Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Miért baj az, ha nekem az a...

Miért baj az, ha nekem az a vélemenyem, hogy sok ember lusta tenni a saját egyéni boldogulásáért, sikeréért és inkább elhárítva a felelősséget - amit vállalnia kéne a saját kudarcai és tehetetlensége miatt -szidja az éppen aktuális kormányt?

Figyelt kérdés
Most már nem egy ilyen kérdésem lett tiltva. Mi sértő van ebben? Miért nem akarubk szembenézni az igazsággal?

2018. nov. 28. 17:22
1 2 3
 11/28 anonim ***** válasza:
62%

"A kormány különféle intézkedéseket próbál tenni ez ügyben pl támogatások egykulcsos adórendszer stb"

Pont az egykulcsos adó a legnagyobb baklövése a fidesznek. Az alacsony jövedelműektől amit elvett, odaadta a magas jövedelműeknek. 500 milliárdos lyukat ütöttek a költségvetlsen ezzel a remek ötlettel, utána meg az az idióta Matolcsy 70 új adót talált ki, hogy pótolja a hiányt. Ezzel, és minden más intézkedésével a gazdagoknak kedvezett eddig mindig. A lakosság 10%-a járt jól ebben az országban, 90% pedig az elszenvedője. Ilyen a CSOK, a rezsicsökkentés, a gyerekek után járó adókedvezmény, aki minimálbért keres, vagy munkanélküli, az meg dögöljön éhen a gyerekeivel együtt.

2018. nov. 28. 18:52
 12/28 anonim ***** válasza:
32%
#11 ha csak a lakosság 10% a járt jól és 90% rosszul akkor miért lett ismét 2/3 ja a fidesznek? Ha csalással vagdalóznál már kiderült hogy nem volt. Meg ha azt mondod hogy a magyarok szeretik a korrupciót meg a szenvedést akkor miért lett kormányváltás 2010 ben? Mivel nem szeretik.
2018. nov. 28. 18:58
 13/28 anonim ***** válasza:
79%

"akkor miért lett ismét 2/3"

A román-ukrán szavazók megszavazták, az angliában dolgozóknak pedig ellehetetlenítették.

2018. nov. 28. 19:03
 14/28 anonim ***** válasza:
23%
Román szavazók? Ukránok voltak meg nem azon a 200 ukrán szavazaton múlott.
2018. nov. 28. 19:27
 15/28 anonim ***** válasza:
73%

Jaj 36%-os ne trollkodjál már most komolyan magyarázzuk el újra és újra és újra, hogy az egyfordulós, egyéni képviselőkre építő, győzteskompenzációval felszerelt választási rendszer miért az olyan nagy pártnak jó mint a Fidesz?

ui. nem vagyok hülye most majd írsz valamit, hogy "ezek a játékszabályok így kéne nyerni az ellenzéknek is blbalbla"

csak legalább magadnak ne hazudj arról, hogy itt "kétharmaddal választották meg" marha könnyű ám győzni ha te írod a játékszabályokat, nyilván versenyezni úgy is kell, csak "picit" könnyebb.

2018. nov. 28. 19:47
 16/28 anonim ***** válasza:
24%
#15 akkor a 2010 es 2/3 adot mivel magyarázod? Akkor is az ő játékszabályukon történt?
2018. nov. 28. 20:21
 17/28 anonim ***** válasza:

#10 anyám 8 éve meghalt.

köszönöm a tipikus ostoba fröcsögésed.

2018. nov. 28. 20:58
 18/28 anonim ***** válasza:
88%

# 12

Nem jövök a csalással. Én azzal jövök, hogy nincs demokrácia, és tisztességtelen, aljas módszerekkel nyertek választást. Azért lett 2/3, mert becsapják az embereket, nincs kiegyensúlyozott tájékoztatás, az összes tévé, rádió, újság fideszes kezekben van, mindenhonnan csak a kormánypropaganda és a dezinformáció jön, plusz a választási rendszerünk is rossz, ahol 45%-al lehet 2/3, átszabták a szavazókörzeteket, 2 forduló helyett csak 1 van, plusz kilehet szúrni a szemüket a nyuggereknek egy 10 ezres Erzsébet utalvánnyal, plusz buták az emberek, mert egyik zsebükbe tesznek 20 ezret, és amíg annak örülnek, addig a másik zsebükből kilopnak 100 ezret. Az adójóváírás elvételével évi 144 ezret vettek el 3 millió munkavállalótól, de az senkit nem érdekelt, de attól boldogok voltak, hogy ezer forinttal kevesebb a villanyszámlájuk. Fellázadtatok a vizitdíj miatt, ma meg 8 ezret kell fizetni a kisebb műtétekért.

