Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Miért ellenzik egyesek azt,...

Miért ellenzik egyesek azt, hogy a drogokat legalizáljuk, vagy legalábbis dekriminalizáljuk?

Figyelt kérdés
Én még épkézláb érvet nem hallottam senkitől e tekintetben.

2018. okt. 29. 21:39
1 2 3 4
 31/40 Koplárovics Béci ***** válasza:
48%

"Pl a legnyomósabb ok, a szervezett bűnözés alól a talaj kihúzása"

A dohányzás (sajnos) legális, mégis épül rá egy komolyabb szervezett bűnözés (gyakorlatilag az országban bárhol vehetsz, főleg Ukrajnából becsempészett cigit). A gyógyszerkereskedelem is legális, mégis, szintén, szinte bármilyen receptköteles gyógyszert be lehet szerezni. Millió ilyen példa lehetne még.

"mert egy anyuka ezzel kúrálta ki a gyerekét a rákból"

Igen, az orvosi használata lehetne engedélyezett. Csak épp ez meg igen durva visszaéléseket eredményezhetne. És mivel ez itt Magyarország (a korrupció nem csak kormányzati szinten működik), eredményezne is. Meg aztán a sok drogfüggő senkiházi úgy gondolja, hogy na akkor neki is lenne végre füvecskéje.

"Ez városi legenda. Nincs ilyen hatása a drogoknak."

De, tényleg van. Úgy ezerből egy. És ezt a drogosok szeretik hangoztatni. Kár, hogy az árnyoldalaira csak annyit tudnak mondani, hogy "dehát az alkohol is"...

"De mondjuk úgy, hogy mértéket is tudjanak tartani az emberek."

Ja. Mert az alkoholból tudnak mértéket tartani. Nincs elég alkoholistánk, széntüdejű emberünk, még kellenek nekünk a drogfüggők is. Mert legalább annyira addiktív dolog a drog is van, mint az alkohol meg a cigi. Azzal tudnék párhuzamot állítani, hogy ha jól elvernek, akkor kérj még két késszúrást is, merthát már úgyis mindegy.

"Ha elszívok egy jointot azzal konkrétan kinek ártok szerinted?"

Nem azzal ártasz, hogy elszívod, hanem amit a hatására esetleg csinálsz. Én elhiszem, hogy pont te vagy az egyik legbékésebb drogos, de többnyire nem ez a jellemző. Pont, mint a részegeknél. Van aki berúg, elfekszik és kész. Más meg rombol, esetleg öl. Namost ebből is túl sok van, kösz, de nem kell mégegy ilyen forrás.

"De ezzel a logikával az összes alkoholistát le lehetne sittelni."

"Akkor tiltsuk be az öngyilkosságot és az alkoholizmust ha szabad kérnem!"

Felőlem nyugodtan...

2018. okt. 30. 07:57
 32/40 anonim ***** válasza:
36%

#31 semmilyen komoly szervezett bűnözés nem épül a cigicsempészetre, csak kis haveri mutyik, bohóckodás, mert többet egyszerűen nem is ér.

Drogcsempészetre rendes nagy maffiahálózatok támaszkodnak lövöldözések, robbantások, rabszolgamunka, stb, mert még így is megéri.

2018. okt. 30. 08:48
 33/40 anonim ***** válasza:
64%

Nem kell itt a drogokig menni, egy 250ft-os ukrán malboro sokkal jobb tud lenni mint az 1200ft-os magyar társa, mert ott még figyelnek a minőségre. Itt már minden egyforma ízű.

Amit itt "drognak" neveztek, azt a cigányok főzik glialkából, csavarlazítóból, teknokolból. Gratulálok!

2018. okt. 30. 13:46
 34/40 A kérdező kommentje:

"Dolgoztam teszkóban, láttam milyen mértékű alkohol folyik le egyeseknek péntek-szombat. Prolibbaknál minden más nap is."

És erre a megoldás szerinted az, hogy erőszakkal, fenyegetéssel fogunk téged megakadályozni hogy magadnak árts?

Érdekes felfogás.

2018. okt. 30. 13:55
 35/40 anonim ***** válasza:
45%

Nem, de szerinted mi lenne, ha nyakló nélkül lehetne szívni? Valamiért olyan, minta azt gondolnád, hogy csak ilyen "szalonszívás" lenne, ahol néhányan összeülnek mint az idős rokonaim mostanság ahol megisznak 1-1 pohár bort és hazamennek.

Na, nem ez lenne. Az alkoholistákhoz hasonló életmódot alakítanának ki és a túlzásba vitt szívás eredménye az elme megbomlása. És a többség nem állna meg a "havi 1-2 alkalomnál", hanem mindennap többször amit pénzzel nem bírnak, még a "teszkógazdaságos drogra" se futná, szóval marad a pénzt a család elől elszívás, hajléktalanná válás és az erős függés miatt lopás-rablás a napi adagért.

Az alkeszek és a cigisek most is ezt művelik, minden "sgíjen" élő dohányzik szinte. Arra mindig van pénz. De akkor is, ha a gyerkei 2 napja nem ettek. Akkor is, ha már rég nincs fűtés "otthol".

