Ha a férjem magyar állampolgár, mert letette az esküt, mielőtt összeházasodtunk volna, akkor én tudom utána igényelni vagy kérelmezni, hogy én is az legyek?
A gyerekeitek automatikusan felveszik a férjed után, viszont te csak akkor tudod ha Magyarországi intézményben házasodtatok össze magyar állampolgárként.
Egyébként meg mi olyan sürgős egy ilyen kérdésben? :o
#1 vagyok, Kiegészítésként, nyilván te is felveheted akkor is ha nem magyar állampolgárként házasodtatok, viszont külön kell ezt kezdeményezd a saját felmenőid alapján.
Amennyiben vannak testvéreid akik már igényelték, akkor elkérheted valamelyiktől a dokumentumai iktatószámát így lényegesen egyszerűbb a folyamat.
Köszönöm a hasznos válaszokat ! :)
És hol kezdjem ezt az egészet? Itt élek most Pesten, de nem tudom hogy hol induljak el. :(
Intézheted Pesten is:
A kérelem benyújtható bármely fővárosi és megyei kormányhivatal járási (fővárosi kerületi) hivatalánál (járási hivatal), fővárosi és megyei kormányhivatal integrált ügyfélszolgálati irodájánál, magyar konzuli tisztviselőnél, illetve a BÁH regionális igazgatóságainál.
Ha magyar felmenőid vannak, és azon a címen ígényled, az a leggyorsabb. De hát az sem annyira gyors. Nagyjából hat hónap. Tulajdonképpen azt kell bizonyítanod, hogy a felmenőid magyar állampolgárok voltak. Ehhez kellenek a felmenőid papírjai.
Milyen állampolgár vagy?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!