Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Mit szóltok a schmitt pál...

Mit szóltok a schmitt pál jelöléshez?

Figyelt kérdés
2010. jún. 23. 21:43
1 2 3 4
 11/33 anonim ***** válasza:
24%
Semmit,nem ért váratlanul,mert már lehetett tudni!És valójában semmi kivetni valót nem találok benne,mert véleményem szerint Schmitt van annyira inetelligens,hogy pártatlan lesz és nem átolvasás nélkül ir alá majd mindent a fidesznek!Egyébként Sólyom is inkább jobbra húzott mint balra ha már itt tartunk,szóval nem értem én ezt a nagy nyálverést itt!
2010. jún. 23. 23:08
 12/33 anonim ***** válasza:
79%
Hogy mit csinál??? Tééényleg...semmit...ja...csak aláírja az összes törvényt, kinevez egy csomó jogkörben, képviseli az országot különböző diplomáciai jelentőségű eseményeken, és még sorolhatnám. Tényleg felesleges. Amúgy szerintem sokaknak (mint ahogy nekem is) azért nem tetszik Schmitt, mert egyrészt még névlegesen sem független, erős pártkötődése van, másrészt meg Sólyommal ellentétben, aki ugyebár alkotmánybíró volt, igazából még végzettségileg sincs sok köze a törvényhozáshoz. Márpedig a törvények aláírása előtt a kt-i elnök megvizsgálja azokat, és visszaküldheti megfontolásra, vagy alkotmányossági vétóval kötelező változtatásra. Sólyom eddig az összes kt-i elnöknél több alkotmányossági vétót nyűjtott be, mindet jogosan, mert tisztában volt az alkotmánnyal. Jóval kevesebb pontosításra szoruló és csak vélegesen illeszkedő törvény került ki a kezei közül, mint előtte. Ezzel szemben Schmitt valószínűleg mindent alá fog írni, mert alkotmányossági vizsgálatot nem nagyon fog tudni egyedül végezni, pártkötődés miatt meg valószínűleg nem is nagyon akar majd. Ez azért elég nagy gond.
2010. jún. 23. 23:13
 13/33 anonim ***** válasza:
71%
*vélegesen=névlegesen
2010. jún. 23. 23:14
 14/33 anonim ***** válasza:
11%
Nehogy má szivrohamot kapj itt 58%-os..,mingyáá kapsz egy nagy nyaklevest azt lenyugszol!!
2010. jún. 23. 23:16
 15/33 anonim ***** válasza:
54%

Ez ennyire egyértelmű mindenkinek??:O

Orbán Viktor

2010. jún. 23. 23:22
 16/33 anonim ***** válasza:
68%

68%, a szívrohamtól messze vagyok, de sajnos attól is, hogy magam alá csináljak tőled. Látom te is ilyen online faszagyerek vagy.

Viktor bácsinak meg üzenném, hogy vannak azért néhányan, akik valamennyire tudják még, hogy mi mire való ott a fejesek között.

2010. jún. 23. 23:28
 17/33 anonim ***** válasza:
65%

Bocs, de ha visszaküldi vétóra és az országgyűlés ismételten elfogadja a törvényt, akkor KÖTELES aláírni. Így most oké aláírja a törvényeket, de kötelező neki ezt tenni. Most amit visszaküldött, ugyanolyan formában visszakapta és alá kell neki írnia.

A törvényeket előzetes normakontrollra küldheti, de ha nem küldi erre utánna is van lehetőség, sőt az alkotmánybíróságnak talán kötelező is (na nekik van tényleges vétójoguk)

Képviseli az országot, de ha ő nem képviselné, képviselné más (miniszterelnök, külügyminiszter, parlament elnöke akárki)- úgyhogy ez egyértelműen reprezentatív feladat. Most nem mindegy a szlovákok kit fordítanak vissza Sólyom Lászlót, Göncz Árpádot, Schmitt Pált? És mit tudott tenni, visszafordult. Mert még ehhez is kevés ez a poszt.

2010. jún. 23. 23:33
 18/33 anonim ***** válasza:
69%
Igen, tisztában vagyok vele, hogy köteles aláírni, csak normális helyen az, hogy a köztársasági elnök megvétóz egy törvényjavaslatot, az jelzés értékű arra, hogy az ország névleges legfelsőbb vezetője nem ért egyet az adott törvényjavaslattal. Csak nálunk az ilyet nem tisztelik.
2010. jún. 23. 23:36
 19/33 anonim ***** válasza:
69%
Sőt, hogy pontos legyek, az alkotmányossági vétó egyből Alk.bíróság elé küldi a javaslatot. A Sólyom által beterjesztett alkotmányossági vétókat követően minden esetben változtatásra kötelezte az AB a törvényhozást!
2010. jún. 23. 23:39
 20/33 anonim ***** válasza:
69%
Ja és hogy fokozzam a hangulatot. Kíváncsi lennék, hogy egy fideszes Schmitt által a fideszes AB-be küldött törvényjavaslat hányszor lenne módosításra ítélve...
2010. jún. 23. 23:42
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!