Mi lesz Magyarországgal ha az összes fiatal ki fog menni külföldre dolgozni?
8000-9000 euró az nagyon extrémen magas fizetés.
Olyan 2500 euro körül van az átlagfizetés mondjuk Németországban.
2500 euróval azért pár év alatt nem lehet villára összegyűjteni,vagy annyit,hogy megérje hazajönni.
Én már voltam kint 2 évet, elég is volt, haza is jöttem.
Azt az egy dolgot nem értem, hogy az ismerőseimet, akik ki akarnak menni (azt a 10ből 8 ismerősömet, igen 80%-uk kb ki akar menni ezt mondja mindig), miért nem tudom már lassan 8 éve meggyőzni, hogy menjenek is, próbálják ki, ne csak hangoztassák!
Nem rosszból mondom, meg kell próbálni, nekem nem jött össze kint, itthon meg jelenleg kezd összeállni minden, vállalkozás, család.
De egy próbát megér, menjetek nyugodtan, nem kell betojni, ha nem jön össze visszajöttök, ha összejön akkor meg örültök, ilyen egyszerű az egész, mit kell ezt 8-10 évig magyarázni??
"azért mert eddig nem történt meg ez nem jelenti azt hogy később sem fog megtörténni.Egyszer betelik a pohár mindenkinél"
Azt kérdezted mi lesz ha az összes fiatal kimegy mert.... Most teljesülnek ezek a feltételek és nem egy ki az összes.
Az, hogy valamennyi kimegy az nem az összeset jelenti és az, hogy valakinél betelik a pohár sem jelenti azt, hogy mindenkinél.
Mivel minden évben javul az életszinvonal, javulnak a lehetőségek, igen értelmetlen azzal jönni, hogy ha nem lesz más választásuk.
"És itt mikor lesz házad?Mikor keresel itt annyit mint Londonban?"
van házam, bár nem keresek sem én sem a párom annyit, mint Londonban ugyanilyen munkakörben kereshetnénk. de volt lakásunk már az első gyerek előtt is. Kicsi volt, panel és sokáig takarékoskodtunk hozzá, de megvolt.
Ahogyan rengeteg más embernek is.
Hiába mész ki, ott sem adják ajándékba.
van jó pár barátunk, rokonunk az EU-ban szerte és semelyik nem él olyan jól ahogyan itt híresztelitek egymásnak. Azaz, nem, tévedtem, az egyikük egy világcég igazgató helyettese lett pár éve, na ők tényleg jól élnek. Szerinted neked sikerülni fog?
Pont nemrég olvastam egy cikket a hvg.hu-n, hogy az élelmiszer árak nagyjából 3x-osára emelkedtek 2000 és 2018 között, aztán elgondolkoztam, hogy te jó isten, akkor hogy nem halunk éhen, és beugrott, nézzük csak meg, hogy az átlag kereset és a minimálbér mit változott:
18 év alatt az átlag kereset 3.9x-esére nőtt, a mininálbér pedig 4.1x-esére!
És igen, az átlag kereset 2000-ben sem medián volt, hanem átlag (ez a legtöbbet hangoztatott érvetek). A minimálbér pedig akkor is minimálbér volt.
Szóval főként az EU-nak köszönhetően, ezt aláírom, de közel 25%-al jobban élünk, mint 2000-ben!
És fura módon 2000-ben is családot alapítottak az emberek, és megéltek valahogyan.
További jó picsogást!
"Hacsak nincs valami jó szakmád."
Ha nincs jó szakmád akkor kint se sokra fogsz menni.
Tanulatlan droidok kint se kapnak jól fizető állást.
Legnagyobbat talán azon a néhány ismerősömön röhögök néha, akik kimentek, majd pár év múlva visszajöttek Magyarországra, és itthon megy az AK26-Blöff..
Mert ugye annyi pénzt sikerült megspórolnia a nyugati fene nagy jólétben, hogy egy nagyon komoly kőkemény német használt autóval tudott visszajönni, és kp-ból ki tudja fizetni előre az albérlet kauciót (huhh).
Aztán ő 2500-as órabérét itthon munkát nem vállal, őt senki ne nézze rabszolgának. Majd négy évig "há vissza is megyek külföldre, mert itt nem lehet megélni"..
Csak azt nem értem soha, hogy mi tartja vissza!
Aki nem értette volna: https://www.youtube.com/watch?v=51WMz9DrbZc
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!