Aki jó magyarból és "ért" a politikához, tudna segíteni?
Már régóta foglalkoztat a politika,és most írtam egy elemzést a hazai helyzetről(Wordben,Calibri 16-os betűmérettel 9 oldal).Igazából a helyesírást és a nyelvhelyesség kéne ellenőrízni.
Priviben elmondom,hogy miért.
Elöre is köszönöm a segítséget!
"16-os betűmérettel"
Talán vakok és gyengén látók számára készítetted? 11-es a default. 12-est talán még megúsznál, de ha bármi hivatalos dolgot ennél nagyobb betűmérettel adnál be, akkor az egyes a minimum, de még háromszor oda-vissza körbe is röhögnek.
Andizsuzsi, a nyitózárójel elé, és a záró zárójel esetében viszont után kell tenni a szóközt.
Ezt azonban te is tudod, csak ma bal lábbal keltem fel, és kötözködni akarok. :D
Egyébként mi az elemzés célja, ki a célközönség? Csak azért, mert a fogalmazásnak és az érvelésnek, a tények arányossága, eltérő mértékben lehet fontos, tehát ebből a szempontból is át kell gondolnod az egészet. Addig csak az van, hogy csak leírod a szubjektív véleményed, más meg javítsa ki a helyesírási hibáidat.
Azért megírhatod nekem is, hogy miért, kíváncsi vagyok rá.
"csak leírod a szubjektív véleményed, más meg javítsa ki a helyesírási hibáidat"
Így van – ez volt a kérése, vö.:
"Igazából a helyesírást és a nyelvhelyesség kéne ellenőrízni."
(Feltételezem, hogy pénzt is szán rá, nyilván nem ingyen kéri a melót...)
"a záró zárójel esetében viszont után kell tenni a szóközt"
Feltéve, hogy nem írásjel követi (mint itt), mert akkor ahhoz tapad.
Off. Te is sz@rul aludtál? Engem tejesen kikészít ez az idő.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!