Miért az amúgy is jómódúak gyerekvállalását segíti a kormány?
"Az év első hónapjában hivatalosan 303 ezer ember, a munkavállalók kevesebb mint tíz százaléka dolgozik minimálbérért, a bruttó 138 ezer forintra emelkedett legalacsonyabb fizetésért – írta a Magyar Idők a Nemzetgazdasági Minisztérium adatai alapján."
" a garantált bérminimum 181 ezer forintos összegéért dolgozók száma az NGM adatai szerint 876 ezer fő"
Összesen 4,75 millió foglalkoztatottból van tehát 300 ezer minimálbéres és 876 ezer garantált bérminimummal. Mindenki más náluk többet keres.
Nem eleget, hanem többet.
Sehogy nem jön ki ez a 4,6 millió nincstelen. Honnan van ez a marhaság?
Azt mindjárt gondoltam, hogy a kormánypárti oldalak nem fognak valós adatokat közölni. A Magyar Idők és a többi sajtóorgánum egyszerűen kammantott egy jó nagyot, mert fentről ezt az utasítást kapta. Nekik persze hogy nem fog kijönni a 4,6 millió nincstelen, mazsolázgatással meg főleg nem.
Hogy honnan van ez a marhaság? Nem kormányoldalról, ne aggódj.
Nekik egy pindurkát jobban hiszek.
Milyen 4,6 millió nincstelen?! Egész Európában számolod vagy hogy jön ki? Ha egész Európa akkor szerintem több lesz az!
Ha csak Magyarországon nézzük akkor viszont biztosan nincs ennyi. Ez azt jelentené, hogy minden második magyar nyomorog. Ez pedig nincs így!
#53, kit akarsz erről meggyőzni? Engem vagy magadat?
Olvasd el a cikkeket, le van vezetve szépen, hogy hogyan lehetséges 4,6 millió mélyszegény az országunkban. Ez a folyamat mellesleg nem most indult, hanem egy sok-sok éves folyamat terméke. De ne aggódj, lesznek még többen is - 2025-re összejöhet a 7 millió mélyszegény is minden további nélkül.
A hasmenéses példa pedig átlagszámításra teljesen helytálló. Arról nem a matek tehet, hogy neked nem tetsző eredmény jön ki.
Vicces, hogy DIREKT HVG cikket linkeltem be nektek, de azt sem fogadjátok el. Már az is kormánypárti ha nem arról ír amit elképzeltetek?
"A hasmenéses példa pedig átlagszámításra teljesen helytálló. Arról nem a matek tehet, hogy neked nem tetsző eredmény jön ki."
Jajj de nem érted! A matek szempontjából teljesen igazad van. Csak a statisztikai sokaság (átlagbérek) eloszlásáról vannak téves elképzeléseid. Ne ezen lovagolj, hogy nekem biztos nem megy a matek. Köszönöm, nincsen ilyen problémám.
Te azt képzeled, hogy csak minimálbéres és milliós fizetésből állnak a fizetések. Ha így lenne akkor szuper példa a fosos, székeekedéses. Ez viszont nagyon nincs így, sokkal egyenletesebb az eloszlas mint hiszed. Így a példád teljesen sántít, abszolút nem ideillő, de a hozzád hasonló buta emberek imádják ezt a példát, mert annyira egyszerűen érthető, csak éppen semmi köze az átlagfizetéshez.
Én ezt tapasztalom, hogy az "átkozsban" széles középosztály mára kb. teljesen felszámolódott. Vannak kevesen, akik iszonyú jól keresnek, van egy igen szűk réteg, amelyik elfogadhatóan keres, és van egy bődületes mennyiségű nyomorgó tömeg, akik gyakran a minimálbért se kapják meg. Azonkívül a forint is jókorát inflálódott, tehát semmiféle valós megalapozás nincs arra, hogy felverjék az egekbe a lakások árát.
Konklúzió: mesterségesen vannak magasan tartva az árak.
Elhiszem, hogy nem esik jól belátnod, de a tény ettől még tény marad. A buta pediglen te vagy.
Egyenletes eloszlás? Jah, az ország keleti fele a béka segge alatt van 50 emelettel, a nyugati rész pedig a főváros és néhány határ menti megye kivételével hamarosan ott lesz. Mutasd kérlek, hol van itt egyenletes tőkeeloszlás. Maximum egy párhuzamos dimenzióban.
Megnéztem a linkelt cikkeket. Abból se az jött le, hogy 4 millió nincstelen országa lennénk. Ráadásul 5 évvel ezelőtti cikkek!! Azóta jelentősen emelkedtek a fizetések, minimálbér, garantált berminimum. Akkor még éreztette a hatását a 2008-as válság. Azóta viszont kilőtt a gazdaság.
Nevetséges, hogy egy 5 éves cikkel akarsz érvelni, ahol egyébként sem azt írják amit hangoztatsz. Csak a címen kívül nem olvastad el alaposan.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!