A rabszolgatörvény helyett miért nem terjesztik el jobban a részmunkaidős állásokat?
Egy munkahelyen 12 órát ledolgozhat 1 és 2 ember is.
Tehát 2X6 órában.
Szerintem pont ez felé kellene menni,hogy növelni a hatékonyságot,de csökkenteni az emberekre háruló terheket.
Talán kevesebben is vándorolnának ki,ha mondjuk 6 óra munkával lehetne annyit megkeresi,ami most 8-cal.
Kérdező látszik, hogy fingod nincs a témáról azért beszélsz ilyen butaságokat.
1. Nagyon kevés munkakör van ami megengedheti magának a 6 órás munkaidőt.
2. Részmunkaidő járulék kifizetéséről olvasgass még kicsit.
3. Olyan óriási munkaerőhiányban ami ma van Magyarországon van, hogyan oldanád meg hogy 2 ember csinálja azt amire alig akad egy is?
A kivándorlásnak meg ehhez semmi köze, aki ma Magyarországon képzett az bőven megél a fizetéséből.
Akik pedig képzetlenül (a külföldön dolgozó magyarok 70%-a) mennek más országokba dolgozni, elárulom még szombaton is 12 órába kell dolgozniuk.
"Én írtam már itt hogy 12 órázom. De ez nem azt jelenti hogy minden nap. Ugyan annyit dolgozom óraszámban mint bárki más. Viszont csak 15 napot egy hónapban. Bőven elég ennyi. Szerinted melyik munkáltató fog kevesebb órért ugyan annyit fizetni?"
Az,amelyik nem talál munkaerőt.
Ha holnap belenyugszol abba,hogy 400 órát kell túlórázni,hozzászoksz és 5 év múlva majd kitalálják,hogy még ennél is többet dolgozz!
Pedig belenyugszik, ahogy az ország többsége is.
Üdv Magyarországon.
Mindenttudó,nem tudom miért kevered ide azt,hogy te 15 napban 12 órázol.
Itt nem a munkanap hosszúságáról szól a rabszolgatörvény,hanem arról,hogy hétfőtől szombatig akarnák dolgoztatni az embereket,vagy hétfőtől péntekig,de nem 8 órában,hanem mondjuk 10-ben.
Aki 12 órázik 1 vagy 2 napot és utána otthon van 1 vagy 2 napot,az átlagban 40 órát dolgozik egy héten.
Nem értem,hogy te nem érted a különbséget.
A rabszolgatörvény szerint 6 napot is lehetne akár egymás után dolgozni.
1 nap pihenő,és kezdődik az egész elölről.
Gyakorlatilag semmi életed nem lesz,mert csak munkából az ágyba fekszel.
Ez élet?Ennél a halál is jobb.
Ebben is tévedsz. A törvény szerint elég egy pihenőnapot kiadni havonta.
Ezzel 2 probléma van.
1: kétszer annyi ember kéne és most is rohadt nagy a munkaerő hiány.
2: az egész rabszolga törvény csak gumicsont. Napok óta ezzel van tele a média, mindenhol ezzel foglalkoznak. Közben létrehozzák a külön bíróságokat és most szerdán szavaznak arról, hogy a ( tök véletlenül fideszes ) igazságügyi miniszter dönthessen arról, hogy ki dolgozhat bíróként a külön bíróságokon és hogy ki legyen a vezetője. Azokon a külön bíróságokon, ahol határozhatnak majd az állami szervek, például az MNB, a Közbeszerzési Döntőbizottság vagy éppen a Médiatanács intézkedéseinek jogszerűségéről, itt dőlne el az is, hogy az állam mit titkolhat el, ugyanis a közérdekű adatok kiadása miatti perek is oda tartoznak majd. És persze választási ügyekben is ott mondják ki a döntő szót.
Az nem érv szerintem,hogy nem fizet többet kevesebb munkáért a vállalkozó.
Ha teszem azt a dolgozók fele még kivándrolna,akkor napi 16 órában 7 napon keresztül is elmennétek dolgozni,csakhogy a vállalkozónak meglegyen ugyanaz a szint,ami most?
Kiüldöztek innen rengeteg embert a telhetetlenséggel.
A kevesebb néha több.
Adjanak lentebb a vállalkozók az igényeiből,mert a dolgozókat ennél jobban már nem lehet kizsigerelni.
"aki ma Magyarországon képzett az bőven megél a fizetéséből."
Nem, de ez téged úgysem érdekel, ha olyan hazugságokat tudsz írni, hogy a külföldre kimentek 70%-a képzetlen meg szombaton is dolgozik, akkor ez ahhoz képest már tényleg apróság.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!