Mit gondoltok róla, hogy a statisztikák szerint mégis diplomával lehet csak normálisan keresni?
A felmérés szerint, az OCED országok közül nincs olyan, ahol olyan nagy a különbség a felsőfokú végzettségűek és az alacsonyabb végzettségűek között, mint Magyarországon.
Nekem van középfokú végzettségem is, diplomát levelezőn, munka mellett raktam.
Bizony, én tudom a különbséget, milyen diploma nélkül és vele a munkaerőpiacon jelen lenni.Diplomával sokkal több a lehetősége az embernek, nagyobb fizetést kap,sokkal jobb pozíciókat tölthet be és nem utolsósorban "emberbarát" a munkabeosztása.
Nagyanyám engem is azzal cseszegetett,hogy "miért nem akarsz inkább dolgozni,ahelyett,hogy aktatologató csodabogár leszel".Én mindig ráhagytam a dolgot,mivel idős, szocializmusban nőtt fel, ahol a diplomás osztályellenség volt.
Egy szakmunkás fizetése bizony magasabb lehet, mint egy kezdő a kemény táblást éppen a kezébe kapó diplomásé, azonban, ha a diplomás junior szintről senior szintre ugrik, akkor csúnyán lehagyja a szakmunkást bérben.Továbbá csak diplomával van igazi karrierlehetőség.
A magyar kormánynak is ideje lenne észbe kapni, ahelyett,hogy a diplomások számának csökkentésén dolgozna (próbálkozik fele,de inkább nőtt a számuk), inkább támogathatná,hogy minél többen járhassanak felsőoktatásba, ahogy Nyugat-Európában.
Jól van fiam, akkor számold bele a fekete pénzt is.
Nekem szaki ismerőseim 250-300 körül keresnek nettóban.
1#
Igen?
Tisztán, bejelentve, fehéren?
Nem valószínű, kap br 180 ezret bejelentve, a többit meg borítékban, így működik ez Magyarországon.
592 ezret kaptam most tizedikén, az mitől nem normális?
8 általánosom van.
Ez eddig se volt téma, Kérdező. Sőt, ez most a probléma - hogy szinte csak diplomával lehet keresni pénzt. Nemhogy JÓL keresni, de egyáltalán keresni. Annyira elinflálódott a diploma, hogy kb. müzlisdoboz mellé osztogathatnák ajándékba. És hiába van rengeteg embernek diplomája, így se tud elhelyezkedni a szakmájában. Rendszeres jelenség, hogy a 2 diplomás, 4 nyelvvizsgás illető is a Jewbilban gürizik futószallag mellett robotzombi melóban 90 nettóért.
A mese ott kezdődik, hogy arányaiban senki nincs megfizetve normálisan kishazánkban. Egy osztrák burgerforgató annyit visz haza mint idehaza egy senior programozó.
2.
Ezt írom.
Ki nem szarja le mennyire vagy bejelentve?
Attól függ milyen munka. Én viszonylag kezdő programozóként 350 nettót keresek. Érettségim van, más nem is lesz.
Napi hivatalosan 8 óra, de ha leszámolom az ebédet, akkor 7 sincs :D na meg a konyhában dumálások, kávézgatások.
Sok lány nagyon nagyon jól keres akár 8 osztállyal is a szexiparban, aranyásóként.
A szakik is durván jól keresnek.
Nem a diplomával lehet jól keresni, hanem egy adott szakterület alapos ismeretével.....
Diplomások fele így is proli lesz, hiába van nála a papír, akkor is oda való
Maga a diploma meg wc papirnak se jo ha nincs mellette tudas is.
Foleg hogy a bufeszakosok tobbsege peldaul sosem fog annyit keresni mint egy profi szakember.
K##va jók ezek a válaszok máris azt bizonygatja pár "nemíromlemicsodamertkimoderálják" arc, hogy a diplomával miért NEM LEHET jól keresni: :-D
Tehát arra is hülyék, hogy megnyissák a linket :-DDDDD
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!