Támogatnátok azt, hogy a véradáson való részvételért egyetemi pluszpontot lehessen kapni?
"Nem, én rendszeres véradóként, örülnék, ha nem egyszeri haszonszerzésből tennék."
Okos gondolat. Inkább ne adják sehogy.
40-szeres véradó vagyok. A véradásért ne adjanak pluszpontot az egyetemi felvételinél. Az egyetemre az eszük miatt kerüljenek be a diákok és ne a plusz pontok miatt.
42 F (2 diplomás)
Úristen, dehogyis...
A véradást azért csinálja az ember hogy jüt cselekedjen nem azért hogy így egy kicsivel nagyobb valószínűséggel jusson be egyetemre - ideális esetben legalábbis.
De gondolj bele, amúgy is értelmét vesztené a dolog nagyon hamar: szinte mindenki elmenne vért adni és ez gyakorlatilag azt jelentené hogy mindenkinek a pontszáma emelkedik - ugyanannyival.
Magyarul mi értelme?
"Magyarul mi értelme?"
Ez komoly? Mondjuk az az értelme, hogy lenne vér azoknak, akiknek szükségük van rá? Egy haldokló beteget szerintem a legkevésbé sem érdekli, hogy a véradó jótékonyságból vagy haszonszerzés céljából adta-e a vérét.
Szerintem simán lehetne pluszpontot adni például társadalmi hozzájárulás címén, amibe beletartozhatna a (rendszeres) véradás is.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!