Miért szereted Magyarországot, mint a hazádat?
A testvér kérdése ennek a https://www.gyakorikerdesek.hu/politika__egyeb-kerdesek__956.. - Itt a gyűlölet van fókuszban.
Engem jobban érdekel, hogy miért szeretik az emberek a hazájukat! Mit tett a haza, amiért kiérdemli a szeretetet?
Tegnap feltettem a kérdést és törölték.
Leginkább azért, mert két troll végig káromkodta és rasszista megjegyzésekkel méltatta a kérdést. Nem értek egyet a hatalom ilyen fajta megnyilvánulásával: a kollektív büntetéssel.
Még privátban is kaptam támadást azért, mert fel merek tenni egy ilyen kérdést. Nekik külön köszönöm, hogy bizonyították, a hazaszeretet magyaroknál gyűlölettel párosul.
Remélem van olyan válaszadó, aki gyűlölet mentesen tud a magyar hazaszeretetről beszélni. Egy ilyen volt tegnap. Neki valóban tisztelet jár!
Én se szeretem, inkább kellemetlen itt élni és magyarnak lenni de ez van, remélem egyszer elköltözhetek.
Könnyű odavágni, hogy "akkor miért élsz itt?", de az ember a családját se választhatja meg hová születik, és bármennyire rühellem a helyzetet, ahogy a családból is baromi nehéz kiszakadni úgy innen is sajnos.
Remélem majd egyszer...
Aki szereti Magyarországot (egy nem létező fogalmat) az egyszerűen manipuláció áldozata. Nincs ilyen "érzelem" hogy hazaszeretet, ez egy fabrikáció amit a hatalom hozott létre nem is olyan réges régen hogy lojalitást eszközöljön ki az alattvalókból.
Ennek alapja az az ösztön ami egy millió éve benne van az emberben: a saját családját és kisközösségét szereti, megvédi. Az emberek mindig is max kb 150 fős csoportokban éltek (ez a Dunbar szám [link] ) az ennél nagyobb számú embereket már nem tudjuk "kezelni" és onnan egy fajta absztrakcióval, fogalommal kell élnünk.
Erre a mesterségesen létrehozott "nemzet" fogalomhoz tudatosan kezdtek családi érzelmeket hozzáfűzni, olyan jelzőkkel illetni hogy az ilyen érzelmeket szép lassan beleégessék az emberekbe pl ANYAföld (vagy a németajkúaknál APAföld: Vaterland), TESTVÉRiség az idegen magyarokkal stb. Családi érzéseket kapcsoltak egy elképzelhetetlen nagy csoporthoz.
Aztán ehhez a "magyar" szóhoz sok már dolgot kapcsoltak amik a különlegesség, másság és összetartozás érzését keltik pl:
a magyar VÉR (ami baromság mert ilyen nem létezik ugye, van RH+, -, A, B, AB, 0 stb ami minden nemzetnél ugyanaz, de onnantól hogy kitalálok egy olyat hogy magyar vérem van, onnantól más vagyok mint pl a "francia vérű", de a nekem nem rokon szomszédommal mégis lesz valami ami összehoz) van magyar FÖLD (ami szintén kitaláció, van humuszos, löszös, agyagos stb. föld de magyar, nem. Ha két lapát földet eléd dobnék, meg nem mondanád melyik országból való), magyar ORSZÁG (szintén nem létező terület, műholdképről meg nem mondanád a pontos határait, csak természet van ami tesz arra hogy mi egy vonalat húztunk valahol) és még sok más ilyen amibe ha mélyebben belemegyünk kiderül hogy semmi kézzelfogható, definiálható, vagy akár másokban hasonlóan értelmezett, vagy egységes (pl magyar konyha, kultúra, szokások, mentalitás, lélek, történelem, stb.)
Ezt meg szépen a hatalom még le is "zárta" olyan versek nyomatásával hogy "itt élned halnod kell" meg más hülyeség. Természetes hogy a hatalom ilyesmit taníttat meg kötelezően az iskolában mindenkivel, hiszen ha az "innen el kell vándorolnod" lenne kötelező akkor egyhamar nem lenne alattvalója.
Pedig ha belegondolsz, hülyeség. Miért kéne itt élned halnod? Ki mondta? Miért lenne igaza? Ki az aki megmondhatja neked hogy hol kell élned halnod? Meg egyáltalán mi az az itt? És ha én olyan helyen születtem ami régen Magyarország volt de ma már nem az akkor hol kell nekem halnom? Költözzek el?
És ha a szüleim közül nem mind magyar? Sőt a legtöbb ember ha visszamegy pár generációt, rá kell ismernie hogy a felmenői nagyrésze mindenféle környező országból való, szerb, horvát, román, sváb, kun, ruszin, görög, roma, lengyel, stb stb.
Addig irányítanak ezek a dolgok amíg nem kérdőjelezed meg őket és nem találod meg azt hogy mi az igazi és mi az illúzió amit csak azért hiszel el mert befolyásolható gyerekkorodban belédégették olyan mélyen hogy eszedbe se jutott soha meg se kérdőjelezni.
Mindenki EMBER, szülessen bárhol, beszéljen bármilyen nyelvet. Ez egy igazi valóságos dolog, ennek kéne összekötnie, nem a hatalmak által manipulatívan létrehozott mesterséges dolgoknak, mivel azok annak az árán hoznak össze egyes emberekkel, hogy eltávolítanak sokkal többtől. Felejtsd el a "hazát", hazád az a FÖLD BOLYGÓ!
27.
És milyen "hatalom" is "nyomatott" olyan verseket, hogy "itt élned, halnod kell"? Komolyan.
És a “hatalom” nem egy konkrét párt vagy embercsoport, hiszen idővel mindig cserélődnek, minimum úgy hogy kihalnak szép lassan és újak lépnek a helyükre. A hatalom a mindenkori vezető (kifosztó?) réteg, a piramis csúcsa és ezért is felesleges konkrét embereket hibáztatni mivel a dominancia hierarchia egy természeti jelenség, szinte minden fajnál megtalálható még a rákoknál is, ezt a több százmillió éve fennálló működési módot nem tudjuk felülírni azzal hogy most kitaláltuk hogy demokrácia van... Az csak felszín és illúzió.
Ha már ellentétes lenne a hatalom fenntartásával a szózat akkor másikat kezdenének nyomatni, a mostanit lejáratnák, kivennék a tantendből és száz év múlva senki nem is tudná hogy valaha létezett.
Attól hogy ilyen fura elmekonstrukciók által működünk együtt, attól még valójában természeti lények vagyunk, abból nem lehet “kilépni”.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!