Vállalkozási mérlegképes könyvelő, fizetős-ingyens OKJ közötti különbség?
Sziasztok,
Igazából arra lennék kíváncsi, hogy érdemes-e kihasználni a benntmaradt 8 félévemet, és ingyenesen elvégezni a fent említett képzést, esetleg fizessek érte mondjuk az EFEB-nek?
Utána adótanácsadót is elvégezném, szintén nem tudom ingyen, vagy fizessek.
Szerintetek?
25/f/BME-Gazdmen BA-val rendelkezem
A mérlegképes képzés nem ingyenes sehogy se (max ha PSZ diplomával váltod ki a papírt, de maga a tanfolyam fizetős) a 8 félév alatt meg ha az államilag támogatott szemeszterekre gondolsz nem vehetők igénybe OKJ-hoz csak egyetemi képzéshez (alapszak, mester, osztatlan vagy felsőoktatási szakképzés). Ingyened OKJ korhoz kötött amiből már kiestél. Úgyhogy vagy egyetemen nézz valamit vagy fizetned kell a képzésért.
Ha könyvelő akarsz lenni pénzügy-számvitel alapszakot vagy számvitel mestert végezd el (a gazdmenes tárgyak kb felét elfogadják az alapszakon illetve a mesterre is mehetsz csak nem teljes kreditbeszámítással) és kb 60 ezres regisztrációs díjért igényelheted sikeres államvizsga után a mérlegképes papírt. Így meg tudod szerezni a végzettséget és nem kell fizetned a tanfolyamért.
Hatalmas csacsiságot beszélsz, de nem is baj, már akkor tudtam a választ, amikor kiírtam, csak jó visszajelzést kapni a jelenlegi "képben levéssel" a társadalomban.
Történt ugyanis, hogy betelefonáltam BGSZC, és ingyenes az 1 éves mérlegképes könyvelő 54 344 02 0000 00 00, illetve az adótanácsadó is 55 344 01.
Köszi
Én beszélek csacsiságot meg nem vagyok képben mikor annyit se tudsz hogy az állmi szemeszterek egyetemre vannak és nem OKj-ra?
Valamit durván félreérthettél, a mérlegképes nincs ingyenes formában.
Abban igazad van, viszont 26 éves korig jár a 2 államilag támogatott OKJ, 26-tól csak esti, vagy levelező képzésben, de akkor is ingyenesen van.
Továbbá az a nyilvánvaló tény, hogy a kérdésem alapvetően a fizetős vs OKJ-s képzés színvonalbeli összehasonlítására irányult, így ez továbbra is kérdés marad.
Zsupi
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!