Elképzelhető, hogy egyszer teljesen fizetős lesz a felsőoktatás?
Ha minden szak fizetős lenne, annak az lenne az eredménye hogy a diákok elmennének külföldre tanulni, ahol ingyenes az oktatás. Ausztriában vagy Romániában amúgy is sok téren jobban járnak, mint Magyarországon, a fizetős felsőoktatás még csak egy + érv lenne, hogy ne Magyarországon tanuljanak tovább.
Aztán hülye lenne, aki egyetem után visszatér Magyarországra.
Olyan szinten van értelme ha megegyezés alapján van ez. Pl.: ha itt diplomázik le akkor dolgozzon itthon és ne azonnal külföldre emigráljon.
Mert annak sincs sok értelme hogy az állam fizeti a tanulmányaidat és ahogy elvégzed már megy is ki az ember. Szóval ilyen szempontból van értelme ennek
Utolsó!
Az Unió országa vagyunk,aminek egyik alapelve a szabad munkaerőáramlás.
Ha nem akarják,hogy elvándoroljanak a magasan képzett emberek,akkor fizessék meg őket!
Igen, elképzelhető.
Az első mszp-szdsz kormány már megtette a Bokros-csomagban, minden felsőoktatásban tanulótól elkezdtek tandíjat beszedni, mindegy hányadik éve is járt már éppen akkor egyetemre. Én fizettem is.
Egészen addig, amíg az Alkotmánybíróság döntése alapján el nem lett törölve.
Vagyis igen, ha megint az akkori mszp-szdsz köreiből kerülne ki a kormány, akkor számítani lehetne hasonlóra. Szerencsére ennek kicsi az esélye, csak tenni kell róla, hogy biztos ne kerülhessenek vissza döntési pozícióba.
Takács,és mennyi lett volna az a tandíj.
Annyi,mint a vizítdíj?
Érdekesek nekem az emberek,ha pár 100 vagy pár 1000 Ft-ot kell fizetni valamiért,akkor kitör a népharag.
Ha sokat kérnek vagy sokat szednek el tőlük,az nem érdekli őket.
Piros Kalapács
Ha kimegy külföldre akkor fizetheti vissza a tandíjat, tehát teljes baromságot írtál.
6-os
A másik égbekiáltó baromság. 3-as átlag alatt a hallgatót átrakják önköltségesre, úgyhogy ha nem tanul jól akkor fizetheti a tandíjat.
Gratulálok a jól megalapozott válaszokhoz!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!