Magyarországon még miért mindig Trianon a legégetőbb probléma? 2018 van, nem ezen a sajnálatos történelmi eseményen kéne lovagolni minden nap. Most őszintén, az életemet miben befolyásolja, hogy Trianon nemzeti gyásznap lesz, vagy sem?
"Szerintem Magyarországon nem Trianon a legégetőbb probléma, hanem hogy Pimaszkodó naphosszat pimaszkodik és eszébe nem jut komolyan, felelősségteljesen dolgozni."
Hán! Nemdógoszik! Mégis micsoda ember az ijjen, kéremszépen, micsoda ember??!!
Kérdező!
Trianonon te lovagolsz naponta, továbbá még páran, akikre csak a magadfajták figyelnek. Az életedet sok minden befolyásolja, de leginkább magad. Szerintem a Halottak napja sem befolyásolja az életedet, tehát eltörlendő. Sőt, március 15 se. Törlendő. Látod, ide vezet ez a fajta gondolkodásmód.
#2 azért annyira nem értenék egyet. A jelen ukrán-magyar viszonyok egyértelműen a jelen magyar kormány viselkedésére vezethetők vissza. A kérdés nem egyszerű, de még magyar kormányok is képesek voltak bonyolultabb dolgokat is kezelni. Ez nem képes, mert nem is akar. A székelyeket meg hagyjuk. Más módon, de pont ugyanaz a probléma. Azt csak megjegyzem, hogy 1918-ban (még Trianon előtt) éppen Gyulafehérváron kiáltották ki a román királyságot.
#7 észrevételed a mai magyar problémakör legfontosabbika. Valaki megállapít egy helyzetet, mire te levonod a következtetést: tehát „te meg akarod mondani…”. Nem akarja megmondani, csak te (szándékosan) félreértelmezed. Sok mai problémát lehetne kezelni e nélkül a viselkedés nélkül. És tudom: te szeretsz sárba taposni. Egyedül ehhez érzel képességet. Elmondom: ehhez se. Te olyat nem tudsz, ami az önbizalmamat befolyásolja. Csak sajnálom, hogy egyre többen vannak a fajtádból.
Nagyon vicces ám, ha valaki kioktat egy másik kommentelőt - egy kommentben - amiért az merészelt kioktatni valakit.
És főleg, hogy nem veszi észre, hogy ő maga ugyanazt csinálja, hanem azt hiszi, hogy a MÁSIK látszik ostobának.
És igen, én is most hasonlót csinálok.
"A jelen ukrán-magyar viszonyok egyértelműen a jelen magyar kormány viselkedésére vezethetők vissza."
Melyik viselkedésre gondolsz?
Arra, amikor ez a kormányzat volt az első számú képviselője és támogatója Ukrajnának, hogy kapja meg végre a vízummentességet vagy éppen alakítson ki az országgal szorosabb gazdasági kapcsolatot az EU? Amikor támogatták minden kezdeményezésüket és kiálltak Ukrajna érdekeiért? Vagy a mostani, amikor mindezek után a magyar kisebbség jogainak csorbítását nem nézik tétlenül és megpróbálnak az érdekükben a lehetséges eszközeikkel kiállni?
Takács Zs5-nek:
Ez most mi volt?
Ő kioktatta hogy inkább menne dolgozni, ahelyett hogy pimaszkodik.
Én kioktattam, hogy ...
Folytasd légyszíves!
Én kérdőre vontam hogy kinek képzeli magát! Nem kioktattam!
ne pattogjá' má itt 50% tedd túl magad. Közben én pl értelmes tevékenységet folytattam (más szóval alkottam, dolgoztam), te meg itt magyargyűlölködsz egész nap. Nem az én bajom, hanem a tied, meg pimaszé, aki egész nap áskálódik, EZ IDŐPAZARLÁS!
tehát segítőként fogjátok fel a válaszom.
Annyira nem lehet fájdalmas senkinek, hogy van egy megemlékezés az igenis gyászos eseményről - nézz utána településeket vágtak ketté!!, szétdarabolták az országot és a megindult a kivéreztetés.
De ha fáj ez, hogy már szabad kimondani, mi is történt - ne gyötörjétek magatokat! Helyette menjetek aznap pl Disneylandbe, összedobjuk nektek az utat, vagy sírjatok aznap egy holokauszt emlékműnél, vagy ejtőzzetek egy kávéház teraszán.
- szóval a lehetőségek korlátlanok, szabadok vagyunk.
Nekem is fáj,hogy két generáció felnőtt abban, hogy "tanácsköztársaság" milyen jó volt, hogy megünnepeltették velük a kommunizmus rémtetteit és eszméit - ami rosszabb volt a fasizmusnál is, igaz csak kicsit. De hát üsse kő! elmúlt, mindkét ordas eszme MEGBUKOTT! Ne búsuljon tehát senki, végezze a dolgát szorgalmasan - ezt akartam mondani.
Jó éjszakát!
"Magyarországon még miért mindig Trianon a legégetőbb probléma?"
Mert a Felvidéken ma, 2018-ban is közel félmillió magyar él, Erdélyben másfélmillió, a Vajdaságban 300 ezer, Kárpátalján 200 ezer.
Hogy a te mihaszna életedet miben befolyásolja, azt nem tudjuk, nem is érdekel senkit, nem a mi dógunk. De vannak pár millióan, akiket érzékenyen érint a téma.
nem jár le. Igen, hallhattál valami ilyet, de nem igaz.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!