A DK javaslata miszerint a vallási egyházakat államilag ne lehessen támogatni, miért verte ki a biztosítékot a nemzeti gondolkodású embereknél?
Minden országban támogatják az egyházakat, azaz az különböző egyházi intézményeket. Azért, mert közösségi tevékenységet végeznek. Különböző neveken hívják a pénzeket, amit kapnak, de attól még "támogatás".
Ott van az ultraliberális Kanada. Két külön iskolaRENDSZER van, a köziskolák és külön katolikus school board, kb fele-fele arányban. A katolikusban formaruha van. Azon kívül, hogy vannak külön angol és francia nyelven tanító iskolák.
Kérdező!
Alátámasztanád a kérdésedet valami forrással is? (amúgy ismersz nem vallási egyházat?)
Eredetileg idézni akartam a bibliából, de inkább nem fárasztalak vele.
A lényeg:
Jézus, (akinek tanaira ugyebár a keresztények is hivatkoznak) világosan kijelentette többször is hogy a keresztényeknek el kell határolódni a politikától!
A Magyarországi keresztények, Jézus szavaival élve: Farizeusok.
Akármennyire is nem tetszik ez nekik!
2Mózes 20:4,5
Ne készíts magadnak faragott bálványt, vagy semmi hasonlót azokhoz, amik az égben, a földön vagy a vízben vannak.a 5 Ne hajolj meg előttük, és ne hagyd magad rávenni a szolgálatukra,b mert én, Jehova, a te Istened olyan Isten vagyok, aki kizárólagos odaadást vár el.c Megbüntetem azokat, akik gyűlölnek engem, az apák vétkéért a fiakat, a harmadik és a negyedik nemzedéket.
Félreértések elkerülése végett: bár ateista vagyok, de objektív is!
Azért, mert ez az 50-es évekből nyakunkon maradt üres szimbólum-politizálás az elk.rós miniszterelnöktől. Egy icipici csepp a tengerben, csak az érthetetlen balos vallásellenesség meg magyarellenesség ezt kívánja meg, ezzel lehet jól szerepelni a volt munkásőr szavazóbázis előtt. Szerencsére nem nyomja le a biztosítékot, mert nem egy 5%-os párt fingja a passzátszelet.
Az. hogy te mit tartasz agymosásnak, az senkit nem érdekel, és a kérdés szempontjából nem is releváns. És még azt hadd kérdezzem meg, hogy ha már szóba hoztad a vallási egyházakat, hogy milyen egyházak vannak még? Vannak nem vallási egyházak?
#25, #26-nak:
A vallás, hit, mindenkinek a magánügye kell hogy legyen!
Hogy jössz te (vagy bárki) ahhoz, hogy megszabd nekem hogy miben higgyek?
Egy apróság: a Törökök nagy része muzulmán, szent könyve a Korán.
A Korán tanítása a keresztényekről, azaz hitetlenekről:
"És öljétek meg őket bárhol is találtok rájuk"..."s öljétek őket addig, hogy ne legyen több zaklatás, s hogy a vallás Allahé legyen."
Akkor most mi is ez a nagy haverság Erdogánnal?
A gyaurnak tett esküt nem hogy megszeghetik, de be sem tarthatják!
#28!
Légy szíves mondd már meg nekem, hogy a hozzászólásomban (26) hol írtam, hogy neked vagy akárkinek miben kellene hinnie, azon kívül meg légy szíves mondd meg, hogy hol írtam, hogy a törökökkel való haverkodás jó? Mert lehet, hogy én vagyok a gyengeelméjű, de ezeket nem találom a hozzászólásomban.
# 28
Szépen kiragadtál egy verset a Koránból, de azt már elfejtetted odaírni hogy az önvédelemre vonatkozik háborús konfliktus esetében. Az eskü megszegése, és a hazugság tilos az iszlám szerint akkor is ha más vallásuaknak teszik. Szépen bemutattad hogy a keresztények milyen erkölcsi szinten vannak jelenleg. Persze nem akarok általánosítani, de tapasztalatom szerint ez a jellemző sok keresztényre.
A Bibliából én is tudok ilyen részt mutatni neked:
Ezékiel próféta könyve 9:6 Gyilkoljátok az öreget, az ifjat és a szüzet, a gyermekeket és az asszonyokat, hadd pusztuljanak!
Erre pedig semmilyen magyarázat nincs. Koránban nem találsz ilyen tömegmészárlásra felszólító verset.
Én meg javasolnám, hogy előbb mindenki nézze meg az egyházak munkáját, utána hangoztassa a támogatások megszűntetését.
Ahogy a 9-es válaszoló is utalt rá, baromira nem csak azért kapják, hogy a pap/tiszteletes vagy tisztelesnő misét/isten tisztelet tartson. Baromi sok más egyéb dolgot is csinálnak.
A mi tiszteletesünk például 3. éve, hogy szervez tábort a környékbeli gyerekeknek. A támogatások megszűntetésével meg ugyanúgy ezektől a gyerekektől elvennéd a táborozási lehetőséget.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!