Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » A rabszolgatörvénnyel mi a...

A rabszolgatörvénnyel mi a baj? Évi 400 óra, az havonta csak 33 óra. Az nem sok.

Figyelt kérdés
2018. dec. 12. 16:49
1 2 3
 11/24 anonim ***** válasza:
4%
Az index megírta hogy is néz ki a törvény a jelenlegi 250 óra marad a kollektív szerződésben viszont mindkét fél beleegyezésével lehet 400 is. Szóval nehazudjatok már ennyit
2018. dec. 12. 17:29
 12/24 anonim ***** válasza:
93%

mindkét fél beleegyezése kell hozzá, igen max a törvényben. Valóságban meg aládrakják a papírt, ha nem irod alá, mehetsz... Eddig is vilt ilyen, csak a cégek törvénytelenül tették, na ezentúl törvényesen fogják.

De ez nem erről szól, nem fogják fel ezek a barmok, hogy az embereknek van élete, nem csak egy papír, amit tologatunk ide-oda hogy nagyobb pénzt tegyenek zsebre.

Na ezért idegesítő ez a törvény.

2018. dec. 12. 17:51
 13/24 anonim ***** válasza:
93%
Mikor fogják már fel végre, hogy az emberek nem adófizető tenyészállatok, akik nem akarnak szaporodni, meg nem élettelen robotok, akiknek úgy is mindegy, milyen papírok döntenek a működésében???
2018. dec. 12. 17:53
 14/24 anonim ***** válasza:
97%

Mi vele a baj?

A többség nem támogatja, a dolgozók nem támogatják, és ennek ellenére vigyorogva megszavazták. Semmilyen módon ezt megakadályozni nem lehetett.

Az a baj, hogy ez nyílt diktatúra, ti pedig viccelődtök rajta. Pedig akkor is így xarba lesz nézve mindenki, ha olyat szavaznak meg, ami neked nem tetszik.

Az a másik baj, hogy nagyon sokan ennek még mindig nem értik a jelentőségét.

A legnagyobb baj, hogy ebben a tetűláda utolsó xar putri országban addig nem is érdekel senkit semmi, amíg őt közvetlenül nem érinti.

De azt csak hiszed, hogy nem érint.

Majd ha baleset éri a buszt, amin a gyereked utazik, mert elaludt a sofőr, és úgy menti ki a tűzoltó, hogy 36 órája van talpon, és olyan mentős küzd az életéért, aki 19 napja nem volt pihenőn, majd akkor is vigyorogj, hogy mi a probléma és rántsd meg a vállad, hogy le van xarva, nem neked fáj.

2018. dec. 12. 18:12
 15/24 anonim ***** válasza:
21%

Ezek szerint én vagyok a szerencsés, én vagyok kivételes helyzetben, hogy örülök neki.

Korrektül kifizették és ki is fogják a túlórákat a jövőben is.

10 percre lakom a munkahelyemtől. Kaja időt se kell ledolgozni.

Más utazik egynap összesen 2-3 órát oda vissza, én 10 percre lakom, ha minden nap túlórázom, nem lesz kevesebb szabadidőm a másikhoz képest. Eddig is rendszeresen túlóráztam, volt, hogy h-sz-p 12-eztem, meg szombaton is mentem, akkor se voltam fáradt.

Csak mert én ilyen szerencsés helyzetben vagyok, miért kell lepontozni?

#7-es voltam.

16/24 anonim ***** válasza:
55%

Havonta 33 óra. Leírva nem sok, 33 csupán kettő karakterből áll.

A héten:

Szombat túlóra 9 óra.

B héten

Szombat 8 óra.

C héten

Szombat 8 óra.

D héten

Szombat 8 óra.

El van cseszve a szombati nap. Ráér 3 múlva kifizetni, ha kifizetik.

Ingyen munka nincs!

Szombaton nem érek rá! Más dolgom van!

17/24 anonim ***** válasza:
77%

Ja lehet 250 helyett 400at túlórázni és többet keresni.

Nem lenne egyszerűbb mondjuk heti 5x8 órában eleget keresni túlóra nélkül? :D

A következő lépés a túlóra adó lesz..

2018. dec. 12. 18:15
 18/24 anonim ***** válasza:
19%
Én ezt az egészet nem értem.Gyárban dolgozok,ahol több ezer ember van,szóval nem kicsi.Nálunk az év második felében pont azzal volt gondom,hogy nem mehettem be túlórázni,meg nagyon senki,pedig a pénz miatt szerettem volna.Most már 2 ünnep között se lehet bemenni,erről is leszoktak.Meg van határozva 3 műszakosoknál hogy havonta egyszer lehet olyan hogy kötelező túlóra,de már ezek sincsenek,pedig az emberkék szerették volna.Ha volt is ilyen,és valaki nem akart bemenni,vitt orvosi igazolást,vagy szabadnapot vett ki,és kész.Szóval meg se közelítettem idén azt az évi túlóraszámot ami max. meg van határozva,aki meg kezdte megközelíteni,azt meg leállították :) A túlóra különben mindig ki van fizetve a következő hónapban.Úgyhogy nagyon nem érint hogy 400 óra lesz,de ha van olyan hely,ahol lehet menni ész nélkül,és valaki ezt beválallja,mi ebben a rossz ? Egyedüli hülyeség ami gáz,ez a 3 éves maszlag,de azon kívül mi is ezzel a gond ?
2018. dec. 12. 18:23
 19/24 anonim ***** válasza:
38%
megvagytok veszve? milyen 400 óra? nem tudjátok mit beszéltek, én dolgoztam már 350 órát külföldön, többet nem lehetséges, egyszerűen nem, a túlóra lehetőségét emelték fel, nem azt hogy kötelező, ne legyetek már ennyire... fel se fogjátok, hogy mit beszéltek, olvastok valami cikket, amit egy elmeháborodott kitalált aztán szidkozódtok. jézusom.
2018. dec. 12. 18:43
 20/24 anonim ***** válasza:
Kedves utolsó! Lehet hogy annak, akinek kell és bírja annak f@ sza a módosítás, de a munkáltatók erre vérszemet kaphatnak, hogy még többet dolgoztassák az embereket, mostmár legálisan. Az meg, hogy nem kötelező, csak ha akarod nettó hülyeség.... Vagy jössz szombaton is vagy már hétfőn se kell jönnöd...
2018. dec. 12. 18:45
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!