Ti is örültök annak, ha jövőre többet fogunk keresni, a több túlóralehetőséggel?
Nem fogunk többet keresni!
Többen munkahelyet fognak váltani. Az álláshírdetésekben majd megjelenik: "Nálunk a szombat és a vasárnap munkaszüneti nap. stb.
A túlórák kifizetésével korábban is voltak gondok. Nem kis gondok voltak belőle, például: 3 napot (24 óra) túlórázott valaki, de csak 1 napot, azaz 8 órát fizettek ki a munkavállalónak. A munkaadó a maradék 2 nap (16 óra) túlórapénzt majd valamikor kifizeti. Ilyen esetekből jelenleg is bírósági tárgyalások tucatjai vannak.
"Majd ráér 3 év múlva kifizetni."
Munkahelyeken:
-Elfelejtik
-Letagadják
-Trükköznek vele (most is ez van)
-A munkavállaló leszámol, akkor elbukja a túlórapénzét.
-Hétvégén bemegy a főnökének ingyen dolgozni.
Túlórákról szerződést kell írni a munkaadó és munkavállaló között. 1nap túlóra az egy szerződést jelentene. Csak így lehetne levédeni a munkavállalót, hogy megkapja a túlórapénzét.
Én szomorú vagyok. Eddig is el tudtam végezni a munkám túlóra nélkül ezután is el fogom.
Felháborító ami a mi cégünknél megy. Annyi embert vesznek fel, hogy senkinek ne kelljen túlórázni. Ráadásul annyit fizetnek, hogy másodállásra sincs szükség. 8 óra munka után hazamegyek és van időm pihenni. Teljesen kivagyok tőle, hogy belga mintára dolgoztatnak.
Nincs esetleg felvétel valamelyik magyar milliárdos cégénél minimálbérért 6 órára bejelentve ?
3 év után meg a cég csődbe megy
te meg boldogan felajánlhatod a kommunista szombatodat a Tündöklő Vezér őfőméltóságának
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!