Mégis ilyen sokan nyomorognak nevetséges bérekből? Hazugság a munkaerőhiány?
Ma az Origon jelent meg egy cikk, amiben ott áll egy fizikai munkás bruttó órabére 980Ft.
A nettója ennek 652Ft.
Ez 160 órára 104000Ft.
De még ha nettó volna is, akkor is 157000 volna.
és ebben benne van két olyan régió, ahol 850Ft az átlag órabér.
Ez Origos cikk, abszolút Fidesz-kompatibilis.
Csak ez rohadt kevés, meg azon csodálkozom, mikor mindenki panaszkodik, hogy 2000 meg 3000Ftos órabérért sincs ember, akkor ez a statisztika, amit 7000 munkás bevonásával csináltak micsoda?
Kiderül, hogy az egész munkaerőhiány meg csodás fizetések egy megtervezett hazugság?
Ha viszont az, akkor hogyhogy az Origó buktatja le?
Én villanyszerelőként átvezetékelek havonta 2 házat, az a 2x3-400 ezer nekem elég egy-egy hét melóért, és még olcsó is vagyok.
Baxxa meg az anyját bármelyik cég, meg vállalkozó a 130 ezer nettójával, meg az állásinterjójával. Tele a naptár így is...
#11!
Ha hétezer betanított és szakmunkás átlaga hozza ki a bruttó 980Ftot fizikai munkákban
ami 104 ezres alapbért jelent akkor hol vannak a 2-3000 ezres órabérek a betanított munkásoknak, amikről mindenki beszél, hogy már annyira nincs ember?
Leírhatod még tízszer, hogy én nem értem, de szerintem csak az történt, hogy érted te is nagyon, hogy kínos lenne azt mondani, hogy az egész kitaláció és valójában, tényleg ilyen szarok a bérek.
én azon csodálkozom, hogy ilyen alacsonyak, mert vártam a nettó 1500 meg 2000 órabéreket.
Hétezer betanított és szakmunkás, akikkel a felmérés készült lennének a hülyék?
A hivatalos átlagbér most 340600Ft ami 2129Ftos bruttó órabér ha csak alapot nézzük.
Ez a felmérés kihozza, hogy a fizikai szak és betíntott munkások átlagosan keresnek 980Ftot óránként. Ez a 46%a a hivatalos átlagnak.
Csak, hogy te is értsd, ez nagyon kevés.
Nekiállhatsz itt hülyézni, de te is érted, hogy ahol a tényleges fizetés kevesebb a felénél az átlagbéreknek ott azért nem kellene azzal hülyíteni, hogy milyen szipi-szupi fizetések vannak, meg nincs ember kétezer alatt.
Nem értem mit kell ezen ennyit magyarázni.
Van egy mesevilág, hogy ki milyen sokat keres pl. egy vésős 25 ezret kap egy napra hazudják páran ez meg a valóság, amit még az Origo is lehoz.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!