Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Hol vannak most azok a hajlékt...

Hol vannak most azok a hajléktalanok, akiket elküldtek a közterületekről?

Figyelt kérdés
Blaha Lujza téren az aluljáróban ma egyet sem láttam.A tévében azt hallottam,hogy a szállókra nem jelentkeztek sokan.
2018. okt. 23. 22:11
1 2 3 4
 21/38 anonim ***** válasza:
30%
Befogadta az a 70 író őket az otthonába akik a hajléktalanok mellett tüntettek pár hete.
2018. okt. 24. 11:21
 22/38 anonim ***** válasza:
58%
20: Csak bejelentett lakcím nélkül nem kap munkát. Nem, nem fogja a cég a szállóra bejelenteni őket.
2018. okt. 24. 11:28
 23/38 anonim ***** válasza:
31%

Hajléktalanszállóra be lehet jelentkezni állandóra, tehát ez nem kifogás.

Vannak a nappali melegedők, ahol meleg étel, tisztálkodási lehetőség, adomány tiszta ruhát lehet kapni és az értékeket leadni zárható helyre.

2018. okt. 24. 11:33
 24/38 anonim ***** válasza:
28%
Vicces egyébként, hogy pont azok tudják a legkevesebbet a hajléktalanokról, akik tüntetnek értük és látványosan sajnálják őket. Ez bizonyítja a legjobban, hogy csak eddig nem foglalkoztatta őket a hajléktalanok sorsa, de most, hogy Orbánt lehet szidni valami miatt, rögtön hajléktalanpárti lett minden ellenzéki. Röhej.
2018. okt. 24. 11:36
 25/38 anonim ***** válasza:
68%

23: Normálisabbja nem akar hajléktalanszállóra menni, mert attól tényleg még az erdő is jobb. Számtalanszor elmondták már, hiába újítják fel állandóan, ha olyanokat is beengednek akiket már inkább elvonóra meg börtönbe kellenne vinniük, addig nem fognak bemenni. Szerencsés esetben csak meglopják őket, rosszabb esetben meg is verik és aztán lopják el azt a kevéske értékét is, ami van.

Ezen kellett volna változtatni, nem megpróbálni kitiltani őket onnan, ahol szúrják a vezetők szemét.

2018. okt. 24. 11:38
 26/38 anonim ***** válasza:
48%

Én speciel nem hajléktalanszállót írtam, hanem nappali melegedőt, de akár a szállót is írhattam volna.

Süket duma ez a meglopják, meg megverik őket a hajléktalanszállón, mert ez nem igaz. Azért nem mennek oda, mert oda csak józanul lehet menni és akin látják, hogy tetves, annak meg kell fürdenie.

Ne mesélgesse nekem senki, hogy az utcán minden hajléktalan mellett őr áll, aki biztosítja, hogy nem lopják vagy verik meg őket. Az, hogy magatehetetlenül fetrengőt lecumizza egy elmebeteg a nyílt utcán, azt már nem is említem, mert remélhetőleg egyedi eset. Viszont számtalan eset van, amikor pont az utcán verik, kínozzák, sőt meggyilkolják őket, de az alkoholról nem tudnak lemondani, ezért nem mennek a szállóra.

2018. okt. 24. 11:49
 27/38 anonim ***** válasza:
51%

Sokan csak azt felejtik el ebben a kérdésben, hogy ezek az emberek 90%-a 20,30 évet dolgozott ennek az országnak, adózott majd tönkretette egy devizahitel, egy válás vagy egy bármi,

de mindegy is miért került az utcára, az állam nem szabadna hagyja hogy bárki is ide kerüljön!

Szerintem röszkén a migránsoknak jobb körülményeket biztosít a kormány, (noha az is egy pokol) mint a helyi hajléktalanoknak.

2018. okt. 24. 12:09
 28/38 anonim ***** válasza:
65%

"Sokan csak azt felejtik el ebben a kérdésben, hogy ezek az emberek 90%-a 20,30 évet dolgozott ennek az országnak, adózott majd tönkretette egy devizahitel, egy válás vagy egy bármi,

de mindegy is miért került az utcára, az állam nem szabadna hagyja hogy bárki is ide kerüljön!

Szerintem röszkén a migránsoknak jobb körülményeket biztosít a kormány, (noha az is egy pokol) mint a helyi hajléktalanoknak."

Egy rossz pénzügyi döntés, vagy házasság miatt miért az államnak kell felelősséget vállalnia?

A migránsozásra tényleg szükség volt? Ennyi összesen az érved?

2018. okt. 24. 12:14
 29/38 anonim ***** válasza:
86%

Én már vagy ötször leírtam ennek a témának a kapcsán, ezért nem ismétlem meg részleteiben, hogy többször próbáltam segíteni munkával, lakhatással egy-egy ígéretesebbnek mutatkozó figurán, de beletört a bicskám.

Azt kellene neked (és a többieknek, akik most ezen lovagolnak) megértenetek, hogy van egy réteg, akin nem lehet segíteni - maximum életben tartani jól-rosszul - mert nemhogy igényük nincs a normális életre, de egyenesen elutasítják annak a "béklyóit"

Azon már elgondolkoztál például, hogy milyen személyiség lehet az, akinek "20-30 év becsületes munka" után, amikor megbicsaklik az élete, nincs egy családtagja, rokona, barátja, szomszédja, munkatársa, ismerőse, aki csak egy hónapra befogadná, míg munkát, albérletet talál?

Ha nincs, az nem szokott véletlen lenni és a delikvensben keresendő a hiba.

Tudomásul kellene venni, hogy csak azon lehet segíteni, aki hagyja magát!

2018. okt. 24. 12:20
 30/38 anonim ***** válasza:

#29,

Igen, veled is egyetértek valóban van akin nem lehet segíteni mert egyszerűen nem hagyja.

De akkor mi a megoldás?

Az utcán életvitelszerűen élni, valóban közegészségügyi szempontból sem elfogadható, nem normális hogy használhatatlanok az aluljárók a kosz és a bűztől, de az sem normális hogy bíróság elé állítanak valakit azért mert hajléktalan.

2018. okt. 24. 12:27
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!