A drog ugyanaz lenne, csak durvábban. Hamar elszaladna a ló a társadalom "deklasszált" rétegeivel.

Mondom még egyszer: Majd ha sikerül helyén kezelni a szenvedélyeket akkor lehet drogozni.

2018. okt. 30. 14:04
 36/40 anonim ***** válasza:
78%
látszik, hol a probléma. felteszel egy kérdést, hogy mondjuk érveket. kapsz több, mint egy tucat érvet, és te azokat az érveket próbálod értetlenkedve cáfolni...minek kérdezed akkor, ha neked csak az az elfogadható válasz, hogy valaki meghajol előtted és azt mondja, hogy "bocs, nem tudok érveket, sőt belegondolva tényleg nem is rossz ötlet, ha legalizálnák..."
2018. okt. 30. 15:52
 37/40 tgt ***** válasza:
28%

Egy marihuánás cigarettáért – amitől nem fogsz törni zúzni, nem vered össze a családodat, nem esel a metró alá, nem ugrassz ki az ablakon, maximum röhigcsélsz, beszélgetsz, zenét hallgatsz, vagy kieszed a hűtőből az összes kaját, és mindezt úgy, hogy teljesen tudatodnál vagy - szóval egy ilyen cigiért üldöz a rendőr, ha elkap: házkutatás, fogda, rabosítás, stb.,

de annyi pálinkát vehetsz legálisan a sarki boltban, hogy eszméletlenre, vagy halálra ihatod magad. Normális ez így?

2018. okt. 30. 16:50
 38/40 anonim ***** válasza:
24%
Amúgymeg az egy növény. Nehogy beleugasson már valaki, hogy marharépát, vagy egy rohadt kendert ültet valaki, vagy kukoricát.
2018. okt. 30. 20:32
 39/40 anonim válasza:
78%

A válaszadók életkorára nagyon kiváncsi lennék. Az olvasottak alapján a nagyrésze még olyat se ismer aki ismer olyat aki már fogyasztott bármiféle drogot.

A fű legalizalása egy elkerülhetetlen tendencia ezt el kell fogadnia mindenkinek. És a füvet ami egy növény nem szabad összekeverni a bio-fu vagy herbal nevü házilag minden szarból összehozott szarral. És aki próbalta elmondhatja, h a fű semmivel se rosszabb mint az alkohol. Sőt ha azt nézzük, h mi van ha nem tudja valaki a mértéket a fű egyértelműen jobb. Legrosszabb esetben hány egyet és alszik. Míg gondolom az alkohol tulzásba vitelével járó dolgokkal mindenki tisztában van.

És az USA-ban látszik, h ahol a fű legális az alkohol piac erősen visszaszorul, fölleg a fiatalok körében.

Az olyan kábítószerek mint az ecstasy, speed, kokain. Túl jók ahoz, h legalisan egy boltba megvegye bárki.

De ha valaki bármelyik szerhez hozzá akar jutni nagyon rövid időn belül hozzá jut.

2018. nov. 12. 00:34
 40/40 anonim válasza:

Kövezzetek meg! Sokmindent próbáltam pszilocibin gombát amfetamin származékokat cocaint valamint marihuánát.

Volt szó herkáról meg Hős utcáról na itt lett elegem!

Ez a legalaja még azok közt is akik csinálják csak nem ezekkel az olcsó szereket használják mint a Bio a Heroin meg már rég veszett ügy túl drága sokkal olcsóbbak a minőségtelen dolgok és azt nyomják a Hősbe! Én személy szerint semminek a hatása alatt nem akartam bántani senkit se megölni se semmilyen kártékony dolgot nem tettem! Valamint olyan környezetbe csináltuk ahol csak mi voltunk haverokkal. De ha szembe mennék innen bármelyik válaszadóval az utcán, senkinek nem jutna eszébe, hogy “Fúj ez drogos!”.

A tévhitek elkerülése végett a “fű gyógyítja a rákot” teória hívőinek üzenem, hogy ez orvosilag még (tudtommal) nem bizonyított viszont a CBD (a marihuánában megtalálható anyag, nem összekeverendő a THC-val ami a bódultságt okozza) az amiből olajat készítenek meg hasonló dolgokat és fájdalom csillapító hatású!

Egyszer kaptam 2 csepp CBD liquidet Elektromoshez való (10ml) liquidhez jobban aludtam tőle és a fejfájásomra gyógyszer volt sokáig pedig migrénem van!

Gondolat menet:

Tegyük fel, hogy ülsz a metrón és körbe nézel nem tudod hogy ki az aki minden hétvégén iszik vagy csak 2 hetente de azt se tudod, hogy én hetente szívok vagy 2 hetent!

Hozzá teszem azért mert kipróbáltam sokmindent nem lettem függője semminek (hazudok dohányzom) de marihuánát is csak alkalom adtán hétvégén 1 maximum 2 cigire összeülünk dumálunk nevetgélünk és pizzázzunk.

2018. nov. 22. 00:28
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!