2015-ben megépült a kerítés, ezzel le is zárult a migráns kérdés, de titeket még a mai napig rettegésbe lehet tartani. Ezért lett 2/3. Szerencsétlen vidékieket azzal ijesztgették, hogyha nem a fideszre szavaznak, akkor a falujuk tele lesz migránssal, akik majd megkéselik és megerőszakolják őket. Amikor szerencsétlenek mást se hallottak, akkor persze, hogy rájuk szavaznak. Azért azt se felejtsd el, hogy többen szavaztak a fidesz ellen, mint mellette, és legalább annyian utálják a fideszt, ahányan istenítik a fhürert és a pártját.

2018. nov. 28. 21:15
 19/28 anonim ***** válasza:

Mondtam, hogy ne trolkodjál 36%-os, én erre reagáltam:

"miért lett ismét 2/3 ja a fidesznek?"

a kulcsszó, amit te írtál az ISMÉT 2/3.

Valamiért nagyon sok fideszes ugyanolyan 2/3-adnak gondolja a 2014-es és 2018-ast is mint a 2010-est, és én erre reagáltam erre az ismétre.

A végén nehogy már rajtam kérd számon, hogy te mit írtál korábban!

2018. nov. 28. 21:31
 20/28 anonim ***** válasza:
5%

"most komolyan magyarázzuk el újra és újra és újra, hogy az egyfordulós, egyéni képviselőkre építő, győzteskompenzációval felszerelt választási rendszer miért az olyan nagy pártnak jó mint a Fidesz?"

Most magyarázzam el neked újra, hogy mekkora baromságot ismételgetsz?

1. EDDIG IS az egyéni jelöltek voltak a döntőek a magyar választási rendszerben. 1994-ben pontosan azért lett 2/3-a az mszp-szdsz kormánynak, mert olyan sok egyéni körzetben szerzett mandátumot, hogy az együtt 53%-nyi listás mandátumból ilyen többségük lehetett.

2. A két fordulós választás eddig a választók átveréséről szólt. Az egymás ellen kampányolók megkapták a listás szavazatokat, majd összeálltak azzal aki ellenében éppen megkapták valakinek a szavazatát. Most ELŐRE tudnia kell a választónak, hogy ki kivel fog vagy hajlandó majd összefogni.

3. a győzteskompenzáció csupán csökkenti annak a hatását amivel a veszteseket kompenzálják akkor, amikor egyébként nagyon nagy fölényű a győzelem. Ha éppen hogy kis többséggel győz a jelölt, akkor nem is számít semmit a győzteskompenzáció - hiszen nincsen hatása. Most 1 mandátumnál játszhatott szerepet, mert olyan nagy volt a fidesz jelöltjeinek fölénye a második helyezettekhez képes sok helyen.

4. a jelenlegi rendszer éppen a helyi vagy kisebb pártoknak kedvez. Nem kell elvtelen alkuba belemenni, csupán támogatókat, szavazókat kell szerezni. Mert nem kell 50% szavazatot megszerezni, elég ha az a jelölt ott a legjobb az embereknek az összes között. Akár 1 szavazattal, csak legyen jobb és már győzött, már képviselheti a szavazóit, akkor is ha az országban amúgy a kutyát nem érdekli a pártja. Ezért van most egy korábban alig mérhető támogatottságú pártnak, a dk-nak képviselője a parlamentben. Nem egy helyen győzték le a fideszt és nem is 1 párt jelöltje, hanem többfélék. Ha ennyinek lehetséges volt, akkor a többinek is lehetséges lett volna. Csak nem sikerült. Ennyi.

2018. nov. 28. 23:55
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!