Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Miért szereted Magyarországot,...

Miért szereted Magyarországot, mint a hazádat?

Figyelt kérdés

A testvér kérdése ennek a https://www.gyakorikerdesek.hu/politika__egyeb-kerdesek__956.. - Itt a gyűlölet van fókuszban.

Engem jobban érdekel, hogy miért szeretik az emberek a hazájukat! Mit tett a haza, amiért kiérdemli a szeretetet?

Tegnap feltettem a kérdést és törölték.

Leginkább azért, mert két troll végig káromkodta és rasszista megjegyzésekkel méltatta a kérdést. Nem értek egyet a hatalom ilyen fajta megnyilvánulásával: a kollektív büntetéssel.

Még privátban is kaptam támadást azért, mert fel merek tenni egy ilyen kérdést. Nekik külön köszönöm, hogy bizonyították, a hazaszeretet magyaroknál gyűlölettel párosul.

Remélem van olyan válaszadó, aki gyűlölet mentesen tud a magyar hazaszeretetről beszélni. Egy ilyen volt tegnap. Neki valóban tisztelet jár!

2018. okt. 21. 12:15
1 2 3 4
 31/34 anonim válasza:
81%

"nemzettudat nélküli ember még az állatoknál is kevesebbet hord a fejében-szívében-lelkében. Mert neki lehetne, és mégsem kell neki. Fogyatékos, erkölcsi fogyatékos. Értéktelen, selejt, mint ember."

Aha ha valaki nem megy bele ebbe a játékba hogy szabdaljuk szét a földet csomó földrészre és háborúzzunk az már egyből selejt?

2018. nov. 2. 05:03
 32/34 anonim ***** válasza:
72%
Én pont azt írtam hogy ez a nemzettudat dolog pont hogy az állati részünket használja ki, manipulálja. Mihelyst felismered és rájössz honnan is jönnek azok az érzelmek, tudatosítod, onnantól már nem irányítanak téged. Pont ez a fejlődés útja, hogy ami eddig egy tudattalan folyamat volt az most tudatossá és magad által irányíthatóvá válik. Pont ez az emberibb, hogy nem eszetlenül kinyírjuk vagy csak utáljuk a tőlünk genetikailag megkülönböztethetetlent (mint pl a termesz a másik bolyból valót) hanem belátjuk hogy egyek vagyunk minden emberrel és a soksok közösre koncentrálunk ami összehoz és nem a maréknyi különbségre ami eltávolít. Ez a nehezebb, ezért kell megdolgozni, mert ez a fejlôdés, ez az evolúció amit mindenki egyéni erőfeszítésként minden nap megtesz egyéni szinten (vagy nem és csak sodródik, de az a visszaút az állati felé)
2018. nov. 2. 07:36
 33/34 anonim ***** válasza:
93%

Amúgy pont most lett ilyen fontos a hazafiság nyomatása hogy már mindenki nyugodtan mehet szabadon ahova akar. Amíg vasfüggöny volt addig kb mindegy volt ki mekkora magyar. (bár ott is próbálták lejáratni a disszidenseket, nehogy többen megpróbálják)

Most hogy már nincs kerítés körülöttünk, most már az emberek fejébe próbálják tenni a kerítést hogy akkor se menjenek el ha nagyon rossz nekik magyarországon.

2018. nov. 2. 13:55
 34/34 anonim ***** válasza:
70%
Teljesen egyetértek az előttem szólóval. Az egész nemzeti identitás dolog egy politikai fogalom. Aki érzelmekkel gondolkodik értelem helyett azt könnyű manipulálni. Amikor évekkel ezelőtt egy cigány gyereket egy tanár elütött és azt megölték a gyerek rokonai (Olaszliszka, vagy mi volt a hely neve), akkor ment facebookon a felháborodás. De senki sem tett semmit. Fejben romantizáljuk a nacionalizmust a történelmet stb. De amint bekéne bizonyítani h működnek ezek a dolgok ott hasal el a nagy hazafiság, testvériség. Nem láttam h az egész 10 milliós ország tett volna valamit a meg ölt nő gyerekeiért. Épp azért mert nem tudunk ezzel mit kezdeni. Aki nem közvetlen ismerősünk, rokonunk, barátunk azzal nem foglalkozunk. Alig 100 fős csoportok amik képesek egymással törődni. A sok turbómagyar, aki játsza h mennyire sajnálja a székelyek, azok is csak azért mondják mert a média elülteti a fejükben h mi egy család vagyunk. Ha annyira valódi lenne a közösségi szellem, ahogy azt mutatják, akkor a nagy hazaszerető turbó magyarok folyamatosan osztogatnának ételt hajléktalanoknak például,de valahogy sosem látom ezt. Fejben, amikor semmit sem kell tenni, akkor könnyű játszani a mind magyar testvérek vagyunk dolgot, de amint cselekedni kéne, ott jön elő h ez nem is annyira működőképes. Csak túlromantizálnak valamit, mert azt hiszik bármi valódi kötelék is kialakult. Ha te Debrecenben élsz és hallod, hogy Esztergomban kigyulladt egy ház amiben egy család bent égett, max sajnálni fogod őket mivel empatikus vagy, de nem fogsz a rokonaiknak segítséget nyújtani, mert messze van, nem ismered őket és ha mélyebben belegondolsz rájössz h voltaképpen lesz*rod. Nem veled vagy ismerőseiddel történt, így ez egy múló hír. Ezért is egy kitalált dolog ez a nemzeti tudat, ország mánia. A hegyek, folyók mind itt lenne akkor is ha kelták vagy a rómaiak élnének itt. A "nemzeti" ételek, italok, a kultúra mindenkinek más. Van aki egyiket szereti, van aki utálja. Milliós ember tömegeket nem lehet egy kalap alá venni,mint amivel a hazaszeretet, nacionalizmus fogalma próbálkozik.
2018. nov. 3. 09:21
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!