Miért baj az, ha nekem az a vélemenyem, hogy sok ember
lusta tenni a saját egyéni boldogulásáért, sikeréért
és inkább elhárítva a felelősséget - amit vállalnia
kéne a saját kudarcai és tehetetlensége miatt -szidja az
éppen aktuális kormányt?
21/28 A kérdező kommentje:
Aki olyan hulye hogy reggel negykor megy munkaba es este 10re er haza,kozben pedig alig keres valamit.. nos az meg is erdemli a sorsat es ne nyavogjon,hanem valtson! Kulonben nagyon jo hogy ezt megkerdezted,ugyanis en magam is falurol jarok megyeszekhelyre es hajnalban ebredek, majd delutan 6ra erek haza. Es nahat birom mar 7 esztendeje... vajon hogy lehet ez? Nem is ertem. Sot mondok jobbat a kitartasomnak koszonhetoen most mar dupla annyit keresek mint 2011ben. Pedig aztan megkuzdottem en betegseggel,csaladi tragediakkal is idokozben. Szoval senki ne mondja hogy nem tehet a sajat sorsaert.
22/28 A kérdező kommentje:
Ja igen es aki azon hoborog hogy a butacskabb gyengebb szerencsetlenebb embereknek csak a gagyi munka marad attol kerdem en miert milyen munkat kapjanak? Legyenek orvosok? Vagy epiteszmernokok? Aztan a szerencsetlenseguk miatt haljanak meg masok? Nem artana ha az emberek tisztaban lennenek azzal hogy nem ugy mukodik az elet hogy csak elvarunk, hanem ugy hogy teljesitunk is erte...
23/28 A kérdező kommentje:
Amugy pedig orulnek a kevesbe tulzo es demagog valaszoknak. Persze ha kinos szembesulni az ugazsaggal akkor gyorsan kellenek az erzelmekre hato martirkodo kifogasok... csak sajnos nagyon jol tudom hogy a sikertelen emberek tobbsege nem azert sikertelen mert szellemifogyatekos, gyengebb, stb... szoval kar itt sajnaltatni magunkat!
Kedves kérdező! Tehát az tök normális és csak az a "lusta" szar tehet róla, hogy nem hajlandóak itthon megfizetni a munkáját, ami sok esetben kemény fizikai munka, vagy sok felelősséggel járó szakmunka? 1-2 diplomával már itt kitörölhetet a pitsád, hisz mindenkinek van, és a páva aktatologatókból nincs hiány. Aki felkeni a maltert a falra, megcsinál egy autót, megfogja a lapátnyelet, ebből van hiány, és tudod miért? Nem fizetik meg. Látom nem vagy tisztában azzal sem, hogy egy kibaxott faluból nem tudnak utazgatni mert nincs egy buszjárat sem. Nincs munkalehetőség sem az országban ami megélhetést biztosítana, a "munkaerőhiány" híresztelésével ellentétben. Kovácsolhatod itt a szerencsédet, ha a fele fizetésed el albérletezgeted, a másik felén meg éhezel. Azt azért ne felejtsd el, hogy lehet még ma van munkahelyed, de lehet egy tartós betegséged, egy baleset, vagy valakinek nem tetszik a pofád, és akkor te is azonnal szarul kereső, vagy munkanélküli "lusta szarrá" válhatsz!
2018. nov. 29. 12:07
Bírom a fideszeseket, külön kérem, hogy hagyjátok a magyarázkodást, de valamiért csóró Takács pápább akar lenni a pápánál, amikor fideszes politikusok mondják ki többször is, hogy nekik jó a választási rendszer. Mint Semjén vagy Kövér, akkor a franc se érti, hogy ezt miért csináljátok a lelketek megnyugtatására, mert másra nem jó...
2018. nov. 29. 12:41
26/28 A kérdező kommentje:
Huszonnegyes akkor nyugtasd csak a lelked azzal hogy nem tehetsz rola hogy sikertelen vagy es ha barmi rossz van az az csakis a gyurcsanynak vagy az orbannak koszonheto... banom is en. Nekem csak jo ha eggyel tobben onsajnaltato vam,annyivel is kevesebb a konkurenciam az eletben. Csak legalabb ne hangoztatnad mert bozaszto unalmas... nem kell masokat is lerangatni magadhoz
"Huszonnegyes akkor nyugtasd csak a lelked azzal hogy nem tehetsz rola hogy sikertelen vagy es ha barmi rossz van az az csakis a gyurcsanynak vagy az orbannak koszonheto... banom is en. Nekem csak jo ha eggyel tobben onsajnaltato vam,annyivel is kevesebb a konkurenciam az eletben. Csak legalabb ne hangoztatnad mert bozaszto unalmas... nem kell masokat is lerangatni magadhoz"
A helyesírásod alapján túlzott szellemi feladatokkal nem terhelhet a munkáltatód. A konkurenciától ne félj, mert elég kevesen vagytok aki elutazik szart hányni 150 ezerért és sikeresnek érzi magát!
Én köszönöm, jól vagyok Észak-Írországban immár 8 éve.
Sajnos az ilyen "mitsziggyátokorbántnekünkmindenjó" tipusú szellemi toprongyok miatt tart ott a haza, ahol.
2018. nov. 29. 14:31
Tényleg kellemetlen szembesülni az igazsággal, de ha ennyire akarod kérdező, akkor tessék szembesítelek vele.
Az a helyzet, hogy az egész kérdés szerintem valójában nem másokról szól, hanem rólad! Azért írtad ki ezt a kérdést, mivel tudod nagyon jól, hogy mekkora szerencsétlen vagy (ahogy ezt írod is naponta buszozni hajnalban a megyeszékhelyre, személyes tragédia, betegség) ezért, hogy jobban érezd magad, meg megerősödjön a saját magadban egyre gyengülő hited kiírsz egy ilyen kérdést, amiben most jól odamondogathatsz a nálad is szerencsétlenebbeknek, és így újra valakinek hiszed magadat, hogy beírhatod, hogy te mekkora übermájer vagy, amiért kétszer annyit keresel mint 7 éve, így most kihúzod magad és afféle lelki munícióval szerel fel, hogy "dehát vannak nálam szerencsétlenebbe életképtelenek és húde megmondtam a tutit és én vagyok a Jani"
2018. nov. 30. 10:02
Kapcsolódó kérdések: