Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Ez a pénz kinek vagy kiknek a...

Ez a pénz kinek vagy kiknek a gazdaságából hiányzik?

Figyelt kérdés

Ha 164 Ft-tal felvettél 10 Millió forintot 3 éve, akkor ha rendben törlesztetted, a mai napon van 12.540.600 Ft adósságod.

Az a soha ki nem fizetett, és soha fel nem vett 2.540.600 Ft valuta mozgásból származó differencia kinek a pénze, de leginkább azt a nemlétező összeget, mégis hogy adhatták kölcsön, ha senki nem vette fel, és a bank nem fizette ki neked?

2010. jún. 25. 20:06
 1/4 anonim ***** válasza:

A fizetésedből törleszted, tehát megdolgoztál érte, (értéket teremtettél amit eladsz stb )ellenben a bankok nemlétező pénzt adnak kölcsön ami mögött semmi nincs.Nekünk is így kéne visszafizetni a semmiből.

http://www.youtube.com/watch?v=4RS2nvT2uQc&feature=related

2010. jún. 25. 20:29
 2/4 anonim ***** válasza:

Akkor elmagyarázom:

Felvettél 2 éve, 2 évre 20 000 dollár hitelt, tegyük fel kamatmentesen. (a kamat nem játszik szerepet az okfejtésben)

Amikor felvetted a hitelt, 150 forint volt a dollár, ezért 3 millió forinthoz tudtál jutni a 20 000 dollár átváltásával.

Most 250 forint a dollár, ezért 5 millió forintot kell átváltanod, hogy vissza tudd fizetni a 20 000 dollárt.

Ez a pénz (a példánkban az 5 millió - 3 millió = 2 millió forint)a devizahitelesek pénztárcájából hiányzik.

De nem csak ők soványodtak attól, hogy gyengült a forint. Az import drágult, hiszen a külföldi árut devizáért vesszük, ami minél erősebb, annál több forintot jelent.

Ugyanakkor el kell ismerni, hogy exportálni nagyobb áron tudunk. Akinek olyan cége van, ami Németországnak beszállít, az például jól járt. A Bokros csomag pontosan azért gyengítette a forintot, hogy visszafogja az importot, és ösztönözze az exportot a külföldi fizetési mérleg hiánya csökentése végett. De akkor még nem voltak ekkora hiteltarozások devizában, és tervezetten, előre jelezve ment végbe a forintgyengítés.

Remélem, tudtam segíteni.

2010. jún. 26. 04:15
 3/4 anonim ***** válasza:

"Ha 164 Ft-tal felvettél 10 Millió forintot"

A kérdéses személy nem 10 M Ft-ot vett fel, hanem 60976 CHF-t. Ugyanis ARRA SPEKULÁLT, hogy a CHF árfolyam gyengülése vagy szinten maradása miatt ennek a 60976 CHF-nek a kamatait kell csak fizetnie a továbbiakban úgy, hogy ez kevesebb lesz, mintha 10 M Ft-ot vett volna fel.

Fel kellene már fogni, hogy a devizahitel-felvétel SPEKULÁCIÓ, aminek nem kötelező sikerrel járnia. Aki nem ért kifejezetten a devizapiacokhoz, annak nem kellene spekulálnia.

"a mai napon van 12.540.600 Ft adósságod."

Nem, hanem ugyanúgy 60 ezer CHF. Ennek megfelelően semmiféle "mozgás" nem volt.

2010. jún. 26. 09:33
 4/4 A kérdező kommentje:

Értem de! Én ma visszafizetem a x CHF-et, majd legyengül a frank, vagy erősödik a forint!

A különbség (ha eladja a frankot) márpedig eladja gyengülésnél, .............. ja agy értem. Ő megteheti, hisz a saját pénzét kockáztatja.

Értem már.

2010. jún. 26. 11:06

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!