Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » 2006-ban a szociális népszavaz...

2006-ban a szociális népszavazáson a Magyar Nép kinyilvánította akaratát, hogy ne legyen tandíj felsőoktatásban, ami mellett a Fidesz akkor hangosan kiállt, most mégis bevezeti az általános tandíjat az egyetemeken főiskolákban a Fidesz?

Figyelt kérdés
Ez következetes magatartás és nem elárulása a szavazóknak, az emberek akaratának?

2018. okt. 24. 09:03
1 2 3
 11/24 anonim ***** válasza:
15%

#9 Az évi 70 milliárdot persze nem sajnálod amit a te pénzedből fizettek az LTPseknek :)

Ilyenek vagytok ti ellenzékiek. Sajnos ezért tartott ott az egész baloldal, ahol...

2018. okt. 24. 10:12
 12/24 A kérdező kommentje:

Én sokkal jobban sajnálom azt a több milliárdot évente amit a fociőrületére kell terápiásan áldozni a miniszterelnöknek.

Valamint azt a több milliárdot amit a betelepülési kötvénybiznisszel vesztett az állam a fideszközeli off-shore cégeken keresztül.

A lakáskasszának legalább volt valami kézzelfogható eredménye a középrétegek számára. Mert épp erről feledkezik meg a Fidesz a középrétegről aki újratermeli a társadalmat.

Az hogy ebben a felturbósított maszlaggal leöntött propagandában az ellenzéknek nem sok lapot osztanak még nem jelenti azt hogy a kormány jól kormányoz, csak annyit hogy jól nyomja el az ellentétes véleményeket.

2018. okt. 24. 10:26
 13/24 anonim ***** válasza:
89%
Te már most észrevetted, hogy változtatják a véleményüket, ahogy számukra hasznos? Erre csak annyit: jobb későn, mint soha.
2018. okt. 24. 10:38
 14/24 anonim ***** válasza:
14%

"A lakáskasszának legalább volt valami kézzelfogható eredménye a középrétegek számára. Mert épp erről feledkezik meg a Fidesz a középrétegről aki újratermeli a társadalmat."

Tegnap még a csöveseket sajnáltátok, tegnap előtt a migriket :)

A fidesz a közép réteget támogatja: családi adókedvezmény, egy kulcsos adó, csok, stb.

Most találd már ki, hogy nem a közép réteget támogatja :)

Hazudtok reggel, délben és este!

2018. okt. 24. 10:40
 15/24 anonim ***** válasza:
15%

"

Én sokkal jobban sajnálom azt a több milliárdot évente amit a fociőrületére kell terápiásan áldozni a miniszterelnöknek.

Valamint azt a több milliárdot amit a betelepülési kötvénybiznisszel vesztett az állam a fideszközeli off-shore cégeken keresztül."

De téged nem kérdezett senki :) Volt áprilisban választás, meglettek választva a döntéshozók. 4 évig senkit nem érdekel a véleményed, mert a többség így döntött.

2018. okt. 24. 10:51
 16/24 anonim ***** válasza:
95%

,,A fidesz a közép réteget támogatja: családi adókedvezmény, egy kulcsos adó, csok, stb"

Te mit szívsz, de komolyan? Baromira nem támogatja ezekkel az intézkedésekkel a középréteget. CSOKkal csak még jobban szétszívatta őket, mert úgy emelkedtek az árak rögtön miután bevezették. Ez tényleg aztán jó támogatás. Arról nem beszélve, hogy akinek nincs gyereke, ugyanúgy szív. Nem, nem csak a karrieristáknak nincs gyerekük, nagyon sokszor van az, hogy egészségügyi okokból nem lehet gyerekük. Nagynénémnek se lehet, ő speciel, ha most lenne fiatal igénybe se vehetné a CSOKot.

Meg, ha gyereket akarok vállalni, akkor inkább külföldön fogok. Inkább legyen arabok, négerek között, mint az elszaporodó cigányok között (sokat elárul, hogy a négerek és az arabok is menekülni szoktak külföldön a cigányok mellől).

2018. okt. 24. 11:04
 17/24 anonim ***** válasza:
97%

"Az évi 70 milliárdot persze nem sajnálod amit a te pénzedből fizettek az LTPseknek :)"

Nem sajnálom, mert egy értelmes dologra ment el, nekem is abból lett lakásom. Ráadásul havi 1400 forintomba kerül csak, míg a sok más fölösleges baromság (stadionok, olimpiai pályázat, migránsos álnépszavazás, soros elleni bűnbakkampány, cégek állami felvásárlása)

"A fidesz a közép réteget támogatja: családi adókedvezmény, egy kulcsos adó, csok, stb."

