Mi a véleményetek Dr. Bogár László nézeteiről?
Vannak jó gondolatai. A progresszív adóval nem értek egyet. Itthon még nem sikerült normálisan eltálálni a sávokat.
Az hogy az MSZMP - től sikerült elkeverednia a fideszig érdekes életút. De meas
Tudom, hogy a ballibeknek nagyon fáj, hogy Bogár László egyáltalán létezik, és ez nekem nagyon tetszik.
Bogár egy igazi nagy tudású nem-liberális közgadász - ez mindent elmond róla. Szeretem az érvelését. AMikor csak tudom, nézem, hallgatom, olvasom.
A progresszív adó csak csekély kitérő az ő mondanivalójában. Az viszont igaz hogy nem kell vele egyetérteni mindenben és ezt ő sem várja el. Én pl. abban nem tudok vele egyet érteni, hogy vissza kell térni a keresztény hagyományokhoz. Kinőttük a kereszténységet, ide valami új társadalom szervező szakrális rendszer kell.És van is ilyen... De biztosan nem a liberális materializmus. Ebben igaza van!
Mint mondtam indoklásra is kíváncsi vagyok a megszokott libsi fikázás mellett!
Tipikus komcsiból lett fideszes (nem nagy váltás ez amúgy).
Mi az, amit ugyanúgy mond, mint régen:
1. A hanyatló Nyugat mételyként mérgezi meg a fiatalok gondolkodását.
2. Le kell számolni a globalista fertővel (jelenleg pl. a kereskedelmi tévék, ellenzéki média értendő ide).
3. Meg kell szüntetni a burzsoáziát - jelenleg ezt adóemeléssel (!) szeretné elérni.
Mi az, amit másképp mond, mint akkor:
1. Nem marxista, leninista, hanem nemzeti, keresztény szellemben kell nevelni a gyerekeinket. Azaz most épp nem a szocializmust építjük, hanem a kereszténydemokráciát.
2. Hmm... kettő, az nincs.
Dr. Bogár László egy rendkívül nagy tudású, széles látókörű és nagy tapasztalattal rendelkező szakember.
érdemes meghallgatni és odafigyelni a mondandójára, mert rengeteg olyan ismerete van - életkorából, életútjából és szakmai ismereteiből következően - amikkel mi nem rendelkezünk.
Nem kell minden szavával egyetérteni, de meg kell fontolni amit mond, mert nem a levegőbe beszél. Amikor a saját véleményét mondja valamiről, pl. a kereszténység fontosságáról stb. akkor azzal nem kell egyetérteni, mert vélemény. Az az ő véleménye, másé meg más.
De amikor a gazdasági folyamatokról, múltbéli történésekről vagy összefüggésekről beszél, akkor az mindenkinek érdemes lenne komolyan vennie.
9
+
Még arról is sokat lehet megtudni tőle, hogy milyen gátak, buktatók, hátráltató tényezők voltak a rendszerváltáskor. Amit akkor nem tudtunk, hogy mi, hogyan zajlott. Persze, ha tudtuk volna se lett volna több-jobb lehetőség.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!