Jó, hogy a Fidesz az anyaságot teljes állásnak ismerné el?
Olvastam a nemzeti konzultációt. Újszerű eddig ismeretlen számomra annak a gondolata, hogy egy 3+ gyermekes anya főállású anya legyen. Valahol igazat adok ennek az elképzelésnek, mert valóban idő és energiaigényes ennyi gyermek felnevelése, ruháztatása, takarítás, mosás, főzés rájuk és adminisztrálni sem kevés
Mi a véleményed?
Eddig is visszaéltek a megélhetési gyerekvállalással.
Nem baj, hogy tenni akarnak a népességfogyás ellen, csakhogy ennek legnagyobb oka a kivándorlás. Az emberek elüldözése pedig nem javít a helyzeten.
Előbb azzal kellene foglalkozni, hogy élhetőbb legyen az ország, javuljon a gazdaság, oktatás és egészségügy színvonala, közlekedés, infrastruktúra...
Hogy legyen is hová gyereket szülni.
Csak ezzel az intézkedéssel egyáltalán nem valószínű, hogy a magyarságot fogod fenntartani (már bocsánat az enyhén rasszista felhangért)...
Én nem igazán támogatom ezt. Mindenki annyi gyereket vállaljon, amennyit fel is tud nevelni, anyagilag és nevelés (idő, türelem, jó példa) szempontjából is.
Igen, Kérdező, jó.
Nulláról induló, teljesen újszerűségnek nem mondanám - az én párom 10 évig maradt itthon a gyerekekkel, és már akkor is főállású anyaságnak becézték a GYET-et. Tehát van előképe.
#2, nem probléma a népességfogyás okainak az egyéni kutatása, de nem kell megállni feltételezéseknél. A népességfogyás a kivándorlás fokozódásánál korábban kezdődött. Másfelől, a sorendiség nem bedrótozott szükségszerűség. Nem kell megvárni, hogy "előbb élhetőbb legyen az ország". Az országnak is egyre élhetőbbé kell válnia -mint ahogy folyamatosan válik is, egyre inkább van hová gyereket szülni-, ugyanakkor a népességfogyás ellen is tenni kell - mindezt egyidejűleg.
Azelőtt is létezett és úgy tudom nem Fidesz találmány volt, de ebben nem vagyok biztos.
A legkisebb gyerek 8 éves koráig lehetett igénybe venni, 3 gyerektől felfelé. Most mi fog változni?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!