Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Szavaznál a CEU-ra, ha pártot...

Szavaznál a CEU-ra, ha pártot alapítanának és indulnának?

Figyelt kérdés
Mi lenne, ha a CEU nem futamodna meg, hanem felvenné a kesztyűt. Bátran felvállalnák magukat a magyar társadalom előtt és megígérnék, hogy egy nyitott társadalmat, szabad, nemfüggetlen, liberális országot hoznak létre és a saját filozófiájuk mentén indulnának a választásokon, legyen a pártelnök akár Soros vagy a CEU elnöke. Te szavaznál rájuk?

2018. dec. 7. 14:15
1 2 3
 21/28 anonim ***** válasza:

#21: "Majd az idő megmutatja, hogy tényleg nem ér-e semmit a KEE a CEU nélkül, vagy netán éppen fordítva van, a CEU egy ügyes habverés, miközben a valódi tevékenységet a KEE-n végzik"

Leírtam világosan, hogyan működik ez a struktúra. Szerinted ez alapján a lényeget a KEE-n végzik?

Egyébként KEE-ként a CEU Magyarországon akkreditált posztgraduális képzésére szokás hivatkozni. Az ugyanúgy a CEU része, de csak az a posztgraduális képzés van bejegyezve úgymond Magyarországon (nem vagyok jogász, de gondolom érted), hiszen magyar papírt csak az ad. Ettől még ugyanaz az intézmény a CEU és a KEE.

Egyébként amit írsz, az azt jelenti, hogyha a KEE nevét megváltoztatnák, akkor maradhatott volna a CEU? Valahogy a kormány nem ezt kommunikálta eddig.

2018. dec. 7. 21:52
 22/28 anonim ***** válasza:
8%

Pontosan leírtam hogy mit gondolok, kár hogy nem vagy képes megérteni.

A KEE egy MAGYAR egyetem, a magyar felsőoktatási törvény vonatkozik a működésére. Magán egyetem - ahogy sok másik is van ilyen - és a TULAJDONOSA, vagyis fenntartója a Budapesti Közép-Európai Egyetem Alapítvány. Az előző tanévre 308 hallgatónak hirdettek meg mesterképzésen felvételt 3 tudományterületen, 1,3-1,9 millió közötti féléves tandíj mellett.

Érdekes, hogy a CEU, mint amerikai egyetem nem is hirdetett meg külön képzést, pedig 2017 szeptemberében indított felvételi eljárást a Fern Universität in Hagen, University of Buckingham, McDaniel College. Persze volt még a doktori képzés, de az is a KEE nevén.

Most akkor hogy is van ez?

A CEU akkor micsoda és mi költözik el Bécsbe ha minden hallgatója a KEE-re lett felvéve?

2018. dec. 7. 22:11
 23/28 anonim ***** válasza:
#23: Fáj olvasni a baromságaid. A CEU nem Amerikában van, hanem itt Magyarországon. Itt hirdet meg képzéseket, nem Amerikában. Leírtam hogy micsoda a CEU, és micsoda a KEE, kár hogy nem vagy képes felfogni, bár téged ismerve valszeg csak a kormánypropagandát böfögöd vissza.
2018. dec. 7. 23:49
 24/28 anonim ***** válasza:
74%

"Alapból is, mit keres Magyarországon az aki nem tud magyarul?"

Te aztán egy minta fideszes vagy....

2018. dec. 7. 23:55
 25/28 anonim ***** válasza:
22%

Nézz utána a felvi.hu korábbi adatai között!

NEM híirdetett meg egyetlen egy felvételi helyet sem a CEU. A KEE, mint MAGYAR egyetem hirdetett meg felvételt, csakis hozzájuk lehetett jelentkezni és csakis a KEE-nek van felvett hallgatója.

A KEE NEM MEGY SEHOVA: Mert a KEE NEM amerikai egyetem, magyar egyetem és nem csak a magyar egyetemekre érvényes felsőoktatási törvény vonatkozik rá a külföldi egyetemekre érvényes paragrafusok helyett, de mindig is megfelelt ennek a törvénynek, egy percig nem volt probléma a létével.

A CEU, mint név megtévesztő, téged is átvernek vele - és ez a céljuk. Attól, mert a magyar egyetemnek, a Közép-Európai Egyetemnek az angolra fordított neve Central European University. Ugyanaz, mint a CEU elnevezése - de két intézmény két külön egyetem. Az egyik magyar, a másik amerikai. Éppen emiatt van a törvényben az is, hogy ilyen névazonosságot meg kell szüntetni.

Ha ugyanarról az egyetemről, intézményről lenne szó, akkor ez annyit tenne, mint a University of Buckingham esetén, hogy lefordítva lenne magyar neve esetleg Buckingham Egyetem, de akkor is a külföldi egyetemekre vonatkozó törvény alá esne a megítélése, hiszen csak angol-magyar névfordítás ugyanazon intézménynél. Ezzel ellentétesen a CEU egy amerikai egyetem, a KEE egy magyar egyetem. Két intézmény ugyanabban az épületben, ugyanazzal a fenntartóval, talán ugyanazzal a hallgatókkal. De akkor miért lenne 2 intézmény?

Ha meg nem 2 intézmény akkor miképpen lehet egyszerre amerikai is és magyar egyetem is? Sehogy. Vagy ez vagy az.

Éppen ez az amit nem akarnak, hogy kiderüljön, a CEU csak egy fedősztori, az üzleti modell fedőcége. A hallgatókat a magyar egyetem veszi fel, az oktatók, dolgozók a magyar egyetem alkalmazottai, de diplomát kettőt adhatnak ki. Milyen alapon?

Nézz már utána a valóságnak a sok mese helyett végre! Nem csak átvernek téged (is) hanem külön harcolsz értük, hogy átverhessenek.

2018. dec. 8. 09:15
 26/28 anonim ***** válasza:
8%

"Nem csak átvernek téged (is) hanem külön harcolsz értük, hogy átverhessenek."

Na látod ezt én se értem, próbáltam nekik elmagyarázni, hogy ez miért gáz, az volt a válasz, hogy vidéki fidesz komcsi vagyok 8 osztállyal.

Hát jó...

2018. dec. 8. 09:26
 27/28 anonim ***** válasza:
36%

#25: A CEU-ra nem a felvin keresztül lehetett jelentkezni, mert nem magyar diplomát ad. Miért olyan nehéz ezt felfogni?

Te teljesen hülye vagy, leírtam világosan hogyan működik ez a képzés. Az hogy a kormány mit hazudik róla, az nem érdekel, szerintem nálad jobban tudom hogy így működik, hidd el, nem az origoról tájékozódtam róla. Ugyanaz az intézmény a CEU és a KEE, csak a KEE akkreditálva van Magyarországon, mert ad magyar diplomát, a CEU amerikai diplomát ad, ezért nincs. A CEU alapvetően amerikai diplomát ad, egy posztgraduális képzés (KEE) keretében szerezhetsz mellé magyart (ha van igényed rá, mert mondjuk Magyarországon akarsz dolgozni, akkor lényegesen egyszerűbb ha van magyar papírod is) Nem egy képzésen szerzed a kettőt. Felfogtad végre? (költői kérdés volt, nyilván nem fogtad fel, mert ez ellentmond a fideszes álomvilágodnak)

Téged reménytelen meggyőzni, gondolom valamelyik agymosó fideszmédiában olvastad ezt a baromságot, azért ragaszkodsz hozzá ennyire.

2018. dec. 8. 13:07
 28/28 anonim ***** válasza:
#27 te amúgy ott tanultál/tanulsz?
2018. dec. 8. 13:11
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!