Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » A magyar fiatalok kivàndorlàsà...

A magyar fiatalok kivàndorlàsànak hàtterében az anyagi okok vagy inkább a hazai általános közhangulat áll?

Figyelt kérdés
Véleményetek szerint a többség a pénz miatt hagyja el az országot, mert szeretne jobban élni (vagy egyáltalán életben maradni) vagy inkàbb az itthon évtizedek óta uralkodó negatív mentalitás, mélabús felfogás és ingerszegény környezet miatt? Olyanok is írhatnának, akik jelenleg külföldön vannak vagy már hazatelepültek. Kor és nem feltüntetéséért külön köszönet jár!

2018. nov. 15. 10:27
1 2 3
 11/21 anonim ***** válasza:
79%
Anyagi okok az elsődleges. Itthon, ha van is munkája, rendszerint abból nem nagyon tudnak egyről a kettőre lépni, nemhogy családot alapítani. Emiatt először mindenki csak 1-2 évre indul, míg összeszedi a pénzt. Kint meg viszont megtapasztalja mennyire másabb az élet, mennyivel több lehetőség van ott, mint itthon, mennyire nem szívatni akarják mindenhol, így kint ragadd mind és haza se akarnak jönni. Kiviszel félévre a legnagyobb lokálpatriótát az se akar majd hazajönni tartósan, csak nyaralni.
2018. nov. 15. 11:46
 12/21 anonim ***** válasza:
65%
Én nem mentem ki, ezért csak a környezetemről tudok mesélni. Alapvetően a pénz miatt mennek ki, mert többször annyit keresnek, mint itthon (aztán persze a jó kis albérletárak pl. Németországban már nem számítanak...).
2018. nov. 15. 11:58
 13/21 anonim ***** válasza:
38%
9es,azt honnan veszed,hogy senki nem akar visszanenni Magyarorszagra? Èn olyanokat is aki 10 èv,sőt közel 20 èv Nèmetország utàn koltoztem vissza Magyarorszagra.
2018. nov. 15. 12:17
 14/21 anonim ***** válasza:
80%
Kíváncsi vagyok, hogy a fideszes kommunikáció mikor fog odáig eljutni, hogy Oroszországba már több magyar vándorol ki, mint a nyugati országokba.
2018. nov. 15. 13:27
 15/21 anonim ***** válasza:
70%

Én már az egyetemet is külföldön szeretném kezdeni, már csak azért is, mert ahova mennék, kifejezetten kedvező a diákhitel.

Okok, amik miatt nem szándékozom örökké (ki tudja mi lesz) Magyarországon élni:

1. Szeretnék világot látni. Minek élek, ha sose látok és tapasztalok meg más országokat és nem csak egy nyaralás idejéig?

