Jó, hogy a Fidesz az anyaságot teljes állásnak ismerné el?
Olvastam a nemzeti konzultációt. Újszerű eddig ismeretlen számomra annak a gondolata, hogy egy 3+ gyermekes anya főállású anya legyen. Valahol igazat adok ennek az elképzelésnek, mert valóban idő és energiaigényes ennyi gyermek felnevelése, ruháztatása, takarítás, mosás, főzés rájuk és adminisztrálni sem kevés
Mi a véleményed?
Most is annak ismeri el.
3 gyerek után több pénzt jár,mint a nettó minimálbér.
"Újszerű eddig ismeretlen számomra annak a gondolata, hogy egy 3+ gyermekes anya főállású anya legyen."
A "főállású anya" intézménye most is van, egyáltalán nem újszerű hivatalosan GYET a neve. Ami a konzultációban van az arról szól, hogy ezt az időszakot munkaviszonynak ismerjék el.
"...arról szól, hogy ezt az időszakot munkaviszonynak ismerjék el"
ezt is érdemes pontosítani - a lepontozás kockázatát is vállalva. Párom 40 év után nyugdíjba ment úgy, hogy a GYET időszakát is szolgálati viszonynak ismerték el. Nem tudom, a munkaviszonynak való elismerés milyen többlettel jár ehhez képest, de túl sokat hozzátenni hehhez már nem tudnak.
"a GYET időszakát is szolgálati viszonynak ismerték el"
Pontosabban abból 8 évet. Hacsak nem súlyosan fogyatékos gyereket neveltek, a GYES, GYED idejét is beleszámítva. 32 évi szolgálati időt keresőtevékenységgel (munkával) kell szerezni. Ha a GYET-et elismernék keresőtevékenységnek, akkor annak teljes idejét el lehetne ismertetni. És ha munkaviszony lenne, akkor a díjazása is másképp lenne valószínűleg. Jelenleg ez ugyanis segély jellegű ellátás.
Azok az embertársaid nem nagyon fognak ennek örülni akik e miatt majd többet kell dolgozzanak hogy neked Állam bácsi adóból kifizesse a gyerekezést.
Továbbá brutálisan megnőne a megélhetési gyerekek száma.
Egyébként meg a sok gyerek/népesség robbanás nem jelent feltétlen gazdasági fellendülést.
Megtekintésre ajánlom a következőket. Afrika, Latin-Amerika, Közel-Kelet.
Nem.
Aki 3 gyereket akar,és az asszony csak háztartásbeli akar lenni,azt tartsa el a férje!
Miért kellene más embereknek finanszírozni azt,hogy valaki nagycsaládos akar lenni?
Annyi gyereket kell vállalni,amennyi mellett el lehet tartani a családot!
Aki nagycsaládot akar és nem dolgozni,az fogjon gazdag férjet!
Vérlázító egyáltalán a gondolat is,amíg beteg embereket ápoló embereknek sem jár legalább minimálbér.
Személyes megjegyzés.Milyen tekintélye lesz egy olyan nőnek a családban,aki nem akar dolgozni?A férjének egész életében ki lesz szolgáltatva.
Ha megnőnek a gyerekek mihez kezd?
"Nem.
Aki 3 gyereket akar,és az asszony csak háztartásbeli akar lenni,azt tartsa el a férje!"
Oké, rendben lenne ez így, az anya kapja meg a az apa bruttó-nettó fizetését. Tehát adókedvezménybol fizessék és így nem támogatjuk a megélhetésieket. Ha a két szülő egyike se dolgozik akkor alig kapnak pénzt, csak a csp.
Kedves 18-as duplabumm! Ez, amivel te is dobálózol, hogy dédanyáink hány gyereket neveltek mekkora szeretetben egy szemen szedett hazugság! A gyerek egyel több éhes száj volt egészen addig, ameddig munkába nem lehetett állítani! A gyereked amelyet szeretsz nem küldöd ki naphosszat a határba libát őrizni 6 évesen meg nem küldöd el 12-14 évesen "summába" kapálni éhbérért! Márpedig ez így volt! Ajánlom megtekintésre az Árvácskát, az Indul a bakterházat, melyek hűen tükrözik mekkora értéke is volt a gyereknek dédanyáink korában! És nem azért volt 12-14 gyerek, mert annyit akartak, hanem mert nem volt mód védekezni! Ebből pedig jó esrtben felnőtt 2-5 gyerek! És ma azért vagyunk rosszul a 3-4 gyerekes családoktól mert igen csekély százaléka az, amely saját erőből tisztességesen fel tudja nevelni a gyereket! Milyen szeretet az, hogy csak legyen a gyerek, de semmi előrelátásom, hogy az ilyen bizonytalan világban meg tudom-e teremteni neki az EMBERHEZ MÉLTÓ ÉLETET! Mert nekem a szeretet azt jelenti! És nem azt, hogy megszülöm, szeretem, mer ha má' megvan akkor szeretem, de nem azerettem annyira, hogy gondos szülőként vállaljam!
Ezen a kihal a magyar fa***szságon meg túl kellene már lépni, főképp hogy globális szinten sürgetőbb gondok vannak! Különben nem is értem miért lenne érdem, hogy sokan vagyunk, de ostobák mint az ajtófélfa!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!