Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » A magyar lakosság mit hisztize...

A magyar lakosság mit hisztizett a 300 forintos vizitdíjon? Egyrészt ez valóban a szakrendelők bevétele volt, hiába hazudozott a fidesz, ezt a pénzt senki se lopta el, másrészt egy doboz sör kevesebbe került.

Figyelt kérdés

2018. okt. 6. 17:39
1 2 3 4 5 6
 31/53 anonim ***** válasza:
100%

#Biztos, hogy emelkedett volna!

Én tavaly 2 hónapig voltam kórházban, ha csak 1 ezres naponta, az is mennyire sok!

Utána MR, CT, EEG, vérvétel, kontroll...

Ingem-gatyám ne költsem rá a vizsgálatokra?

Azért is b.asz ez, mert 2,5 hónapig nem volt munkám, a NAV már küldte a levelet, hogy fizessem visszamenőleg a TB-t.

Kibogozhatatlan, hogy mi a fa.x az a plusz 10.000 ft még az összegen.

Késedelem?

Nem tudom, hogy aki otthon héderel, és "vasazik", meg a társai, azok beballagnak-e a NAV-hoz befizetni 10 év elmaradt TB-jét!

Nem akarok plusz pénzt fizetni ezért a szutyok egészségügyi ellátásért!

Egy forintot se!

2018. okt. 7. 07:03
 32/53 anonim ***** válasza:

"Melléduma, melléduma."

Én hoztam forrást, szal nem melléduma.

Te viszont semmit nem tudsz bizonyítani, csak bebüfögöd ide a hülyeséged.

Na ez a melléduma.

Ha valóban lett volna, hogy nem fizetik vissza, a Fidesz akkor már rég meglovagolta volna.

De mivel nem volt, így a neten sincs róla semmi.

2018. okt. 7. 07:59
 33/53 anonim ***** válasza:
100%

Nem is a 300 forint volt a nagy gond - valakinek az is - hanem egy plusz adminisztráció, utánajárás, sorbanállás. Így is elég bürokratikus az egészségügy. Ez még egy plusz teher volt, és nem kaptál érte gyakorlatilag semmit. Fizess többet, és akkor, valamikor, valahogy biztos jó lesz.

Baromi naiv, aki azt hiszi, ettől megjavult volna az egészségügy. Ez az első lépése lett volna - nem is titkoltan - a fizetős egészségügynek.

Plusz pikantéria volt a dologban, mert ebben az időben szerelték be - égetőbb dolog nem lévén - a széfeket a kórtermekbe, aki emlékszik "Mengelica" miniszterasszony áldásos tevékenységére.

2018. okt. 7. 08:07
 34/53 anonim ***** válasza:

"A receptiratásért soha nem kellett vizitdíjat fizetned..."

Mindig kellett, ha elmégy az orvoshoz bármiért az egyszerűen vizit, akárhányszor ismétled el. Panaszkodtak is a receptírás 300Ft-ja miatt az emberek:

[link]

Ezután lépték meg azt, hogy 3 havi receptet engedélyeztek felírni az orvosoknak.

Viszont a vizitdíj alól mentesültek:

-a 18 év alattiak

-akik tartós orvosi kezelésben részesültek

-a Honvédség, a hivatalos katasztrófavédelmi szervek, a rendvédelmi szervek tagjai

-azon véradók, akik legalább 30 alkalommal adtak teljes vért

-a tüdőszűrésre jelentkezők

-a hajléktalanok, amennyiben saját háziorvosuknál vették igénybe a kezelést, de ezen felül rájuk is érvényesek voltak a térítés kötelezettségei

-a sürgősségi vagy kötelező gyógykezelésben részesülők

-­akik ugyanazon szolgáltatónál egy nap a második vagy többedik járóbeteg-szakellátást vették igénybe (és a vizitdíjat az első esetben már megfizették).

Ezeket bárki egy google kereséssel megtalálja, nem volt ez olyan régen, nevetséges itt hazudozni meg ferdíteni arról, hogy nem kellett receptírásért fizetni meg hogy nem voltak mentesülők.

2018. okt. 7. 12:38
 35/53 anonim ***** válasza:

Semmilyen forrást nem hoztál, pajti, csak anekdótikusan érvelsz. Ez nekem is megy, hoztam ellenpéldát. Ha számodra nem hiteles, nos, sajnállak. Nekem meg te baromságod nem hiteles, úgyhogy kvittek vagyunk.

