármit. Ezért nincs értelme, az ilyen "te mi vagy IRL-ben" dolgoknak, még ha fel is teszel egy keresztkérdést, ma az internet korában bárki tud rá válaszolni.

2018. dec. 22. 12:19
 44/48 anonim ***** válasza:

Kedves Takács Zs5!

Itt az angliai magyar. Nos, szeretném, ha 1-10-ig terjedő skálán értékelnéd a szövegértésed. Hol írtam én olyat, hogy 800 font az albérlet? 800 fontot teszünk félre. A szoba, amiben lakunk, erős havi 360 font, vízzel, fűtéssel, internettel mindennel együtt. Nálam szövegértésből buktál.

Mit 4-es metrózol itt? Én a jelenlegi helyzetről beszélek, a Fidesz 8 évéről. Lőrinc bátyánkról, Garancsiról, és társairól. Igen, nyúltak le Gyurcsányék is pénzt, nem is keveset, de azért ennek a közelében nem voltak. Érvelhetsz itt nekem akármilyen GDP-vel, a tény, hogy még mindig nagyon sokan 60-80-100 ezer forintért dolgoznak, plusz még mindig relatíve magasak az albérlet, ház és rezsi árak az ország akármelyik pontját nézzük. És most itt nem a nagymenő ÁJTISokról meg közgazdászokról stb beszélek, ugyanis tudod, nem csak ők léteznek, hanem bizony a munkásosztályban dolgozók is emberek,a gyári dolgozók, a szakmunkások, stb. Ők tartják el a felsőbb réteget, tetszik, nem tetszik ez így van. Jó szakmával? Otthon? Az itteni legjobb barátom kamion sofőr. Amíg itt minden este otthon alszik, és lazán keres 1800 fontot, otthon ha napolós munkát keresne, akkor találna olyat, ahol fizetnek neki erős 250-et. De mondok jobbat! Szabolcsban van olyan vállalkozó, aki kemény 150 ezret fizet a kamionosoknak! Na? Tudom, van olyan munka, ahol fizetnek 6-700 ezret is otthon, viszont a kamionba alszol egy hónapon keresztül. Bizony sok embernek ez nem okés, mert van családja, és az fontos neki.Van itt villanyszerelő is Veszprém megyéből, akinek erős 90+ cafatériát ajánlottak, pedig hűűű de nagyon hiányszakma az is!

Gyurcsány sem volt jobb, de azért ez már nagyon nagyon sok. Nem Orbánnal van bajom, én nem Gyurcsány párti vagyok, én nem Jobbikos vagyok, én csak egy olyan ember vagyok, aki szeretne tisztességes munkáért tisztességes pénzt kapni, fejlődni, haladni, családot alapítani.

Szép hétvégét kívánok nektek

2018. dec. 22. 15:21
 45/48 anonim ***** válasza:
0%

Igazad van, rosszul írtam, a 800 fontot nem erre írtad. Ez mit változtat amúgy azon amit mondtam neked?

ha nem tűnt fel, akkor szólok, az ALDI bérlistájáról raktam be idézetet egy cikkből, ott nem "ájtisok" dolgoznak, hanem szimpla bolti eladók. Ahogyan rokonomék a Mercedes gyárban most kapnak majdnem 30% os emelést januárral együtt, pedig már most sem olyan rossza fizetésük.

Nem azt írtam neked, hogy itt minden jó és mindenki jól keres - éppen ellenkezőleg. Csupán jelezni próbáltam, hogy nem tartom annyira hú de nagy számnak a megtakarításotokat, ha azt úgy tudjátok elérni, hogy egy szobát béreltek albérlőként a főnéni mellett.

Van kint rokonom a belgáknál, németeknél, Svájcban dolgozni, élnek barátaink ugyanúgy Nagy-Britanniában, a franciáknál és 10 éve dolgozott kint rokonom portugáliban is. Tehát tudom milyenek a bérviszonyok, mennyivel magasabb az életszinvonal.

De az kicsit túlzás, ha valaki olyan csúcsszupernek állítja be az ottani életet és közben pokolian rossznak az ittenit. Mert egyik sem igaz.

2018. dec. 22. 16:17
 46/48 anonim ***** válasza:
91%
Nem, nem szuper itt sem az élet, egyedül meg sem érné az egész, ugyanis itt is vannak az embernek elég magas kiadásai, viszont sok minden (sajnos) még mindig olcsóbb mint otthon. Főleg azért nem szuper az élet, mert borzasztóan hiányzik majdnem minden. És miért csak majdnem? Mert nincs kedvem Zsiga Marcellt nézni, ahogyan röhögve azt mondja, biztosan meglehet élni 47 ezerből, nincs kedvem azt olvasgatni, hogy Lőrinc újabb palotát vett, nincs gusztusom egy újabb stadionhoz pénzt adni, a hirtelen felcseperedett Fideszes vállalkozókat nézni, és azt, ahogy szépen lassan mindenki elhagyja a környéket. Tudom, hogy vannak akik jól keresnek, mi is megpróbáltuk otthon( Nem csak egy érettségink van) és nem jött össze. A legnagyobb álmunk az, hogy egyszer hazaköltözzünk.
2018. dec. 22. 16:32
 47/48 anonim ***** válasza:
91%
Ja, és 800 angol font= 275.000. Ft. Ez amellett, hogy JÓL ÉLÜNK, tehát nem szűkölködünk, a havi megtakarított pénzünk. Ha összehúznánk a gatyát nagyon, meglenne a havi 1200 is. Tehát, kicsivel több, mint minimálbér mellett, ez évi 9600 font, ami több, mint 3 millió forint. Ez nem nagy szám, ugye? Végül is, ha azt nézzük, hogy a mi kormányunk szerint az ÁTLAG magyar évi 4 milliót tud spórolni, akkor tényleg nem nagy szám...De szerintem otthon az is nagyon nagy szám ha az ÁTLAG magyar, és még egyszer írom ÁTLAG magyar évi 5-600 ezer forintot is meg tud spórolni.
2018. dec. 22. 16:37
 48/48 anonim ***** válasza:
91%

"Ti, akik szidjatok a kormanyt, megkerdezhetem hogy mit dolgoztok?

Es most nem szeretnek lenezo lenni, de miert van az, hogy akinek rendes vegzettsege, jo allasa van az nem sir, hogy sz@r a fidesz?"

Szia! Nemeztközi fuvarszervező vagyok jelenleg. nettó 350-400 havi fizetéssel.

a fidesz nem szar, hanem iparilag gyártott hulladék fos ezt gondolom azokról is, akik védik

további szép napot

2018. dec. 22. 17:00
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!