Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Magyarország jobban teljesít?

Magyarország jobban teljesít?

Figyelt kérdés

A román minimálbérrel már most többet lehet vásárolni, de hamarosan összességben is megelőzi a magyar minimálbér összegét: [link]

Tényleg sikertörténet Magyarország?

2018. okt. 30. 09:45
1 2 3
 11/21 anonim ***** válasza:
95%

#7 aha, persze 2000 km hegyi úton egészen véletlenül pont a jókat fogtuk ki? A buszos sztori ismerős mint írtam, csak az 20 éve volt szinte pontosan.

#8 attól, hogy mellette egy rakás más nevű adó is nőtt, hogy behozza a "csökkentést".

Én is szoci időkben voltam pályakezdő, akkor kb 260-at fizetett értem a munkáltató (nem a bruttó, hanem a bruttó+munkáltatóról lehúzott adó, (talán ez a szuperbruttó?)), és most is, kb 520-at fizet ki rám, és ebből érkezik a számlámra adók, járulékok után 250 ezer (na meg borítékban a többi :D ).

~50% akkor, és most IS.

Csak akkor még nem kellett mesterségesen magasan tartott áram, és gázárat fizetni, sem útdíjat ha én használom az M0-t, sem minden úton szállított termékbe épült teherautós útdíjakat, se baleseti adót, se 27%-os áfát, se extra árfolyamköltségeket, se telefonadót, se emelt üzemanyagadót, és a többit. Na meg az utak is fiatalabbak, tehát kevésbé kátyusak voltak :)

Tudom zavarnak a tények, de ezek vannak az adószabályoknál, bérpapíroknál, számlákon.

#9 "elvtárs" akkor hiszem el hogy az eurostat adata, ha ott linkelik is az eredetit. Nálatok komcsiknál bevett szokás az, hogy azt mondjátok xy ezt mondta/írja, holott valójában nem azt, vagy tökmást.

#10 nemááaa húú világgazdasági konjunktúrában jobban teljesít az ország mint a válságban? Ejha! Soha senki nem látott még ilyet! Ezt a gondolatmenetet folytatva, melegben lehet melege is van az embereknek, hidegben pedig fáznak! De még nem biztos, a habonymédia majd megmondja :D

#11 a világgazdadág jobban teljesít igen, és húzza magyarországot is, bát orbánék kitartóan tapossák a féket, és eredményesen, hisz a környező országok húznak el tőlünk. Dejóó...

2018. okt. 30. 12:26
 12/21 anonim ***** válasza:

Az teny es valo, hogy 2005 es 2015 között Romania a maga szintjen rengeteget fejlödött, azert iro0m, hogy a maga szintjen mert az Sem mindegy, hogy honnan indultak. A fejlödes egyebkent inkabb egy-ket nagy varosra mint Kolozsvar, Bukarest, Nagyvarad, es Temesvar korlatozodott

"aha, persze 2000 km hegyi úton egészen véletlenül pont a jókat fogtuk ki? A buszos sztori ismerős mint írtam, csak az 20 éve volt szinte pontosan." Azert egy hegyi utat ha megepeitenek az evtiezdekig jo, mert forgalom elig van rajta. En meg par eve elmentem Nagyvaradrol Bukarestre biciklivel, valoan vaoltak ezen atavon szuper utak amikröl te beszelsz, de voltak olyanaok amikben töb volt a katyu, mint a betonm. Egyebkent az, hogy te Erdelyben csinalsz egy motoros turat, az meg nem fedi le egesz Romaniat. Mind ahoyg az sem, ha valaki csinal egy motoros turat a Nyugat-Magyarorszagi regioban pl Györ vagy Sopron krönyeken, az ott levonz következetesek sem vonatk9znak az egesz orszagra. Egyebkent Romaniaban különösen a roman Alföld, Csangoföld nagyon szegeny regio, az meg a mi Borsod megyenkhez kepest is a beke feneke alatt van, ott szitne nincsenek is aszfaltozott utak, sok helyütt meg a vezetekes ivoviz sincs bevezetve, rendszeresek az aramkimaradasok stb.... Az igaz, hogy egy-ket nagy varos mar közelit nyuagat europahaoz, de az nem fedi le az egesz orszagot, melleslega fejldöes nagyon megtorpant Romaniaba mostansag, mert allando kormanyvalsagok vannak, össze-vissza cserelgetik egymast a miniszterelenökök stb

