Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Más is örül, hogy a Momentum...

Más is örül, hogy a Momentum tüntet a CEU-ért?

Figyelt kérdés

Tök jó, igaz az LTP esetén vagy a tandíj stb esetén kussoltak, de Soros Gyuri bácsi egyeteme, na hát az nagyon fontos ám.

Minden más le van szarva.

2018. okt. 26. 18:48
1 2 3
 11/28 anonim ***** válasza:
29%
Látod látod tgt, nem kéne a 444-es propaganda-szennylapból tájékozódni. Mióta írom ezt neked?
2018. okt. 26. 20:05
 12/28 anonim ***** válasza:
14%
Örüljek, amikor a bolha szellent? Nem is tudom. Érdekel ez engem?
2018. okt. 26. 20:07
 13/28 A kérdező kommentje:

Fölösleges ezen vitázni, hogy ismerték e vagy sem, az biztos, hogy az átlagember nem ismerte, Nyugaton se.

A szellemisége nyilván vonzóbb Nyugaton, de ennyi.

A fő probléma még mindig az, hogy utolsó utáni probléma.

A migráció se olyan fontos már, mert nagyjából kezelve van.

2018. okt. 26. 20:15
 14/28 anonim ***** válasza:
33%

#11 számból vetted ki a szót.

ha annyira neves és elismert egyetem lenne, akkor nem 1600 hallgatóval büszkélkedne.

(95.000 diák volt a 2017/2018-as tanévben az összes felsőoktatási intézményben)

2018. okt. 26. 20:16
 15/28 tgt ***** válasza:
51%
14-es: Talán azért, mert alapképzést nem, csak posztgraduális és mesterképzést nyújt. De ha már ennyire utánanéztél a CEUnak, akkor biztos láttad, hogy öt tudományterületen is a világ száz legjobb közé került.
2018. okt. 26. 20:26
 16/28 anonim ***** válasza:
71%
Most felreteve, hogy ki olvas origot, 444-et stb. Azert emberek, lehet ezt magyarazni, de valahogy 2018-ban picit furanak erzem, hogy egy olyan helyet akarnak bezaratni, ahol tanulni lehet. Tehat lehet azzal jonni, hogy ezer valahanyadik a rangsorban, de akkor is lehetoseget ad MSc diploma megszerzesere, illetve az emberek fejlodesere. Lehet inkabb abban kene elgondolkodni, hogy a sok felesleges mini-“egyetemmel” kezdeni kene valamit, nem pedig azert elvenni emberektol a lehetoseget, mert a kormany itt is-ott is ki akar cseszni Gyuri ba’-val, hogy megmutassak hogy az ovek a nagyobb.
2018. okt. 26. 20:59
 17/28 anonim ***** válasza:
67%

"444-es propaganda-szennylapból"

Miért is "propaganda-szennylap"???

2018. okt. 26. 21:05
 18/28 anonim ***** válasza:
22%

#15 igen valóban, a bölcsészet, homoszexualitás és egyéb gender kutatások egy világszinten elismert oktatást kívánnak.

tényleg kevesebb 444.

2018. okt. 26. 21:06
 19/28 anonim ***** válasza:
35%

A valóság az, hogy nem akarják bezáratni a CEU-t.

Gondolom azt nem tudod, hogy 2 külön egyetemről van szó, az egyik a CEU, ami körül probléma van - nem teljesíti a felsőoktatási törvényt, szemben másik húsz külföldi egyetemmel, akik már régen teljesítették, ezért hangjukat sem hallod, mert érdekes módon ők nem érezték sem lehetetlennek az elvárásokat, sem annak, hogy ezekkel a kormányzat el akarná üldözni őket.

A másik egyetem - ugyanott, ugyanabban az épületben, ugyanazokkal az oktatókkal és ugyanazokkal a tulajdonosokkal - a Közép-európai Egyetem. Az MAGYAR egyetem, a magyar felsőoktatási törvény érvényes rá, annak meg is felelt már akkor is amikor a CEU botrány elkezdődött és most is.

Az egyik elvárás az új felsőoktatási törvényben pont az volt, hogy ne legyen megtévesztő az elnevezés, vagyis ha 2 külön egyetemről van szó - mert itt az egyik magyar egyetem, a másik amerikai - akkor az a nevükben se legyen azonos. Nem lehet a magyar és angol elnevezés egymás tükörfordítása mert az megtéveszti az embereket.

Olyan óriási elvárásnak is meg kellene felelnie a CEU-nak, hogy ha amerikai egyetem, akkor legyen Amerikában is egyeteme, oktatása. Mert mitől lenne amerikai az az egyetem, ami CSAK Magyarországon végez oktatást? Attól, hogy amerikaiak is dolgoznak benne és angolul oktatnak? Így egy Újdelhiben vagy Japánban létrejött egyetem is mondhatná magáról, hogy amerikai egyetem.

Ha a kormány be akarta volna záratni, akkor nem hosszabbították volna meg a törvény hatályba lépését 1 teljes évvel, csak a CEU érdekében. Akkor a CEU már régen be lenne zárva.

2018. okt. 26. 22:03
 20/28 tgt ***** válasza:
55%

Takács: Talán elkerülte a figyelmemet, hogy a CEU Amerikában is folytat képzést.

[link]

2018. okt. 26. 23:32
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!