Van amit te hiszel, és vannak a tények. A kettőnek meg semmi köze egymáshoz.

A Fityiszt meg ugyanúgy nem érdeklik az emberek, ahogy az emeszpét se.

A receptírásért pedig továbbra sem kellett fizetni, ha a háziorvosodhoz mentél, nem kórházba. De örülök, hogy addig sikerült már eljutni, hogy voltak mentesülők, szép lassan csak eljutunk a beismerésig, akkor is, ha fájdalmas dolog lesz.

2018. okt. 7. 14:41
 36/53 anonim ***** válasza:
De kellett fizetni, én is fizettem, mindenki fizetett. Elolvastad amit linkeltem? Fizetni kellett. Várom a te linkedet is akkor végre. Szánalomra méltó vagy.
2018. okt. 7. 18:21
 37/53 anonim ***** válasza:

Érdekes, én nem fizettem sima receptírásért soha. És senki más se,aki csak receptet iratni ment.

Ja tudom, biztos hazudok, neked van igazad egyedül! Ha akarod, össze is hozlak a háziorvosommal, meg is tapogathatod, nem-e hologram.

A szánalmas meg te vagy, és a ténytagadásaid. Kaptad a mínuszt.

2018. okt. 7. 18:23
 38/53 anonim ***** válasza:
Mondom, linkelj!! Én linkeltem egy interjút ami az akkori időben készült! Beidéztem a wikipédiát, nincs receptírásra kitétel sem arra, hogy a receptíráskor felkeresni az orvost az nem vizit! Hát linkeld már végre azt ami a te igazadat bármilyen módon alátámasztja! Ja, hogy nem megy? Csak ismételgetni mint a süket, mert ciki beismerni, hogy tévedtél? Pedig az csak gerinc kérdése, meg intelligenciáé.
2018. okt. 7. 18:28
 39/53 anonim ***** válasza:

Mit linkeljek? A körzeti orvosi rendelőt?

A Wikipédiát bárki szerkesztheti. Nem véletlen, hogy még egyetemen se fogadják el a Wikit, mint forrást. Az általad linkelt interjú pedig tele van csúsztatásokkal és nettó hazugságokkal.

"A vizitdíj és a napidíj célja, hogy a háziorvosok és az egészségügyi intézmények több bevételhez jussanak."

Háziorvosnál receptírásnál NEM kellett vizitdíjat fizetni. Mantrázhatod még párszor, hogy de igenis kellett, kellett, toppanthatsz a kis lábacskáddal is hozzá, attól még nem lesz igaz.

A többletbevételt mellesleg nem az orvosok és az egészségügyi intézmények kapták, hanem a kormány. A parkolási díjat szerinted ki kapja? A parkolóőr?

" A gyerekek, a súlyos betegek pedig vizitdíj mentességet kapnak. "

Ez csak félig igaz. A súlyos betegeknek ugyanúgy ki kellett fizetniük a vizitdíjat (kivételt max. a magatehetetlen paralitikusok képeztek).

"Mérséklődött az indokolatlan orvos-beteg találkozók száma"

Persze, a beteg ugye sima passzióból jár az orvoshoz...

" a betegekben egyre inkább tudatosul: joguk van elvárni a megfelelő minőséget."

Sajnos a megfelelő minőség a legkevésbé sem adott. Még a 300 forint/alkalom esetén se.

"Gyorsabb a rendelés és barátságosabban beszélnek velük. "

Ez egy az egyben kamu volt.

"Vannak viszont, akik arról panaszkodnak, hogy receptírás betegvizsgálat nélkül is 300 Ft"

Ez szintén.

Arról pedig, hogy a vizitdíjnak van-e maximuma, illetve visszaigényelhető-e, egy árva sor sincsen.

Erről pedig ennyit. Ha ilyen bulvárszintű hülyeségből szeded a vélt vagy valós "tényeidet", akkor pont neked nem kéne magas lóról osztanod az észt arról, ki tévedett. A mínuszt pedig helyből kaptad is.

2018. okt. 7. 18:59
 40/53 anonim ***** válasza:
Én nem tudom biztosan, hogy volt, csak logikailag közelítem meg. Ha elmegyek vérnyomásgyógyszert íratni, akkor általában a minimum, hogy megmérik a vérnyomásom és megkérdik, hogy vagyok. Az meg már egy vizit. Vagy nem?
2018. okt. 7. 19:02
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!