Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Erdély le válik Romániától! ,...

Mjanos24 kérdése:

Erdély le válik Romániától! , és antinómiát megkapja! Akkor újból Magyarország része lesz? Vagyis lehet?

Figyelt kérdés

Érdely mennyire járhat jól?

Ha leválik Romániáról akkor,nem lesz az unió része?

2018. nov. 19. 20:22
1 2 3
 11/26 anonim ***** válasza:
De csak ugyanaz a multikulti maradna ott, ami jelenleg is van, nem?
2018. nov. 19. 21:22
 12/26 anonim ***** válasza:
És olyan népszerű is lenne, mint az MMA-ban a cigány kultúra...
2018. nov. 19. 21:40
 13/26 Pro Patria ***** válasza:

Mert jelenleg Erdély a leggazdagabb (vagy inkább legkevésbé szegény) régiója Romániának, így jelenleg folyik ki a pénz onnan a leszakattabb területekhez.

Ez az alapja az erdélyi román érdeknek a területi autonómiában.

2018. nov. 19. 22:24
 14/26 anonim ***** válasza:
Ja, de akkor csak az autonómia területén élő románoknak lenne jó, a legszakadtabb területeken élő románoknak nem.
2018. nov. 19. 23:01
 15/26 anonim válasza:
Én egy Erdélyben élő "magyar" vagyok, és öszintén örülnék annak ha Erdély ismét Magyarország része lenne és sok itt élő "magyar" is így gondolja.
2018. nov. 30. 18:46
 16/26 anonim ***** válasza:
Az Erdélyben élő magyarok pont ugyanannyira magyarok, mint a bárhol máshol élők, úgyhogy csak ne tedd őket idézőjelbe! (Mert úgy olyan, mintha azt akarnád jelezni, hogy nem is igazi magyarok, csak most jobb ötlet híján mégis annak nevezed őket.)
2018. nov. 30. 19:01
 17/26 anonim válasza:

15-ös vagyok.

Azért írtam idézőjelbe, mert találkoztam olyanal aki azt mondta nem vagyok magyar mert Erdélyben élek és a románok azt mondják nem vagyok román mert magyar az anya nyelvem :'D Sajnos itt Romániában a magyarnak lenni nagyon rossz, mert le szólnak azért mert magyarul beszélünk telefonon például, persze nem minden román ilyen de elég sokal találkoztam aki így viselkedik.

2018. nov. 30. 19:06
 18/26 anonim ***** válasza:
Igen, tudom... Épp ezért mondom.
2018. nov. 30. 19:11
 19/26 A kérdező kommentje:
Egy szép napon újból Magyarországé lesz majd remélem!mert hiába lett Románia része!mindig is Magyarország része maradt!,2020ban jár le trianoni béke szerződés!,ha jól emlékszem?!,jó lenne az ottani románokat is meg győzni arrol hogy ,ha Erdélyt vissza kapná Magyarország!,akkor, ők is jól járnának!kíváncsi vagyok hány aranyért cserébe adná vissza Románia Erdélyt!?
2018. dec. 1. 03:05
 20/26 anonim ***** válasza:
Hogyhogy lejár?
2018. dec. 1. 06:44
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!