Mit gondoltok róla, hogy a statisztikák szerint mégis diplomával lehet csak normálisan keresni?
A felmérés szerint, az OCED országok közül nincs olyan, ahol olyan nagy a különbség a felsőfokú végzettségűek és az alacsonyabb végzettségűek között, mint Magyarországon.
Nekem van középfokú végzettségem is, diplomát levelezőn, munka mellett raktam.
Bizony, én tudom a különbséget, milyen diploma nélkül és vele a munkaerőpiacon jelen lenni.Diplomával sokkal több a lehetősége az embernek, nagyobb fizetést kap,sokkal jobb pozíciókat tölthet be és nem utolsósorban "emberbarát" a munkabeosztása.
Nagyanyám engem is azzal cseszegetett,hogy "miért nem akarsz inkább dolgozni,ahelyett,hogy aktatologató csodabogár leszel".Én mindig ráhagytam a dolgot,mivel idős, szocializmusban nőtt fel, ahol a diplomás osztályellenség volt.
Egy szakmunkás fizetése bizony magasabb lehet, mint egy kezdő a kemény táblást éppen a kezébe kapó diplomásé, azonban, ha a diplomás junior szintről senior szintre ugrik, akkor csúnyán lehagyja a szakmunkást bérben.Továbbá csak diplomával van igazi karrierlehetőség.
A magyar kormánynak is ideje lenne észbe kapni, ahelyett,hogy a diplomások számának csökkentésén dolgozna (próbálkozik fele,de inkább nőtt a számuk), inkább támogathatná,hogy minél többen járhassanak felsőoktatásba, ahogy Nyugat-Európában.
Elégé nyilvánvaló, hogy senkinek sem kell alul képzett munkaerő.
A munkaerőpiac egyre inkább csak a magasan kvalifikált (többdiplomás) szakértő típusú munkavállalókat preferálja.
Szaktudással kereshetsz jól, nem diplomával. Nem, nem a szakmunkás képzésről beszélek, diplomásként is kell szaktudás, mert különben szívsz. Hiába van diplomád, ha nem értesz az adott szakhoz.
Konkrét példa: BorsodChemben odáig fajultak a dolgok, hogy a kínai vezető beszólt a miskolci egyetem gépészmérnöki képzésére. Mi a gond? Oké, hogy elvégzi az egyetemet, megszerzi a diplomát, de minimum félévet rá kell szánnia a cégnek, hogy az alapvető dolgokat megtanulja, ami a normális munkavégzéséhez kellene. Ott tart a kínai, hogy gondolkozik rajta ezentúl inkább kifizeti a lakhatási, repülőjegyet, de inkább már Kínából fog diplomásokat hozatni.
A Nap meg nappal süt, éjjel nem.
Olyat mondjál, amit nem tud mindenki pár trollon kívül, aki bizonygatja, hogy mennyit lehet keresni nyolc általánossal.
Éppenséggel lehet teljesen nulla tudással is pénzt keresni - ha csókos vagy kenőpénzes vagy.
Tudod ha valaki valakinek a valakije, határ a csillagos ég...
Azért adta ki ezt az eredményt a statisztika, mert ma már diploma nélkül utcaseprőnek se mehetsz el, nem fognak felvenni
Maximum közmunkás lehetsz, szedheted az autósztráda mellett a sörösdobozt havi 47 ezerért...
Mióta az egyetemek ontják magukból a diplomásokat, azóta teljesen értéktelenné vált, arra jó hogy a munkáltatók ingerküszöbét növelje
És ez még csak nem is minden...ahogy írták, külföldön diploma nélkül többre viszed, mint idehaza 2-3 diplomával
Németben helyből megkeresel több ezer eurót lekvárpakolással egy üzemben, idehaza még mérnökként is necces ennek akár csak a felét is megkeresned
Idehaza tudod mennyit keres egy átlag orvos? Jó ha 120 nettót hazavisz
Ausztriában ugyanez az orvos havonta 1 millió 900 ezer forintot kap levonásmentesen kézhez...
"Jól van fiam, akkor számold bele a fekete pénzt is."
Mióta egyre kevesebb a munkahely, még feketemunka se jut mindenkinek
Úgy a döntő többségnek nem
"592 ezret kaptam most tizedikén, az mitől nem normális?"
Hadd találjam ki...feketemeló, ugye?
"K##va jók ezek a válaszok máris azt bizonygatja pár "nemíromlemicsodamertkimoderálják" arc, hogy a diplomával miért NEM LEHET jól keresni:"
Hülyegyerek, ha NINCS munkahely ahol elhelyezkedsz a diplomáddal, akkor hogy keresel?
Akár jól, akár rosszul?
Te gyárilag vagy ilyen hülye, vagy anyád ejtett fejre?
Kaptad helyből a mínuszt
"A munkaerőpiac egyre inkább csak a magasan kvalifikált (többdiplomás) szakértő típusú munkavállalókat preferálja."
És akkor így mi értelme a diplomának?
Ha mindenkinek van, pont olyan mintha senkinek se lenne
Óóó ja hogy erre nem gondoltál...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!