2018. okt. 30. 12:57
 13/21 anonim ***** válasza:
Ha adót nem fizet az ember és boltba sem jár a moslék kínai húsért hanem megtermeli magának, akkor azért lehet boldogulni. 30 napelem, 600 méteres kút vízszűrővel, 10 malac 200 tyúk, egy 200nm-es kert és máris kikerült az ember a kifosztó rendszerből.
2018. okt. 30. 13:32
 14/21 anonim ***** válasza:

#13 "Azert egy hegyi utat ha megepeitenek az evtiezdekig jo, mert forgalom elig van rajta."

Ezt nem mondod komolyan! Épp a hegyi utak a leggyorsabban elhasználódóak, mert:

-van ám rajtuk forgalom, nem kevés

-hidegebb van a hegyen télen, befolyik a víz a résekbe, megfagy, szétrepeszti a burkolatot, stb. Egy hegyi út sokkal több "áldást" kap mint egy alacsonyan fekvő.

Egyébként a nem hegyi utak is jók voltak, ellenben itthon mindegyik fos, 1-2 kivétellel, ami csak 1-2 évig tart, utána szétesik.

Magyarországon 50 km-et nem lehet megtenni anélkül, hogy egy kátyútra ne kéne menni. Eleve egy vicc, az M3 autópálya minősége, ami egy főbbnél is főbb út, és még is tele kátyukkal, huplikkal, és állítólag az M1 még rosszabb ennél.

2018. okt. 31. 10:30
 15/21 anonim ***** válasza:
12: Bírom az ilyeneket, mikor leírok valamit, de más már egyből kamunak tartja, mert ő nem tapasztalta azt. :D Tényleg olyan jó útjaik vannak, nem is értem ott is sokan miért szidják agyba-főbe őket. :D
2018. okt. 31. 11:19
 16/21 anonim ***** válasza:

Romania jobban fejlődik, mint Magyarország, pedig mi több mint 10 évvel a románok előtt bennt voltunk az EU-ban.

Ez tény, nem tudom mit kell ezen tagadni.

Hol volt ezelőtt 10 évvel ilyen, hogy azzal remisztgettek a cikkekben, hogy a román minimálbér magasabb lesz mint a magyar.

Lehet szépítgetni, foltozgatni, ilyen csaladkedvezmeny, olyan kivándorlás ráta, bocskorosok, stb, a tény az tény.

Egyszerűen most gyorsabban fejlődnek, mint mi, ez nem biztos, hogy a kormányunk hibája, (de lehetne jobb is szerintem) a román gazdaság dupla annyi dolgozora számíthat, mint a magyar.

2018. okt. 31. 14:24
 17/21 anonim ***** válasza:
Igen.
2018. nov. 1. 10:51
 18/21 anonim ***** válasza:
44%
Ebből is látszik, hogy önmagában az EU tagság nem biztosít szédületes fejlődést.
2018. nov. 1. 11:30
 19/21 anonim ***** válasza:
91%

A Romániára azt mondták hogy a Balkán szégyene, csakhogy mára zsinórba hagyja le Magyarországot egyre több területen. Miközben orbán az illiberális demokráciájáról szónokol és Brüsszellel vív "élet halál" harcot, addig a románok a gazdaságukat talpra állítják és elhúznak mellettünk.

Akkor Magyarország jobban teljesít?

[link]

[link]

2018. nov. 1. 11:31
 20/21 anonim ***** válasza:

"Ebből is látszik, hogy önmagában az EU tagság nem biztosít szédületes fejlődést."

Bele se merek gondolni hogy milenne itt ha az EU nem segített volna nekünk.

2018. nov. 1. 11:33
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!