Miért ilyen rossz Magyarország oktatáspolitikája?
Talán a magánoktatás felé akarják terelni az embereket.
Vagy egyszerűen tényleg ennyire dilettánsok.
Tényleg hiba volt az oktatással - látva mennyi hülye választ sikerült összehozni.
Mi lenne ha megnéznéd milyen órái vannak egy középiskolásnak és a gyerekednek és azt hasonlítanád össze a múlttal?
Te is emelt szinten tanulhattál a középiskoládban nyelvet? Mert gondolom most a gyereked igen. Az tuti, hogy nem volt mindennap tornaórád, ahogyan nem volt informatikád sem heti 2-szer.
Jön a sírás, hogy nem készíti fel az iskola a gyerekeket megfelelően, nem ad naprakész tudást, nincsenek pénzügyi ismereteik stb. stb. mellette meg a jajongás, hogy szegény gyereknek iskolában tanulnia is kell.
Mit hagynál el a tanórái közül?
Tudom, azonnal jönne a tesi. Legyen csak megint újra mozgásszegény az életmódjuk, üljenek csak naphosszat a gép, tévé meg telefon előtt. Mit még?
Mert az nem megy, hogy óra ne legyen de a tudást megszerezhesse és ne is legyen minden bezsúfolva a tanórákba.
Takács:
"Te is emelt szinten tanulhattál a középiskoládban nyelvet? Mert gondolom most a gyereked igen."
A középiskolás nem tanulja alapból emelt szinten a nyelvet, csak ha nyelvi fakultációt választ. Az átlag középiskolás nem tanulja a nyelvet mert a legtöbb tanár nem tud tanítani, aki nyelvvizsgát szerez az mind önerőből és különtanár segítségével. Tavaly végeztem egy országosan top gimiben, ne kezdd el mondani légyszíves hogy nem igaz amit írok.
"ahogyan nem volt informatikád sem heti 2-szer."
Nekem speciel 10-ig volt heti 1db informatika órám, utána nem volt, mert nem infó faktot választottam. Aki infó faktra ment annak volt heti 3db talán, de nem ért semmit mert a tanár konkrétan semmit sem tanított, digitális analfabéta volt, csak azért nem rakták ki mert nem volt más. Azt se értem hogy te mégis honnan szeded ezeket a hülyeségeket hogy 2db infó óra egy héten? Komolyan érdekel, honnan jön ez? Átlag max. 1db van 10. osztályig, utána csak akkor ha választod.
"Mit hagynál el a tanórái közül?"
Tesi, ének, etika, média és más töltelék semmit érő baromságok. Nem úgy lesz okos a gyerek ha minden nap 7 órát a seggén ülve bent rohad a teremben és folyamatosan monoton módon nyomják bele az értelmetlen lexikális tudást amit dolgozat után 5 perccel elfelejt.
"Te is emelt szinten tanulhattál a középiskoládban nyelvet? Mert gondolom most a gyereked igen."
Most vagy nagyon le vagyok maradva, de tudtommal a 8. osztály még általános iskolában és kisgimikben van, nem pedig középiskolában.
Ez a másik, hogy miért gondolnád, hogy a gyerek nyelvszakos, ugyanúgy lehet biosz-kémiás, matek-fizikás, matek-infós, humános, stb. nekik nincsen emelt szintű, mivel a fakultációnak megfelelően tárgyakból van emelt óraszámuk.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!