Miért van az, hogy egyik pillanatban hazaárulónak tituláljuk a mai fiatalokat, a másik pillanatban meg sírunk, hogy kimennek?
"A prolik miért várják el, hogy valaki a hazájáért kiálljon, amikor csak a sértést, bántást kapja annak népétől?"
Mert a proliknak nem a gondolkodás az erősségük. Pont ezért prolik.
Rosszul fogalmazol! A proli az a proletár (egyszerű dolgozó, általában a szegényebbek, az elnyomottabbak) rövidítése. Nem véletlen, hogy a mai politikai élet "jelesei" gyűlölik. A "proli" inkább társakat keres a haza érdekében, mert neki nincs módja kimenni, neki EZT a hazát kell megmenteni, élhetőbbé tenni.
Nem tudom honnan veszed, hogy a fiatalokat hazaárulónak titulálják, ez a mai Fidesz gyakorlat, mert aki önálló akar lenni, aki őket kritizálni merészeli az - szerintük - hazaáruló.
A fiatalok pedig egyre inkább ki merik mondani véleményüket.
Jó kérdés. Szerintem a Fidesz megosztópolitikája tehet erről. Összeugrasztja a nyugdíjasokat az aktívkorúakkal, a dolgozókat a tanulókkal, a vidékieket a fővárosiakkal, az értelmiségieket a fizikai munkásokkal, a konzervatívokat a liberálisokkal, a családosokat a szinglikkel és nem házasokkal, a heteroszexuálisokat a másokkal, a keresztényeket a nem keresztényekkel, és sorolhatnám a végtelenségig.
Megy a zsigeri gyűlöletkeltés, megy a hazaárulózás aki nem úgy gondolkozik, ahogy a Fidesz előírja. A Fidesz és a hívői gyakorlatilag egypártrendszeri diktatúrát kívánnak, és megfeledkeznek arról, hogy ilyen már volt egyszer, és nem szerettük.
Ettől függetlenül a fideszes és nem fideszesek is tisztában vannak azzal a ténnyel, hogy elkerülhetetlen időzített bomba a nyugdíjválság, aminek nem oka, de súlyosbító tényezője a sok kivándorló.
Amúgy meg az irigység is ott van szerintem.
Lehet, hogy nagyon sok külföldi dolgozó nem álommelót kap, viszont a magyarhoz képest álomfizetést és áloméletkörülményeket.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!