2. Külföldön több lehetőséget látok.

3. Szeretek utazni.

4. Az általam választott, érdekelt szakmákban szerintem nagyobb hagyománya van külföldön.

5. Igen, az itthoni mélabús hangulat kifejeztten taszító.

6. Persze, ki ne szeretne jól élni? Nem tudom mennyi fizetésem lenne, mondjuk Wales-ben, ez még a jövő zenéje.

17/L

2018. nov. 15. 15:20
 16/21 anonim ***** válasza:
100%
A kettő összefügg egymással.
2018. nov. 15. 17:56
 17/21 A kérdező kommentje:
#16 Persze, van összefüggés a között, hogy valaki milyen életszínvonalon él és, hogy milyen a hangulata, közérzete úgy általában. Viszont ha mindent az határoz meg, hogy ki mennyit keres, az szerintem rég rossz. Azért lássuk be, Magyarországon még az is búval bélelt, akinek tele van a zsebe pénzzel. Ha csak akkor tudok mosolyogni, ha tudom, hogy fizetés nap van vagy végig gondolom, hogy mekkora összeg van a számlámon, az nem túl jó dolog, mégpedig azért nem mert az igazi örömöt soha nem ez fogja megadni. Akinek a pénz határozza meg azt, hogy belül, hogy érzi magát azt az embert nagyon lehet sajnálni. Maximum egyfajta elégedettség érzést, nyugalmat és biztonságérzést nyújthat, de ha már ettől érzem magam boldognak akkor nagyon rossz úton járok. Persze kell az élethez, hogyne kellene, de sokan nagyon magasra teszik azt az összeget, ami ahhoz kell, hogy kiegyensúlyozott életet éljenek. Nem kellenek milliárdok, sőt még talán száz vagy tízmilliók sem ahhoz, hogy az ember békében és harmóniában éljen. Tudom, mert volt milliárdos főnököm és nem sokszor láttam mosolyogni. Sóhajtozni annál inkább. Vannak például olyan nemzetek, ahol sokkal nagyobb a szegénység, mint nálunk és mégis vidàmabbak, kedvesebbek az emberek, például számos dél amerikai országban.
2018. nov. 15. 19:37
 18/21 anonim ***** válasza:
67%
Az, hogy a gyurcsány banda után ez a bagázs se hozott megváltást.
2018. nov. 16. 10:53
 19/21 anonim ***** válasza:
53%

A fő ok az emberek mentalitása itthon. (Mindenki tudja miről beszélek,nem kell ecsetelnem)

Nem mondom hogy nem vagyok hazafi, a szívem mélyén ragaszkodok minden olyanhoz amiben felnőttem (ételek,zenék,mesék,tájak,szokások) , de számomra mindig szubjektív volt ez a hazaszeretet, ha épp lengyelországba dob le a gép akkor azt mondod legjobbnak, ha kínába akkor azt. Nem érzem hogy csak magyarország lenne a hazám, nyílván itt nőttem fel és mindig különleges lesz, de szerintem sokszor jobban tudsz szeretni valami olyat amit Te választasz, például egy másik kultúrát, másrészt ez a másik indok.

Ahogy a kortársaimmal beszélgettem erről Ők is így vannak vele, nem csak a szülőországot tekintik 'otthonuknak' , bár ez biztosan a modern kor vívmánya, amit idősebbek nem feltétlen értenek meg mert az Ő korukban nem mászkálhattál csak úgy ide-oda.

Lényeg a lényeg, külföldön fogok élni és valószínű megöregedni, de a gyerekeimnek szeretném majd átadni mindazt a jót ami viszont remek ebben az országban, és remélem Ők egyszer örömmel költöznek majd haza. 18/L

2018. dec. 6. 13:00
 20/21 Fizikakedvelő ***** válasza:
31%

#19:Szerintem pedig sokszor az anyagi ok a leginkább döntő tényező. Fiataloknál lehet ugyan jelentősége a közhangulatnak,na de azért mégis a pénz kényszeríti ki az emberből a költözködést. Hiszen az állítólagos rossz mentalitásra,max. legyint,de mikor a munkaerőpiacon szenved,ahol már nem az "elveivel" ütköznek a magyar állapotok,hanem a tényleges megélhetési lehetőségeivel,akkor már elgondolkodik akár a helyváltoztatáson is. Természetesen nem elhanyagolható,ha az ifjúnak vannak meglehetősen komoly társadalmi és politikai nézetei amelyek a "nyugatias"világban tudnának megmutatkozni,érvényesülni.(+mentalitás,felfogás)

+megjegyzés: Nem feltétlen az idősebb generáció kritizálja az általad felvázoltakat(kozmopolita felfogás).Fiatalként sem vagyok ennek a híve. Nagyon szeretem mikor meglátogathatok egészen idegen kultúrákat,helyeket,mindegyik képvisel értéket,de meglehetősen elutasítom ezt a:"több hazám van","az amelyikben éppen vagyok az tartom hazámnak" és a hasonlókat.

2018. dec. 6. 22:55
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!