A családi adókedvezmény nem a középréteget támogatja, hanem azt, akinek rengeteg poronyja van, az meg többnyire buta és szegény.

Az egykulcsos adó nem a középréteget támogatja, hanem a gazdagokat, akik így a magas jövedelmükből kevesebbet adóznak.

A CSOK a gazdagokat támogatja, akiknek van 10 millió saját tőkéje. Mert egyébként nem fogják tudni igénybe venni, ugyanis egy új lakás 30 millió, abból 10 millió támogatás, 10 millió hitel, a maradék tizet meg szedje össze a család ha tudja...

"4 évig senkit nem érdekel a véleményed, mert a többség így döntött."

Na ITT van a probléma az egésszel. Tisztességes demokráciában nem csak 4 évente van szava az embernek, hanem számon lehet kérni az ország vezetőit, ha olyat csinálnak, ami nem tetszik. Azon kívül aktívan bele lehet szólni a közügyekbe akár fórumokon, akár népszavazáson keresztül. Magyarországon ez nincs. 4 évente húzhatsz egy x-et, aztán úgy kormányoznak, ahogy ők akarnak, senkit nem hallgatnak meg. Soha senkivel nem egyeztetnek, csak meghozzák a törvényeket, ha kell, 2 nap alatt. Ez nem demokrácia.

2018. okt. 24. 12:06
 18/24 anonim ***** válasza:
#11 mi bajod a baloldallal komcsi? Hát kormányon vagytok 70 éve már!
2018. okt. 24. 13:00
 19/24 anonim ***** válasza:
15%

Kérdező #6

"mára a diákok kb. több mint 2/3 fizet tandíjat a felsőoktatásban."

A valóság ezzel szemben ez:

" 2017/2018-as tanévben a felsőoktatási intézmények nappali képzésein

202,3 ezer fiatal vesz részt, közel 3300 fővel – 1,6%-kal – kevesebben, mint

az előző tanévben. A hallgatók 92,5%-a (187,1 ezer fő) továbbra is felsőfokú

alap-, mester-, valamint osztatlan képzéseken tanul. "

"A nappali képzésben részt vevő hallgatók körében a tavalyi 66,6-ről

65,5%-ra (132,4 ezer főre) csökkent a teljesen vagy részben államilag

támogatott képzésben tanulók aránya"

[link]

Az oktatási hivatal portálján a statisztikai adatok innen letölthetőek. Itt megtalálható, hogy:

1.15. Államilag támogatott ill. költségtérítéses képzésben részt vevők száma összes munkarendben

az összes képzésen résztvettek száma 2017/2018 tanévben: 283350 fő

államilag támogatott: 164052 (58%)

költségtérítéses: 119284 (42%)

A 2009/2010-es tanévben 213984 államilag támogatott volt (58%) és 156347 költségtérítéses hallgató (42%)

Vagyis az állításoddal szemben éppen fordított az arány, és ráadásul pontosan, százalékra ugyanannyi az államilag finanszírozott képzések aránya, mint a korábbi kormányzat idején volt 8 évvel ezelőtt.

Szar ügy tudom, de van aki arra is tudja használni az internetet amire amúgy való - hazugságok terjesztése HELYETT a valóság adatainak megkeresésére.

2018. okt. 24. 13:44
 20/24 A kérdező kommentje:

Kedves 19-es!

Nem pontozlak le pont azért mert még van fideszes aki próbál tények mentén gondolkodni.

De pont hallottam erről. Amit említesz bemásolsz az sajnos a statisztika kozmetikázása. Kifejtem miért és megérted:

Az a baj hogy az államilag támogatott képzésbe veszik bele azt amikor támogatja az állam, de csak részben.

A költségtérítésesbe pedig ahol a teljes költséget a diáknak kell állnia.

Ahogy idézted is (nem vetem szemedre ha a szimpátia kicsit becsukja a szemed én is voltam így a fidesszel sajnos) de még a statisztikus sem merte eltagadni:

"65,5%-ra (132,4 ezer főre) csökkent a teljesen vagy részben államilag támogatott képzésben tanulók aránya"

Azaz ide vette az állami támogatott tanulók közé a részben állami támogatottakat is.

Mennyi részben? Havi pl. 100e forintból vállal az állam 20ezret akkor az is részben államilag támogatott ezek alapján.

És így nagyvonalúan állami támogatott statisztikát fogja szaporítani, ha csak egy részt támogat az állam.

A szakértelem régi komcsi trükk - hát sose gondoltam volna hogy ezt elsüthetem Putyin nyelvtársára, Orbánra.

2018. okt. 24. 15:37
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!