Budapest még mindig olyan lepusztult, mint négy-öt éve volt?
Jelenleg nem élek Magyarországon, ezért vagyok kíváncsi a városra.
Javult a helyzet a városban 2013- 2014 óta?
Élhetőbb, tisztább lett?
Most is pang a város, vagy tele van építkezésekkel?
Összességében jobb főpolgármester Tarlós, mint amilyen anno Demszky volt?
Attól függ, melyik kerület. Elég vegyes a kép. Van a bulinegyed, az végig van hányva/hugyozva, de van puccos környék is, ahol egy hajszál nincs az úton. Van még 1956-ban szétlőtt ház, ami azóta ott rohad, meg van csili-vili új építésű ház. Amerre én lakok, van építkezés, főleg lakóházak, de mint te is tudod gondolom, stadionépítés is folyik. :)
Jelenleg viszont van egy ici-pici gond a szemétszállítással, így előfordul itt-ott a szokásosnál valamicskével nagyobbacska szemétkupacocska, meg fullra tömött kuka, de egy-két (három-négy) nap és el szokták vinni.
Szerintem ne kezdjünk el egy Tarlós vs Demszky vitát, mert semmi értelme. A legtöbb dolog, amire azt mondható, hogy javul az utóbbi években, az kerületi hatáskörben van, és ha ezt figyelembe vesszük, akkor szerintem alig van különbség a két alak között. Tarlóssal a legnagyobb probléma szerintem az, hogy a közgyűlésben az ellenzéki képviselőkkel szemben, illetve a sajtótájékoztatón a kritikus újságírókkal szemben hihetetlenül erélyes tud lenni, Orbán előtt viszont átmegy kutyába, és gyakorlatilag könyörög neki, hogy vegyen el a kormány minél több pénzt és hatáskört a várostól. Ennyit róla.
A városról. Tagadhatatlan a pozitív változás, csak az a baj, hogy kevés az olyan, hogy alapból lepukkant környékek lettek rehabilitálva. Pl nekem nagyon tetszik ahogy modernizálták a Margitszigetet, tényleg úgy néz ki, ahogy egy városi parknak ki kell néznie. Csak az a helyzet, hogy a Margitsziget a felújítás előtt sem volt olyan vészesen lepukkant, és ugyanúgy egy élő hely volt, ahova rengeteg ember járt ki. Ellentétben pl a Népligettel, ami embereemlékezet óta egy putri. Szóval azt látom, hogy ami szép volt eddig, az még szebb lett, ami meg ótvaros volt, az most is az.
Ezen kívűl én nagyon hiányolom a nagyszabású infrastrukturális fejlesztéseket a városból, ami persze abból ered, hogy alig marad pénz a városban. Tervek persze vannak, mindig is voltak, de mi valósul meg belőle? Bécsben, Prágában, Varsóban kb évente bővítik a metróhálózatot, egyszerre egy-két állomással, nálunk 30 éve ígérgetik, hogy kiviszik a metrót Kápmegyerre, Újpalotára, stb. Az is vicc, hogy több mint 20 éve nem adtak át új hidat a belvárosban. Vagy hogy Zuglóban az ország egyik legforgalmasabb vasútvonalán csak két vágány van. És még lehetne sorolhatni holnapig az évtizedek óta megoldatlan dolgokat.
Demszky-patkány regnálása eléggé tönkretette a várost ahhoz, hogy csak 10-20 év megfeszített munkájával lehessen ismét szalonképes állapotban hozni.
Összességében Tarlós igenis jobb, mint a libbant Demszky volt.
Szerintem rosszabb.
A közbiztonság ezerszer rosszabb.
Említette valaki a Népligetet, pl az is sokkal-sokkal rosszabb, mint 2008-2010 környékén (akkor jártam sokat ott).
A kosz még nagyobb.
Igen, gond van a szemétszállítással is.
A rossz hírű kerületek még rosszabbak.
A tömegközlekedést kvázi nem fejlesztik. Ez, ami van, maximum szinten tartás, nem fejlődés.
Néhány km új villamosvonal szükséges, de nem elégséges.
E-jegyrendszer sehol.
Én nagyon lepusztultnak látom ezt a várost így összességében.
Ahhoz képest hogy "lepusztult" hat egyre tobb turista jon akarmilyen statisztikat latok :-D Gondolom a pusztulat miatt jonnek... es nyilvan van mit csinalni meg ezt nem vitatom de azt mondani hogy semmi se tortent....haat.
Vagy en lehet csak elit kornyeken jarok?!
"Vagy en lehet csak elit kornyeken jarok?!"
Igen. A turisták a körúton kívűlre nem nagyon mennek, maximum a Hősök teréhez és a Vajdahunyadvárhoz. Budán meg a váron és a citadellán kívűl nem látsz sok turistát.
a turistalátványosságokat, Rózsadombot és elit negyedeket leszámítva egyre inkább lepusztul, züllik a város
a kormány népességpolitikáját látva ez nem is csoda, a városra szánt pénz elmegy stadionra, idétlen és hatástalan plakátkampányokra, Paks 2-re, belgrádi vasútra, meg persze saját zsebbe is...
köszönjük, szavazók!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!