Lehetséges lenne a budapesti autonómia?
Budapest szavazóköreinek 2/3 részében az ellenzék győzött, miközben a vidék fideszes. Ebből is kitűnik, hogy Budapest egy nyugatos, modern város, miközben a magyar vidék inkább keletre és a múltba húz a jelenlegi kormánypárttal karöltve.
Budapest adja a magyar GDP közel 40%-át, miközben a lakosságnak csak a 20%-a lakik itt! Miért nekünk kell eltartani másokat, olyan embereket, akik a mi fejlődési lehetőségeinket is bekorlátozzák? Miért ne költhetnénk a saját pénzünket csak magunkra?
Látom, nem bírjátok felfogni, hogy amiket itt irkáltok Budapestről, az pont azért van, mert nem elég fejlett, a vidéki Magyarország nem engedi fejlődni. Ha nektek 20 éven keresztül oda kell adnotok a fizetésetek felét a munkanélküli szomszédotoknak, akkor ti sem fogtok ott tartani 20 év múlva, mintha nem adtátok volna neki oda 240 havi fizetésetek felét.
Nem tudom ennél egyszerűbben elmagyarázni.
nekem meg miert kell eltartanom a c kategorias jogositvannyal rendelkezoket?
masreszt meg lehet azert nem fejlodik az imadott budospest,mert nemakarjak hogy annyira fejlodjon.most komolyan,szerinted a rendszervaltas ota,mennyi penz vandorolt maganzsebekbe? ez megse fordult a fejedben,hogy igazabol annyira nemerdekli a politikusokat en bloc,hogy milyen a fovaros infrastrukturalis allapota?
"Fordítva van barátom! Budapest nem engedi fejlődni a vidéket! A vidék pénze, amit megtermel élelmiszer, az is Pestre megy! Még is egy büdös, koszos város marad."
Ez nem nyert. Már leírtam, hogy Budapest adja a GDP 40%-át a 20%-os lakosságával. Mit nem értesz?
Most is autónóm, azért van saját főpolgármestere.
Ennyi.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!