2006-ban a szociális népszavazáson a Magyar Nép kinyilvánította akaratát, hogy ne legyen tandíj felsőoktatásban, ami mellett a Fidesz akkor hangosan kiállt, most mégis bevezeti az általános tandíjat az egyetemeken főiskolákban a Fidesz?
#1! "szokásos kacsa, amit minden évben bedobnak"
Hol lehet olvasni hiteles forrásból erről?
Csodálkozol? Mikor volt a Fidesz egyenes? Mikor érdekelte őket, hogy a nép mit akar? Soha!
Az oktatás nem hoz nekik pénzt, ezért nem akarnak rá költeni. Nekik buta emberek kellenek, akiket tudnak irányítani.
Még ha igaz is volna a hír, de nem az.
Mutass egyetlen olyan pártot, amelynek 12 év alatt nem változtak az elvei, felfogása!
Szerintem furán vigyorognál, ha a 12 évvel ezelőtti, mára megváltozott nézeteiddel szembesítene téged valaki.
Akkora kacsának nem nevezném mert pl. mára a diákok kb. több mint 2/3 fizet tandíjat a felsőoktatásban. Olvass utána. Ez is Fidesz vívmány.
A tandíj csúszó sub rosa bevezetése. De mivel nem volt felháborodás (miért is lenne bármiért!?) ezért már előálltak vele még nem törvényi szinten. Ezek amolyan finom tesztek a társadalom felé mint az internetadó ötlete.
Ha nincs belőle 100ezres tüntetés mehet. Ez a komoly államférfi hozzáállás.
Ez sajnos nem álláspont-változás, hanem politikai érdek:
Amúgy már 2010-óta a Fidesz van hatalmon és azóta folyamatosan csökkenti az államilag finanszírozott helyeket. Tehát 4 év alatt változott ellenzékből - kormánypártivá válva az álláspontja.
Csak az a baj hogyha újra ellenzékbe kerülne ismét a tandíj ellen kampányolna - így egy elvtelen érdekpárt gúnyáját mutatja.
Én a 2000-es évek elején voltam egyetemista, és mégis fizettem tandíjat. Szóval nem a Fidesz találmánya :D
Mindig is voltak olyan szakok, ahol kellett. Nem újdonság.
Én ezt nem értem.
Mi ez a ne legyen tandíj a felsőoktatásban?
Van államilag finanszírozott hely és fizetős.
A fizetősért fizethet, aki érdemjegyei alapján, vagy korábban kihasznált állami finanszírozásután továbbra is tanulna.
Mi itt a gond?
A másik az, hogy miért nem 1996 os vagy 1986 os dolgot veszel elő :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!