A gyári szalag munkások, akikre leginkább hatással lehet a munkatörvény módosítás, szerintetek tudják miről van szó egyáltalán?
Én nagyon kíváncsi leszek, hogy például a tatabányai ipartelepen melyik cég mer majd keménykedni az operátorokkal. Szinte mindegyiknél hiányzik 20-50 vagy több operátor a termelésből. Már most is továbbállnak az emberek akár havi néhány ezer forinttal többért, vagy kicsit jobb munkakörülményekért.
Az a cég amelyik a hónap végén nem fogja kifizetni a túlórát garantáltan be fog zárni, vagy kereshet ukránokat. Bár nem hiszem hogy egy ukránnak meg fogja magyarázni a HR-es, hogy majd az elszámolási időszak végén évek múlva rendezzük a túlóra pénzeket. Az elszámolási időszak vége a hónap vége, legfeljebb egy negyedév.
Ilyenekben összejátszanak a cégek és ha mindenhol megemelik nem lesz értelme váltani.
Na igen csak ez pont egy olyan dolog ami segít nekik a probléma ideiglenes orvoslásában, mert ha az embereket többet dolgoztathatják kevesebb lesz a kiesés a munkaerőhiány miatt, és ebben tuti összezárnak.
Mit számítana ez a változtatás? Nem tartom valószínűnek, hogy bármelyik cég bepróbálkozzon azzal, hogy évekkel később fizessék ki a túlórabért.
Van olyan munkatársam akinek volt olyan hónapja amiben 120! órát túlórázott. Én havi 24-48 at vagyok bent pluszba, ami ugye már eddig is évi 400 környékén vagy felette van. Másik munkatársam havi fix 84-et dolgozik pluszba, ami évi ami évi 1000 óra!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!